Somajul a crescut din nou in SUA in luna aprilie. In Statele Unite, somajul a crescut din nou in luna aprilie, cand o jumatate de milion de persoane si-a pierdut locul de munca, ridicand numarul total al somerilor din SUA la aproape 14 milioane, circa 9% din forta de munca mondiala. Companiile americane continua sa concedieze din angajati, somajul inregistrat in luna aprilie reprezentand personal concediat in principal din sectorul privat. Numai sectoarele educatie, servicii sociale si sectorul guvernamental sunt cele care au inregistrat cresteri in ce priveste numarul de angajati. Potrivit analistilor, situatia s-ar putea inrautati si mai mult, cu toate ca se constata o reducere a numarului de concedieri fata de luna anterioara, iar cifrele economice releva ca s-a temperat declinul economiei americane, noteaza BBC.

Primul aparat de zbor alimentat exclusiv cu hidrogen. BASF participa la un program pilot pentru a promova o tehnologie inovatoare in sectorul energiei, care este aplicata in prezent la bordul primului aparat de zbor, alimentat exclusiv cu hidrogen. Pilele de combustie care fac posibila alimentarea cu hidrogen vor putea fi folosite, in curand, si la aplicatiile portabile din turism, pentru furnizarea de electricitate si caldura in casele oamenilor si, intr-un viitor nu foarte indepartat, chiar in masini, noteaza Descopera.

Numarul cazurilor de gripa porcina din SUA s-a dublat. Numarul cazurilor confirmate de gripa porcina aproape s-a dublat in SUA, desi Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca nu intentioneaza sa creasca nivelul alertei globale de pandemie. Oficiali americani au declarat ca peste o 1600 de persoane sunt acum infectate cu aceasta boala, mai mult decat in Mexic, si se asteapta ca virusul sa se raspandeasca in toate cele 50 de state americane. Presedintele Barack Obama a afirmat ca gripa nu este atat de virulenta cum se credea, insa masurile de precautie trebuie sa continue, noteaza BBC.

Un monument important din Rusia sta sa cada. Un oficial rus a confirmat faptul ca unul dintre cele mai importante monumente ale tarii, Statuia Patriei Mame, care domina orasul Volgograd, din sudul tarii, este pe punctul de a se prabusi. Statuia din beton, care reprezinta o femeie cu sabia ridicata, are o inaltime de 84 de metri. Dupa ridicarea nivelului marii, fundatia monumentului a slabit si s-a scufundat aproximativ 20 de centimetri. Statuia comemoreaza batalia de la Stalingrad, din al doilea razboi mondial, unde armat a sovietica a infrant trupele germane, in ceea ce a fost numit un moment de cotitura, in conflictul ruso-german, scrie BBC.

Rezidentii unui hotel din Hong Kong au fost scosi din carantina. In Hong Kong, aproximativ 300 de invitati si personal hotelier au fost lasati sa plece dintr-un hotel, unde au fost tinuti in carantina, in urma alertei privind epidemia de gripa AH1N1. Persoanele au beneficiat de control medical, inainte de a li se permite parasirea hotelului. Un mexican infectat cu virusul gripei AH1N1 a fost gazduit in acelasi hotel, relateaza corespondentii BBC.

Invazie de viermi neindentificati in China. In China, o invazie de viermi a devastat zeci de mii de hectare de pasune, din Nord-Vestul regiunii Xinjiang, fortand fermierii si vitele acestora sa paraseasca zona. Potrivit agentiei oficiale de stiri Xinhua, omizile - in numar de circa 3.000 pe metru patrat - au consumat vegetatia pasunilor, aproape in intregime, noteaza Reuters.