Hamid Karzai neaga in continuare acuzatiile de frauda. Afganistanul a fost aruncat in criza luni, dupa ce presedintele Hamid Karzai a amenintat ca nu va accepta verdictul de fraudare a alegerilor prezidentiale pronuntat de Comisia Electorala de Contestatii. In urma investigatiilor desfasurate cu sustinerea ONU, comisia a descoperit "dovezi clare si convingatoare" de frauda in scrutinul desfasurat pe 20 august si le-a ordonat oficialilor sa anuleze voturile exprimate in cele 210 sectii unde au fost depistate neregularitati, scrie The Telegraph. In urma manipularii ilicite a buletinelor de vot, scorul presedintelui Karzai a crescut de la 48% la 55%, fapt ce i-a permis acestuia sa evite un al doilea tur de scrutin impotriva principalului sau rival, Abdullah Abdullah.

Symantec trage un semnal de alarma asupra programelor antivirus care circula pe Internet. Conform unui raport al firmei de securitate online Symantec, facut public ieri, milioane de persoane au fost pacalite sa isi instaleze programe antivirus false care in realitate fac utilizatorii vulnerabili la fraude si furturi de identitate, scrie TimesOnline. Hotii cibernetici instaleaza alerte de securitate false, pacalind-i pe utilizatori ca au un virus pe calculator si ii trimit spre siteuri ce ofera spre achizitionare software antivirus care ar trebui sa rezolve problema.

Silvio Berlusconi, sfatuit la precautie dupa ce a primit amenintari cu moartea. Premierul italian, Silvio Berlusconi, a fost sfatuit sa evite iesirile neplanificate in public datorita unor presupuse amenintari cu moartea. Elio Vito, ministrul pentru Raporturile cu Parlamentul, a spus ca in urma unui raport al serviciilor de informatii efectuat asupra lui Silvio Berlusconi s-a concluzionat ca exista un risc de "acte izolate de violenta", scrie TimesOnline.

Afganistanul ar putea deveni un al doilea Vietnam pentru Statele Unite. Majoritatea americanilor cred ca razboiul din Afganistan va avea acelasi deznodamant ca si cel din Vietnam, conform unui sondaj de opinie efectuat la nivel national. Rezultatele indica si faptul ca aproape 60% dintre cei chestionati se opun suplimentarii numarului de trupe implicate in conflict. 52 de procente din participantii la sondajul publicat luni de CNN sunt de parere ca razboiul din Afganistan, ce dureaza de 8 ani, s-a transformat intr-un conflict similar cu cel din Vietnam, in timp ce 46% nu sunt de acord cu aceasta opinie. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%.

Baterii din hartie si sare. Un teanc de bucati de hartie imbibate in apa sarata poate functiona ca o baterie, producand energie electrica – un model foarte simplu, ieftin si eco-prietenos. Prototipul a fost realizat cu succes de oamenii de stiinta din Suedia. Bateria e fabricata din mai multe straturi de celuloza, acoperite cu un polimer cu proprietati conductive gros de numai 50 nanometri si asezate intre doua straturi de hartie de filtru. Totul alcatuieste un ansamblu flexibil, infasurat in plastic, cu grosimea de cativa milimetri. Integral in Descopera.