Camerele de gazare din lagarele de concentrare naziste erau folosite in primul rand pentru "dezinfectare", a afirmat un preot italian integrist. Acesta a precizat ca nu stie daca acestea au facut sau nu victime umane. "Stiu ca au existat camere de gazare cel putin pentru dezinfectie, dar nu as sti sa spun daca au provocat decese sau nu, pentru ca nu am aprofundat problema". Cred ca nu au existat camere de gazare (...) Cred ca intre 200.000 si 300.000 de evrei au murit in lagarele de concentrare, dar niciunul in camere de gazare", a declarat preotul Floriano Abrahamowicz, liderul comunitatii integriste catolice a Fratiei Sfantului Pius al X-lea, intr-un interviu pentru cotidianul Tribuna din Treviso. Aceste declaratii vin in contextul scandalul provocat de episcopul Richard Williamson, a carui excomunicare a fost anulata de Papa, dupa ce acesta facuse declaratii controversate cu privire la Holocaust, informeaza AFP. Marele rabinat al Israrelului a declarat ca va anula intalnirea din martie cu reprezentantii Vaticanului.

O sculptură reprezentand un pantof gigantic, a fost ridicată la Tikrit, oraşul natal al fostului dictator Saddam Hussein. Potrivit artistului Laith al-Amari acesta reprezinta un omagiu adus jurnalistului irakian Muntazer al-Zaidi, care a aruncat cu pantofii în fostul preşedinte american George W. Bush. "Opera" are o înălţime de trei metri şi o lăţime de 2,5 metri şi reprezintă un pantof în care este plantat un arbore. Procesul jurnalistului, aflat încă în închisoare, urma iniţial să aibă loc în 1 decembrie, dar a fost amânat pe termen nedefinit, scrie AP.

Justitia spaniola a deschis joi o ancheta impotriva fostului ministru israelian al apararii Benjamin Ben-Eliezer si a altor 6 responsabili militari, pentru bombardamentul asupra Fasiei Gaza in 2002. Judecatorul Fernando Andreu a acceptat sa judece o cerere depusa de Centrul palestinian pentru drepturile omului. Benjamin Ben-Eliezer este acuzat de crime impotriva umanitatii deoarece a aprobat bombardarea Fasiei Gaza pe 22 iulie 2002, atac in urma caruia a fost ucis Salah Chehadeh, unul din liderii Hamas, dar si 14 civili in marea lor majoritate copii. Oficialii israelieni au protestat vehement impotriva acestei actiuni. Actualul ministru israelian al apararii, Ehud Barak a declarat ca va depune toate eforturile pentru a pune capat acestei anchete delirante, scrie AFP.

Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, a fost destituit joi din functie. Senatorii au luat acesta decizie dupa ce au descoperit ca Rod Blagojevich se face vinovat de coruptie. Guvernatorul trebuia sa numeasca un succesor pentru functia de senator de Illinois devenita vacanta dupa ce Barack Obama a fost ales presedinte al SUA. Din datele anchetei condusa de FBI rezulta ca Blagojevich le-a cerut celor care doreau sa ocupe acesta functie posturi bine remunerate pentru el si pentru sotia sa, scrie AFP.

Timothy Rian Gutierrez rezident in statul Colorado a fost trimis in judecata pentru ca l-a amenintat cu moartea pe actualul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama. Potrivit parchetului, acesta a trimis FBI un mesaj in care sustinea ca intentioneaza sa-l asasineze pe Obama stabilind un termen de 48 de ore in care agentii Biroului Federal de Investigatii ar fi putut sa intervina pentru a impiedica asasinatul. Timothy Rian Gutierrez mai este acuzat si pentru lansarea unui alt mesaj in care ameninta ca va detona o bomba in centrul comercial The Mall of America din Bloomington, informeaza AP.