Guvernul provizoriu din Honduras a inchis granita cu Nicaragua. Presedintele expulzat al Hondurasului, Manuel Zelaya, se afla la granita tarii cu Nicaragua incercand sa revina in tara, insa soldatii guvernului provizoriu au blocat punctele de trecere, informeaza BBC. Presedintele a fost inlaturat de la putere pe 28 iunie printr-un puci militar. Acesta a fost expulzat din tara in ziua in care programase o consultare populara pentru reformarea Constitutiei pentru ca el sa poata candida pentru un al doilea mandat. Fortele de ordine incearca sa-i tina sub control pe sutele de sustinatori ai presedintelui care s-au indreptat spre granita pentru a-l intampina daca acesta reuseste sa intre in tara. Televiziunile locale au transmis imagini ale presedintelui Zelaya care se indrepta spre tara intr-un convoi ce includea masini ale politiei din Nicaragua.

Loteria din Marea Britanie a fost data in judecata. O femeie din Marea Britanie a castigat la loterie 30.000 lire sterline, insa a pierdut biletul, iar banii au fost incasati de alte persoane. Deoarece loteria a decis sa ii dea numai jumatate din suma inapoi, femeia a anuntat ca va da in judecata institutia. In luna octombrie, anul trecut, Dorothy McDonagh, in varsta de 61 de ani, din localitatea Swindon, a pierdut biletul intr-un magazin din localitate. Michael si Amanda Stacey, cei care au gasit biletul si au cheltuit peste jumatate din suma incasata au fost acuzati de frauda si condamnati la 11 luni de inchisoare cu suspendare. Un judecator din Swindon a obligat cuplul sa ii plateasca femeii 15.111 lire sterline, cei 111 lire reprezentand dobanda. Femeia a demonstrat ca biletul ii apartine prin chitanta pe care a primit-o de la casa de unde a cumparat biletul, noteaza BBC.

Incendii in sudul Europei. Mii de pompieri se lupta sa tina sub control incendiile care s-au produs din cauza vanturilor puternice si a temperaturilor ridicate in unele parti din sudul Europei, noteaza BBC. Cel putin 8 persoane au murit in incendiile ce au lovit Spania, Franta, Grecia si insula italiana Sardinia in ultimile zile. Spania este cea mai afectata, avand cel putin 7 incendii majore in partea sudica si estica. Cateva dintre ele sunt acum sub control. O agentie de monitorizare a Uniunii Europene avertizeaza ca riscul producerii incendiilor pe toata coasta mediteraneana ramane ridicat datorita temperaturilor caniculare ce s-au anuntat in urmatoarele zile.

SUA anunta ajutoare de 200 milioane dolari pentru palestinieni. Secretarul de Stat Hillary Clinton a declarat vineri ca au existat unele progrese spre revitalizarea discutiilor de pace israeliano-palestiniene in "viitorul apropiat " si a anuntat o donatie 200 milioane dolari din partea SUA ca ajutor pentru palestinieni, anunta AFP. Clinton a declarat ca banii, care sunt o parte din cei 900 milioane dolari gaj facuti in luna martie, la o conferinta a donatorilor in Egipt, au fost transferati direct la Autoritatea Palestiniana de Vest sprijinita sa depaseasca deficitul bugetar. Fondurile internationale promise la mai multe conferinte caritabile nu s-au materializat si Autoritatea Palestiniana a spus ca a primit doar o transa din cei 1.5 miliarde de dolari necesari pentru a realiza bugetul pe 2009.

Spitzer a fotografiat o galaxie aflata la 50 de milioane de ani-lumina. O noua imagine a unei galaxii in spirala, aflata la o distanta de 50 de milioane de ani-lumina, dezvaluie frumusetea si complexitatea Universului in care traim. Avand forma unei spirale, intocmai ca si Calea Lactee, formatiunea care aminteste de un ochi uman, gazduieste in centru o gaura neagra de proportii uriase, care are o masa de 100 de milioane de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru, noteaza Descopera.

Mohammed Jawad, al doilea prizonier din Guantanamo ce va fi judecat in SUA. Guvernul SUA vrea sa-l aduca in fata unui tribunal de drept comun pe afganul Mohammed Jawad, arestat pe vremea cand era minor, facand din el al doilea prizonier din Guantanamo care a fost judecat in Statele Unite, potrivit AFP. Congresul a dat termen Administratiei Obama pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a prezenta un plan de inchidere a inchisorii de la Guantanamo.