Fetita care stranuta de 12.000 de ori a fost diagnosticata. Fetitei in varsta de 12 ani din Virginia, care stranuta de 12.000 de ori pe zi, i s-a pus un diagnostic oficial, transmite WAVY-TV. Lauren Johnson, ce a inceput sa stranute o data la cateva secunde, dupa ce in noiembrie a avut o raceala puternica, a fost diagnosticata de catre Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorder Associated cu streptococ, de asemenea cunoscut sub numele de PANDAS. Doar 40 de astfel de cazuri au fost pana acum documentate in lume, noteaza FoxNews.com Fetita stranuta o data la cateva secunde, singura perioada in care aceasta nu stranuta era in timpul somnului. "Acum ca stiu ce am pot macar sa incep un tratament", a declarat Lauren, care nu a putut sa mearga la scoala din cauza stranuturilor. Fetita a inceput sa se simta mai bine dupa ce medicii i-au administrat o serie de antibiotice. Medicul care se ocupa de cazul fetitei a declarat ca "Lauren risca sa pateasca din nou acelasi lucru, motiv pentru care ea va primi o doza mica de antibiotice pentru o perioada lunga de timp".

Un barbat din SUA a pledat nevinovat pe motiv de nebunie temporara in cazul mortilor a 11 femei. Un barbat ce a fost acuzat de omor in cazul mortilor a 11 femei a pledat nevinovat din motive de nebunie, a declarat vineri Ryan Miday, un purtator de cuvant al curtii de judecata din districtul Cuyahoga, Ohio. In casa barbatului din Cleveland, Ohio, au fost gasite ramasitele a 10 cadavre si un craniu. Captele de acuzare pentru care barbatul este acuzat includ crima de gradul intai, cu precizarea crimelor in masa, ceea inseamna ca mai multe persoane au fost ucise in aceeasi maniera, a declarat Bill Mason, citat de CNN. Anthony Sowell, in varsta de 50 de ani, este acuzat si de viol in cazul a doua femei, rapire si abuz asupra a trei pesoane de sex feminin, a mai declarat Mason. Oamenii legii l-au arestat pe barbat in luna octombrie cand autoritatile au descoperit pe propietatea barbatului ramasitele a 6 femei. Cercetarile ulterioare au mai scos la iveala alte 5 cadavre. Sowell a mai facut 15 ani de inchisoare pentru tentativa de viol, fiind eliberat in 2005.

Lucratorii din sectorul public din Franta au intrat in greva. Greva lucratorilor din sectorul public din Franta au dus la inchiderea unor importante atractii turistice, printre care Palatul versailles si Muzeul Louvre. Cei care au participat la greva protesteaza fata de planurile Guvernului de a inlocui doar jumatate din angajatii care se pensioneaza, fapt ce ar afecta toate muzeele din tara. Greva a inceput luna trecuta la Centrul Pompidou, care pastreaza una din cele mai mari colectii de arta moderna si contemporana din lume. Miercuri alti angajati ai muzeelor nationale au intrat in greva, noteaza AP.

Audieri pentru al doilea mandat al sefului bancii Centrale SUA. Senatorul Christopher Dodd, presedintele Comitetului Bancar din Senat, a declarat joi ca eforturile unor senatori de a stopa cea de-a doua nominalizare a Sefului Bancii Centrale SUA, Ben Bernanke, nu va avea succes. "Cred ca majoritatea membrilor il vor sustine pe acesta ca presedinte", a declarat Dodd. Acesta considera ca renumirea in functie a lui Bernanke va trimite un semnal corect pietelor financiare, noteaza Reuters.

Hotelul confectionat din 200.000 de carduri de acces. Hotelul Holiday Inn Key Card din New York a fost construit de catre excentricul artist Bryan Berg, din 200 000 de carduri de acces, colectate de la hotelierii care aveau de gand sa se descotoroseasca de ele. Pentru a marca relansarea lantului de hoteluri Holiday Inn, compania care detine 1.200 de cladiri a inaugurat primul hotel din cartele de plastic, in Manhattan, New York. Acesta consta dintr-o camera de oaspeti, o baie si un culoar, fiind amenajat pe interior cu mobila in marime naturala, realizata tot din carduri, noteaza Descopera.