Londra ar putea deveni “capitala europena a masinilor electrice”. Aceasta este intentia lui Boris Johnson, primarul Londrei, care a dezvaluit recent planul sau ambitios de a revolutiona transportul in capitala Marii Britanii. Primarul a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze in Londra 25.000 de statii de alimentare pentru masinile elctrice, in urmatorii 6 ani si spera ca pana atunci vor exista 100.000 de vehicule electrice care sa circule pe strazile capitalei. Ministrii britanici sunt insa de parere ca va fi nevoie de stimulente financiare pentru a-i convinge pe proprietarii de masini sa treaca de la vehiculele conventionale la cele alimentate electric, noteaza Descopera.

Presedintele italian acuza structura deficitara a constructiilor daramate de cutremur. Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a pus pe seama constructiilor deficitare pierderile de vieti omenesti inregistrate in urma cutremurului de luni. 279 de oameni, intre care 20 de copii, au murit in orasul L'Aquila si in zonele invecinate. Presedintele Napolitano a vorbit despre "iresponsabilitatea raspandita" a celor care au fost implicati in construirea cladirilor distruse de cutremur. El a solicitat o investigatie pentru a se afla cum a fost posibil ca standarde esentiale de constructie sa nu fi fost aplicate, scrie BBC.

Sumele trimise de imigranti scad cu 4%. Banii pe care imigrantii din Regiunea Madrid ii trimit in tarile lor de origine au scazut anul trecut cu 4%. Un raport prezentat miercuri de Comunitatea Madrid arata ca, in 2007, strainii au trimis in tarile lor de origine 2,02 miliarde de euro, iar in 2008 cifra a scazut la 1,939 miliarde, cu 81 de milioane de euro mai putin. Studiul, realizat impreuna cu firma Remesas.org, mai arata ca in timp ce columbienii si ecuatorienii si-au diminuat sumele trimise cu 28% respectiv 23%, cele spre Romania au crescut cu 7,5% trecand de la 303 milioane de euro la 325. In plus, este prima data cand raportul, realizat din 2006, include imigranti provenind din China, care au trimis 138 milioane de euro, informeaza El Pais.

Iranul deschide prima fabrica de combustibil nuclear. Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a inaugurat prima fabrica de combustibil nuclear. Acesta a declarat ca Iranul este deschis la noi discutii cu marile puteri ale lumii doar in cazul in care aceasta relatie va fi bazata pe "respect reciproc si justitie". In momentul in care uzina nucleara vai fi operationala in totalitate, aceasta ar putea produce suficient plutoniu pentru fabricarea a doua arme nucleare pe an, au declarat analistii. Iranul neaga acuzatiile occidentale conform carora tinta ar fi construirea unei bombe nucleare, noteaza BBC.

Greenpeace: programele Rabla din Europa irosesc banii contribuabililor. Greenpeace a avertizat joi ca programele de tip Rabla ce au loc in Europa, ce ii incurajeaza pe consumatori sa renunte la masinile vechi, nu rezolva principalele probleme ale sectorului auto si reprezinta o risipa a banilor contribuabililor. "Acest program nu creste competitivitatea din sectorul auto si nici nu duc la un beneficiu asupra mediului inconjurator sau a sigurantei rutiere", au declarat oficiali din Greenpeace intr-o scrisoare adresata comisarului european pentru industrie Guenter Verheugen, noteaza Reuters.

Livrarile de gaze dinspre Turkmenistan catre Rusia, sistate in urma exploziei unei conducte. Compania rusa de stat Gazprom a anuntat ca toate livrarile de gaze dinspre Turkmenistan au fost sistate in urma exploziei unei conducte. Concernul rus nu a specificat care a fost cauza exploziei, dar a afirmat ca acest incident nu va afecta furnizarea gazelor naturale catre clientii sai. Cea mai mare parte a livrarilor de gaze naturale dinspre Turkmenistan catre Rusia este destinata tarilor europene, noteaza BBC.