Poarta Infernului se afla in Uzbekistan. Localnicii au numit-o poarta „Poarta catre Iad” si, la o prima vedere, imensul crater aprins din Uzbekistan, din apropierea orasului Darvaz, are toate atributele pentru a fi asemanat cu mitologica poarta catre lumea subpamanteana. Nimeni nu stie unde duce si, de 35 de ani, craterul nu a putut fi explorat niciodata. In schimb, numarul turistilor care se inghesuie sa admire minunea creste de la an la an. Totul a inceput in urma cu 35 de ani, atunci cand o echipa de geologi sovietici, forand in cautarea zacamintelor de gaze naturale, a descoperit intamplator o uriasa caverna subterana. Atunci, toate echipamentele de forare a fost inghitite de prabusirea terenului iar din pamant s-au ridicat cantitati uriase de gaz, scrie Descopera.

Madonna, acuzata de crearea unei industrii a orfanilor. Cantareata Madonna a fost acuzata ca ajuta la crearea unei industrii a orfanilor, prin incercarea de a adopta un al doilea copil din Malawi. Organizatia caritabila Salvati Copii a afirmat ca actiunea Madonnei alimenteaza un sistem care duce la rapirea copiilor din casele lor sau abandonarea lor de catre parinti. Avocatul cantaretei a anuntat ca aceasta va efectua o vizita in Malawi sambata. Prima adoptie a unui copil din Malawi de catre Madonna, in urma cu trei ani, a provocat controverse, deoarece legislatia din aceasta tara interzice nerezidentilor sa adopte copii din Malawi, noteaza BBC.

Obama stabileste: principalul scop al trupelor americane din Afganistan este infrangerea teroristilor. Presedintele Barack Obama a dezvaluit vineri noua strategie pe care o va aborda pe frontul din Afganistan. Principalul scop este inlaturarea membrilor Al-Qaida ce se afla in tara pecum si in Pakistan care planuiesc un nou atac asupra Statelor Unite. Misiunea trupelor americane din Afganistan trebuie sa puna accent pe antrenarea si marirea armatei afgane pentru ca acestia sa evite posibilitatea, dupa retragerea trupelor americane, ca guvernul sa cada in mainile talibanilor, sau Al-Qaida sa transforme tara, din nou, intr-o baza importanta pentru teroristi, scrie Reuters.

Medicii au descoperit cum sa trateze o "inima franta". Oamenii de stiinta au descoperit ca este posibil sa trateze oamenii cu "inima franta". Cercetatorii americani au desfasurat un studiu pe 70 de persoane ce sufereau de "sindromul inimii frante", un sindrom asociat cu evenimente emotionale sau care provoaca stres. Toti pacientii s-au recuperat, majoritatea dupa ce au luat o aspirina sau pastile de inima, chiar daca 20% din ei erau intr-o "stare critica". Studiul, efectuat de American Journal of Cardiology, sustine ca cel mai probabil aceasta stare in care intra pacientii se datoreaza unui surplus de hormoni. Sindromul inimii frante, cunoscut in lumea medicala ca si cardiomiopatie Takotsubo, a fost descris pentru prima data de cercetatorii japonezi la inceputul anilor '90, noteaza BBC.

Rusia are un plan pentru a militariza Arctica. Rusia a facut publica o strategie de a trimite trupe militare in Arctica pentru a-si apara interesele din aceasta zona. Intr-un document publicat pe site-ul Consiliului de securitate rus, Moscova a declarat ca se asteapta ca aceasta zona de devina pana in 2020 principala baza strategica de resurse naturale. Desi planul a fost aprobat inca din septembrie 2008 de presedintele rus Dimitri Medvedev, el a fost dat publicitatii recent, noteaza BBC.

Eforturi pentru salvarea supravietuitorilor in Jakarta. Echipele de salvare din Indonezia cauta zecile de persoane disparute dupa ce un baraj, situat la periferia capitalei Jakarta, s-a rupt, provocand moartea a cel putin 58 de persoane. Casele au fost distruse, iar masinile luate de ape, cand un zid de apa a navalit peste cartierul Tangerang, in timp ce locuitorii dormeau. Echipele de salvare in ambarcatiuni de cauciuc se deplaseaza pe strazile inundate, pline de cadavre si daramaturi. Barajul, construit la inceputul secolului trecut, s-a rupt dupa ore in sir de ploi torentiale, informeaza BBC.