Un infractor notoriu a evadat dintr-o inchisoare din Bosnia. Karray Kamel bin Ali, cunoscut si ca Abu Hamza, era condamnat la 4 ani de inchisoare pentru jaf armat si violenta domestica. In plus, acesta a fost suspectat si de organizarea unui complot pentru uciderea Papei Ioan Paul al II-lea. Abu Hamza executase deja jumatate din sentinta, iar autoritatile de la inchisoarea din Zenica i-au permis sa-si viziteze familia, intrucat daduse dovada de buna purtare, aceasta fiind o practica obisnuita in Bosnia. Detinutul trebuia sa se intoarca la inchisoare luni, insa nu s-a mai intors. Un mandat de arestare a fost emis pe numele sau, scrie BBC.

Relatarile despre abuzurile prizonierilor ii revolta pe iranieni. Relatarile despre abuzurile persoanelor arestate in urma protestelor din Iran de luna trecuta, transmise de rudele acestora si de site-urile opozitiei, i-au revoltat chiar si pe conservatorii iranieni. Unii prizonieri sustin ca au asistat la scene in care alti detinuti erau omorati in bataie, le erau smulse unghiile si erau fortati sa linga vasele de toaleta murdare, scrie The New York Times. 140 de persoane retinute in urma protestelor de luna trecuta, care au urmat alegerilor prezidentiale, au fost eliberate din inchisoarea Evin, marti, iar alte 200 de persoane acuzate de crime mai grave au ramas in inchisoare.

Alimentele organice nu sunt mai sanatoase decat cele obisnuite. Agentia pentru Standardele Alimentare din Marea Britanie a publicat un raport in care se arata ca alimentele organice nu sunt neaparat mai sanatoase decat cele obisnuite, scrie BBC. Potrivit cercetatorilor britanici, diferentele in ceea ce priveste valoarea nutritiva sunt foarte mici si nu exista nici o dovada care sa ateste ca persoanele care consuma produse organice ar fi mai sanatoase. Insa Asociatia pentru Soluri din Regatul Unit a criticat studiul si a cerut sa se faca cercetari mai elaborate. Cu toate acestea, concluziile Agentiei pentru standardele Alimentare sunt sustinute si de cercetatorii de la Scoala londoneza de Igiena si Medicina Tropicala.

India interzice cascadoriile in scoli dupa ce un barbat a trecut cu motocicleta peste copii. Oficialii indieni i-au avertizat pe profesori sa nu mai permita cascadoriile care pun in pericol viata copiilor, dupa un spectacol de la o scoala din Villupuram, Tamil Nadu, in timpul careia un motociclist a pus o scandura peste o fetita si a trecut cu motocicleta peste ea. Asemenea cascadorii se practica frecvent in India, mai ales la serbari si spectacole, iar parintii sunt de acord cu acestea si le-au spus profesorilor ca si-au antrenat copii in arte martiale, scrie The Telegraph.

Vaccinul contra gripei porcine va fi gata in octombrie. Prima mostra de vaccinuri care vor stopa raspandirea virusului gripei porcine AH1N1 va fi pusa in vanzare in decursul lunii octombrie, anul curent, dupa cum declara Oleg Kiselev, directorul Institutului Bolilor Infectioase din cadrul Academiei Ruse de Stiinte, transmite agentia RiaNovosti, citata de Descopera. Oleg Kiselev a declarat, la randul sau, ca vaccinul este creat dupa o procedura stricta si secreta, in concordanta cu directivele Ministerului Sanatatii din Rusia.