Subiectele Zilei: Esecul acordului cu FMI ne poate ruina; Don` Costel, liber pentru ca nu este pericol social; Scolile Bucurestiului - ingropate in cutremurul birocratic; Fermierii pierd 200.000.000 euro din vina statului; A cui e Moldova?
Un lac din Bucuresti a inceput sa sece dupa ridicarea unui bloc-teapa. Dupa ce a ramas fara jumatate din spatiile verzi, Capitala risca sa nu mai aiba nici lacuri. Primul amenintat cu disparitia este Lacul Circului. De asta vara si pana acum, nivelul apei a scazut cu aproape doi metri. Luna trecuta, autoritatile au montat o „mira” cu ajutorul careia au monitorizat nivelul apei. Dupa patru saptamani, s-a constatat ca nivelul apei a scazut cu douazeci de centimetri. Ecologistii sustin ca dezvoltatorii imobiliari sunt vinovati de secarea lacului, reprezentantii Primariei Sectorului 2 dau vina pe seceta, iar Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, din subordinea municipalitatii, vrea sa comande un studiu hidrogeologic ca sa afle adevarul, scrie Gandul.
Becali din inchisoare: „Cred ca cosmarul pe care mi l-au dat abuziv autoritatile a fost binevenit pentru mine, pentru mantuirea mea”. Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Realitatea TV, Becali spune ca are cu ce sa-si umple timpul petrecut la inchisoare: mediteaza. Patonul echipei Steaua mai sustine ca nu-l intereseaza ultimele rezultate ale Stelei, la fel cum nu-i mai pasa nici de bani. El tine sa le multumeasca “mogulilor” Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu pentru ca, datorita lor, “Romania nu este pierduta”, scrie Cotidianul.
Don` Costel, liber pentru ca nu este pericol social. Magistratii Tribunalului Dolj au facut publica ieri, dupa trei ani, motivatia deciziei prin care, in octombrie 2006, au respins emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Constantin Iancu si ale complicilor sai. Argumentele judecatorilor: "S-au prezentat la declaratii in fata instantei si nu au antecedente penale", scrie Romania libera.
Scolile Bucurestiului - ingropate in cutremurul birocratic. „Atat a fost crapatura din zid dupa cutremurul din ‘77. Se putea vedea direct in curte. A fost astupata cu niste ciment si atat. Nu stim daca acest corp va mai rezista la un urmator seism puternic”. Directoarea Scolii numarul 74, Livia Dinisoae, arata cu palma lipita de unul dintre peretii imobilului in care invata 330 de elevi de gimnaziu, urmele si acum vizibile lasate de undele seismice care au zdruncinat cladirea in 1977, scrie Gandul.
Fermierii pierd 200.000.000 euro din vina statului. Romania risca sa primeasca de la Comisia Europeana corectii si penalizari in valoare totala de circa 79 milioane de euro pentru intarzierile in acordarea subventiilor din agricultura pe 2007. Din cauza intarzierilor, fermierii se asteapta la pierderi de peste 200 milioane de euro in acest an. Secretarul de stat Liviu Harbuz spune ca, neoficial, valoarea amenzilor s-a redus la 23 milioane de euro in urma negocierilor dintre partea romana si CE, scrie Romania libera.
In "Datoria Romaniei fata de Moldova", Ioana Lupea considera ca "Romania are o datorie fata de Republica Moldova. Aceea de a face ca revendicarile tinerilor din Piata Marii Adunari Nationale, legate de democratizarea Moldovei, sa devina exigente ale Uniunii Europene fata de puterea de la Chisinau. Acum. Altfel, „revolutia twitter” va ramane doar un studiu de caz, o curiozitate de manual de teoria comunicarii, sau, mai rau, un episod nebulos din istoria unei mici tari de la periferia spatiului de influenta rusesc, asa cum le-ar conveni marilor puteri sa claseze miscarea pentru democratie de la Chisinau". Integral in EvZ.
Sabina Fati, in "A cui e Moldova?", afirma ca "Rusia nu o mai vrea, Europa nu are nevoie de bolnavi, iar Romania nu a stiut niciodata cum sa o ajute cu adevarat. Nici acum nu o face, din precautie, de frica, din cauza prejudecatilor. Liderii de la Bucuresti sunt speriati de steagurile romanesti care flutura pe cladirile oficiale de la Chisinau, se tem de sloganurile unioniste, sunt inspaimantati de noua ideologie proclamata de tinerii revoltati. Romania nu stie ce sa faca in asa fel incat nici sa nu se asocieze cu protestele anticomuniste, dar nici sa nu se disocieze radical de ele". Integral in Romania libera.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
este lasata de izbeliste de fiecare data in fata rusilor, care-si bat joc de populatia de acolo si-i sug sangele... trist... deprimant..........
Eu nu am nimic cu nimeni, chiar imi e indiferent, dar au cam multe asteptari de la noi, ....trebuie sa meriti ceea ce ceri si eventual sa raspunzi cu aceeasi moneda!