Deutche Bank suspectata de spionaj. Deutche Bank a confirmat ca exista posibilitatea demararii unei anchete penale privind acuzatiile de spionaj la adresa institutiei. Cel mai mare creditor al Germaniei, Deutche Bank, este acuzat ca ar fi spionat doi membri ai consiliului de conducere, suspectati ca ar fi dezvaluit informatii secrete, dar si pe un actionar important din cadrul institutiei. Procurorii incearca sa stabileasca in momentul de fata daca sa declanseze o ancheta penala oficiala. Banca a refuzat sa comenteze asupra zvonului conform caruia ar fi concediat doi angajati implicati in actiunea de spionaj, scrie BBC.

Nori de praf din China au inconjurat Globul in 13 zile. Nori de praf formati in urma unei uriase furtuni de nisip in desertul Taklimakan din China, in 2007, au realizat un circuit intreg in jurul Globului in numai 13 zile, dupa cum arata un studiu japonez, realizat cu ajutorul unui satelit NASA. Cand norul de praf a ajuns pentru a doua oara deasupra Oceanului Pacific, o parte din acesta s-a depus in apa, demonstrand astfel cum un fenomen natural poate influenta mediul, chiar si la o distanta foarte mare de locul declansarii lui. Chiar daca de obicei praful rezultat in urma furtunilor de nisip din China se depune in Marea Galbena, acest studiu a aratat ca poate ajunge chiar si in Pacific, a declarat Itsushi Uno, de la Institutul de Cercetare pentru Mecanica Aplicata al Universitatii Kyushu, potrivit Reuters.

Clinton: legaturile dintre Coreea de Nord si Myanmar reprezinta o amenintare. Aflata in Thailanda cu ocazia unei intalniri cu reprezentantii natiunilor din Asia de Sud-Est, Hillary Rodham Clinton si-a exprimat ingrijoararea cu privire la cresterea numarului de dovezi care indica o intensificare a cooperarii militare dintre Coreea de Nord si Myanmar. Potrivit secretarului de stat american, aceasta cooperare ar putea reprezenta o amenintare directa pentru tarile vecine si ar putea crea instabilitate in regiune. Suspiciunile in legatura cu cooperarea dintre cele doua tari au fost intarite dupa ce un cargobot nord-corean a fost surprins indreptandu-se catre Myanmar. Considerand ca nava ar putea transporta armament, oficialii americani au decis sa o urmareasca, pana cand aceasta si-a schimbat cursul. Coreea de Nord era suspectata de mai mult timp ca ar aproviziona Myanmarul cu arme de calibru mic si cu munitie, iar unii analisti de la serviciile secrete sustin chiar ca nord-coreenii ar ajuta Myanmarul sa realizeze un program nuclear, scrie The New York Times.

Kremlinul isi ia libertatea de a spiona corespondenta rusilor. Guvernul rus si-a luat libertatea de a-si spiona cetatenii, dupa ce a dat un decret prin care serviciile secrete vor avea acces nelimitat la corespondenta oamenilor, fara a-i anunta in prealabil. Aceasta masura a fost criticata ca o intoarcere la tehnicile staliniste de supraveghere. "Ne intoarcem la un regim totalitar. (...) Iar cel mai rau lucru este ca oamenilor nu le pasa" a declarat Lev Ponomaryov, un important activist in domeniul drepturilor omului. Ministerul Telecomunicatiilor, care a dat decretul, neaga faptul ca acesta incalca dreptul la o viata privata, scrie The Telegraph.

Milan Lukic va fi inchis pe viata pentru crime impotriva umanitatii. Milan Lukic, implicat in actiuni de crima organizata si intr-o retea care il proteja pe Radovan Karadzic, a fost gasit vinovat de crime impotriva umanitatii, la Tribunalul Penal International de la Haga. De la inceputul razboiului din Bosnia, in 1992, Milan Lukic si-a facut o reputatie de tiran sadic in orasul Visegrad, care avea o populatie majoritar musulmana. El a condus gruparea paramilitara numita "Vulturii Albi", care cu acordul Belgradului si al serviciilor se securitate, a initiat un regim al terorii, al crimelor si al purificarii etnice. La cateva luni de la inceperea razboiului, musulmanii din Visegrad erau fie morti, fie se refugiasera in alta regiune, noteaza The Guardian.