Senzorii de viteza de la aparatele Airbus vor fi inlocuiti. Compania producatoare de avioane Airbus obliga companiile aeriene sa schimbe cat mai curand posibil senzorii de viteza cu care sunt dotate avioanele. Agentia Europeana pentru Siguranta Zborului impreuna cu Airbus au decis ca o firma americana sa preia productia senzorilor de viteza de la compania europeana ce ii fabrica in prezent. Conform anchetei asupra prabusirii aparatului de abor Airbus in Oceanul Atlantic, in urma cu doua luni, in care au murit 228 de persoane s-a decis schimbarea senzorilor de viteza ce au indicat date false ai au contribuit la dezastru, noteaza BBC.

Pe urmele mormantului pierdut al lui Gingis Han. La opt sute de ani de la moartea lui Gingis Han, legendarul conducator al Imperiului Mongol, oamenii de stiinta incearca sa localizeze mormantul marelui lider, cu ajutorul tehnologiilor vizuale avansate. Emblematicul conducator a fost ingropat cu mare taina in anul 1227, intr-un mormant nemarcat de pe teritoriul Mongoliei. Gingis Han a cerut sa fie inmormantat fara semne distinctive, conform obiceiurilor practicate in tribul sau. Dupa deces, trupul a fost returnat in Mongolia, in Khentii Aimag, locul sau natal, unde multi presupun ca se afla ingropat in apropierea Raului Onon, pe raza muntelui Burkhan Khaldun, scrie Descopera.

Peste un sfert din populatia Indiei este infometata. Peste 200 de milioane de indieni, aproximativ un sfert din populatia totala, sunt pe cale sa moara de foame chiar daca guvernul acorda ajutoare de hrana de miliarde de dolari, conform unui studiu efectuat de Navdanya Trust. Presedintele organizatiei, Vandana Shiva, a declarat ca incepand cu anii 1990 ratiile de hrana pe cap de locuitor au scazut dramatic, iar cresterea pretului alimentelor a inrautatit si mai tare situatia persoanelor sarace din India, scrie BBC.

Robbie Williams si Whitney Houston sunt pregatiti "sa ii ia locul lui Michael Jackson pe O2 Arena". Robbie Williams si Whitney Houston sunt pregatiti oricand sa concerteze pe O2 Arena pe datele in care trebuiau sa aiba loc concertele lui Michael Jackson. AEG, promotorii evenimentelor, spera ca ambele vedete sa isi lanseze turneul de revenire pe O2 Arena din Londra. Ambii cantareti aveau in plan sa concerteze pe O2 Arena anul viitor in lunile ianuarie, februarie si martie, cand Michael era programat sa sustina cea de-a doua parte din totalul de 50 de spectacole. AEG a returnat banii de pe biletele ce au fost vandute pentru concertul Regelui pop, dupa moartea acestuia de luna trecuta. Acestia au fost nevoiti sa plateasca facturi de peste 300 milioane de lire sterline datorita concertelor anulate, noteaza The Telegraph.

Un pui de crocodil a starnit panica in randul pasagerilor unui avion. Un pui de crocodil a reusit sa genereze panica intr-un avion ce zbura de la Abu Dhabi la Cairo, cand a reusit sa scape din bagajul de mana al unui pasager si s-a strecurat pe sub scaunele avionului. Pasagerii au inceput sa tipe, iar crocodilul, lung de 30 de centimetri, a reusit sa ajunga la cabina pilotilor. Membrii echipajului au prins crocodilul, iar in Cairo l-au dat autoritatilor. Acesta va fi dus la gradina zoologica Giza. Toti pasagerii au fost interogati insa niciunul nu a recunoscut ca a adus animalul la bordul avionului, informeaza AFP.