Programul cu care a castigat un fotoliu la Strasbourg include libertatea de a raspandi fisiere in scopuri necomerciale, respectul pentru corespondenta privata, limitarea drepturilor de autor la o perioada de cinci ani si limitarea patentelor la medicamente care - pentru ca sunt monopolizate de cate o singura companie si se vand scump - duc la moartea pacientilor din lumea a treia.

EvZ: Va adresati in principal tinerilor?

C.E.: Da, suntem foarte puternici printre oamenii sub 30 de ani, dar daca ne uitam la statisticile membrilor nostri, doar ceva mai mult de jumatate sunt cei sub 30 de ani. Cealalta jumatate sunt de peste 30 de ani, si atunci vedem ca nu suntem doar o gasca de tineri.

EvZ: Ati fost asociati chiar si cu extremistii din cauza numelui care nu a fost inteles. Acum v-ati alaturat ecologistilor. De ce?

C.E.: Am zis inainte de alegeri ca ne vom alatura cu grupul care este mai apropiat de programul nostru si care va oferi cea mai buna platforma pentru a ne face auziti. Am optat pentru ecologisti pentru ca ei au o echipa care lucreaza pentru libertatile cetatenesti. Propunerile noastre vor afecta aproape toate domeniile din societate. De exemplu, vrem sa reformam copyrightul si dreptul la proprietate intelectuala. Asta va aduce un plus de inovatie in cercetare, va deschide mintea europenilor mai mult.

Interviu integral in Evenimentul Zilei