Pakistanul si India isi unesc fortele in lupta impotriva terorismului. India si Pakistanul vor lupta impreuna impotriva terorismului, au anuntat primii ministri ai celor doua tari. Acestia s-au intalnit in Egipt si au precizat ca lupta impotriva "amenintarilor comune" nu ar trebui sa duca la discutii mai in detaliu despre relatia de pace dintre cele doua tari. Totusi Manmohan Singh, primul ministru al Indiei, a adugat ca nici un dialog pe aceasta tema nu va avea loc pana in momentul in care cei care sunt responsabili de atacurile din Mumbay de anul trecut nu vor fi adusi in fata legii. Relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat ca urmare a atacurilor in care militantii au ucis peste 160 de persoane. India a acuzat Pakistanul ca de vina pentru atacul terorist din Mumbay este grupul militant Lashkar-e-Taiba, grup ce a fost mereu privit ca apropriat fortelor armate pakistaneze si serviciilor de informatii, dar, pana acum, Islamabadul a negat. Pakistanul a recunoscut ca partial planurile atacului au fost facute pe teritoriul tarii si au jurat ca vor face tot posibilul sa ii aduca in justitie pe cei vinovati, scrie BBC.

Marea Britanie isi reduce numarul focoaselor nucleare doar daca Statele Unite si Rusia reduc mai mult decat au promis deja. Luna aceasta, Statele Unite si Rusia au promis ca vor semna un acord pana la sfarsitul anului pentru reducerea focoaselor nucleare pana la 1.500 - 1.675 de la peste 2.200, dand sperante ca numarul armelor nucleare va fi redus peste tot in lume. Washingtonul va gazdui un summit privind securitatea nucleara in Martie. "Guvernul considera in continuare, la fel ca in 2006, ca un numar minim de arme nucleare este un element esential pentru securitatea nationala", a anuntat administratia laburista intr-un document al carui rol este sa influenteze intalnirea de la Washington, noteaza Reuters.

Ce este mai nociv pentru sofer, alcoolul sau marijuana? Se pare ca oriunde exista baruri si masini, in ciuda efectelor foarte cunoscute pe care le are alcoolul asupra organismului, condusul in stare de ebrietate face ca drumurile sa fie mai putin sigure. Efectele bauturii combinate cu condusul sunt foarte bine cunoscute si studiate, iar majoritatea tarilor au limite foarte clare in ceea ce priveste cantitatea de alcool pe care o persoana o poate consuma inainte de a se urca la volan, noteaza Reuters. O echipa de cercetatori de le universitatea Ben Gurion din Israel s-a hotarat sa studieze diferenta, in ceea ce priveste reactiile la volan, dintre persoanele care au consumat alcool si cele care au fumat marijuana. Cercetatorii au folosit cantitati limitate de alcool si marijuana si un simulator de condus pentru a monitoriza efectele drogurilor asupra condusului. Studiul preliminar a fost efectuat pe 14 studenti care au fost impartiti in trei grupuri: o parte au fumat marijuana in cantitati mici, alt grup a consumat cantitati destul de mari de drog si cel de-al treilea grup a baut cocktaluri ce contin vodka. Mai multe detalii aici.

FAO: alimentele continua sa aiba preturi mari in tarile in curs de dezvoltare. O agentie din cadrul ONU spune ca pretul mancarii in multe din tarile in curs de dezvoltare ramane mare datorita recoltelor mici si a conflictelor civile. Organizatia pentru alimentatie si agricultura (FAO) sustine ca in Africa sub-sahariana, Asia si America Latina pretul este cu 25% mai mare decat in urma cu doi ani cand preturile au inceput sa creasca. Conform datelor FAO 30 de tari sufera datorita crizei alimentare si au nevoie de ajutor si in acelasi timp se confrunta cu dezastre naturale, conflicte si crize economice. FAO a spus joi ca se asteapta ca productia de cereale in 2009 sa fie cu 3% mai mica fata de productia record de anul trecut dar ramane totusi la un nivel de 2.208 miliarde de tone. Agentia organizeaza in noiembrie la Roma un summit alimentar international, scrie The Washington Post.

Sacrificii umane in numele ploii. In urma cu doi ani, o echipa de antropologi a descoperit la nord-est de localitatea Chiclayo din Peru un numar de 33 de mumii, conservate intr-o stare foarte buna. Cercetarile efectuate ulterior au furnizat informatii din viata obisnuita a oamenilor care au fost mumificati – majoritatea femei, inclusiv date despre alimentatie sau varsta, insa au dezvaluit si aspectele unei morti violente. Toate mumiile aveau gatul taiat, insa tehnicile de taiere au fost diferite, sugerand existenta unui ritual efectuat cu grija. Expertii cred ca femeile au fost sacrificate in cadrul unui ritual de invocare a fertilitatii agricole, insa sustin ca nu s-au intalnit niciodata cu un numar atat de ridicat de victime, scrie Descopera.