Stare de urgenta in China. Opt provincii din nordul si centrul Chinei au decretat stare de urgenta. In aceste locuri seceta ameninta culturile si a lasat 4 milioane de oameni fara apa potabila. Se estimeaza ca aproximativ jumatate din recolta de greu din perioada iernii a fost afectata. Primele semne ale secetei au aparut in luna noiembrie a anului trecut. Liderii chinezi au ordonat unificarea eforturilor in vederea solutionarii crizei, iar guvernul a alocat 16 milioane de dolari pentru operatiuni umanitare. Situatia populatiei de la sate este si mai mult ingreunata atat din cauza secetei, cat si din cauza actualei crize economice mondiale ce a lasat milioane de lucratori migratori chinezi fara locuri de munca, scrie BBC.

Piratii somalezi au eliberat “Nava armelor”. Piratii care in septembrie 2008 au deturnat un vapor ucrainian plin cu arme au primit rascumpararea ceruta si au abandonat nava, sustin surse somaleze. Cei 50 de pirati au luat cu asalt nava MV Faina si au sechestrat personalul de la bord format din 20 de marinari, pe 24 septembrie 2008, cand vaporul-cargo trecea prin apele teritoriale ale Keniei. Au existat numeroase speculatii privind incarcatura cargoului, iar in cele din urma misterul a fost elucidat – printre altele, ucrainienii transportau ilegal arme de foc, mortiere si rachete care trebuiau sa ajunga undeva in sudul Sudanului, scrie Descopera.

A picat examenul de conducere de 771 de ori. O femeie de 68 de ani din Corea de Sud a picat examenul pentru un permis de conducere de 771 de ori. Aceasta a declarat ca nu se va lasa pana nu va reusi. Aceasta a dat examenul aproape in fiecare zi lucratoare incepand cu anul 2005. Din cauza ca a picat din nou in aceasta saptamana, femeia a reusit sa stabileasca un record absolut in Corea. Problema femeii este faptul ca nu reuseste sa treaca examenul scris, a declarat un politist. Femeia se ocupa cu vanzarea de alimente in orasul Jeonju si a declarat ca daca ar avea permis, cu ajutorul unei masini ar putea sa-si extinda afacerea, scrie SkyNews.

Castrarea prizonierilor in Cehia: “invaziva, ireversibila si mutilanta”. Practicile din Cehia de a castra chirurgical persoanele care comit delicte sexuale au fost numite, intr-un raport publicat joi, de catre Comitetul Antitortura al Consiliului European, "invazive, ireversibile si mutilante" si ar trebui sa inceteze imediat. Timp de 10 ani, pana in aprilie 2008, au fost castrati cel putin 94 de prizonieri. Consiliul European a apreciat practica ca fiind "degradanta". Conform raportului aceasta procedura se aplica tuturor, chiar daca sunt la prima abatere de acest fel, chiar si exhibitionistilor. Investigatorii sunt de parere ca detinutii accepta castrarea in speranta de a scapa de o eventuala condamnare pe viata, scrie CNN.

Peste 30 de morti intr-un atentat sinucigas in Pakistan. Mai mult de 30 de persoane au murit si alte cateva zeci au fost grav ranite intr-un atac cu bomba intr-o moscheie siita din districtul Dera Ghazi Khan, localitate situata in centrul Pakistanului. Explozia a avut loc in momentul in care credinciosii paraseau moscheia. Politia investigheaza daca este vorba sau nu de un atentat sinucigas. "Daca bomba ar fi fost amplasata undeva in moscheie, explozia acesteia ar fi lasat in urma un crater", a declarat seful politiei locale, Masud-ul-Hasan, citat de BBC.

Sarpe preistoric urias descoperit in Columbia. O echipa de cercetatori americani au descoperit, in apropierea unei mine de carbuni din zona Carrejon, in nordul Columbiei, ramasitele unui adevarat monstru preistoric ce pare a fi cel mai mare sarpe care a trait pe Pamant. Denumit de cercetatori Titanboa, sarpele avea o greutate de aproximativ 1.140 de kg, 13 metri in lungime si o latime a corpului, in punctul de maxima grosime, de un metru, scrie CNN.