Nepal: Cel putin 30 de morti dupa ce un autobuz supraaglomerat a cazut de pe stanca. Conform politiei din Nepal, cel putin 30 de persoane au murit si alte 10 au fost ranite joi in vestul tarii dupa ce un autobuz supraaglomerat a sarit de pe o stanca si a cazut 200 de metri pana in albia raului Karnali. "Autobuzul s-a rupt in trei bucati iar corpurile celor morti au fost scoase din rau", a declarat pentru CNN un ofiter de politie din Dailekh, prezent la locul accidentului. Printre morti se numarat 8 femei, o fetita si 21 de barbati. Peste 100 de politisti si cadre militare au fost implicate in operatiunea de salvare. Autobuzul supraaglomerat, despre care se banuieste ca transporta in jur de 50 de persoane, se deplasa pe un drum de pietris si a sarit de pe stanca dupa ce nu a reusit sa urce o rampa foarte inclinata. Conform autoritatilor, drumurile proaste, autobuzele supraaglomerate si viteza la volan sunt principalele cauze care duc la producerea accidentelor in Nepal.

O racheta palestiniana a ucis o persoana pe teritoriul Israelului. Militanii palestinieni au lansat primul atac mortal cu racheta asupra Israelului din ianuarie 2009 pana acum, ucigand un lucrator tailandez dintr-o sera. Gestul reprezinta o sfidare la adresa Hamas si a atras amenintarea unei riposte puternice din partea Israelului, scrie Reuters. Atacul a avut loc la o ora dupa ce seful politicii externe al Uniunii Europene, Catherine Ashton, a vizitat Fasia Gaza. Ashton a condamnat ulterior actiunea militantilor, alaturi de Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, care are programate vizite in zona pentru zilele de sambata si duminica. Un grup anterior necunoscut, denumit Ansar al-Sunna, despre care se crede ca are legaturi ideologice cu al-Qaeda, a revendicat atacul. In replica, Israelul a promis represalii prin vocea vicepremierului Silvan Shalom: "Acest atac este inacceptabil. Israelul va raspunde pe masura, intr-o maniera puternica."

Sudanul semneaza un acord de incetare a focului cu rebelii din Darfur. Guvernul sudanez a semnat joi un plan de incetare a focului cu un grup de rebeli din regiunea Darfur, macinata de lupte care au inceput in anul 2003, scrie CNN. Acordul a fost semnat la Doha, in Qatar, de catre Ghazi Salahuddin, din partea guvernului sudanez si de catre Al-Tigani Sessi, reprezentantul Miscarii pentru Eliberare si Dreptate, conform agentiei de stiri SUNA. Miscarea pentru Eliberare si Dreptate este o grupare alcatuita din 10 factiuni rebele care s-au unit luna trecuta. Acordul este considerat primul pas catre obtinerea unei intelegeri durabile pentru pace in Darfur, regiune in care 300.000 de oameni au murit in ultimii 7 ani dupa ce factiunile rebele au initiat o miscare de revolta impotriva guvernului de la Khartoum.

CITES a respins stoparea exportului de ton rosu de Atlantic. Organismul ONU de reglementare a comertului international cu specii amenintate cu disparitia, CITES, a respins propunerea de a scoate in afara legii a exportului de ton rosu de Atlantic. Principalul consumator de ton rosu este Japonia, care a acordat un vot negativ propunerii pe motiv ca ar putea afecta serios economia nipona, scrie BBC.

Cimitirul mumiilor se afla in desertul tibetan Taklamakan. In inima sinistrului desert Taklamakan, din nordul Tibetului, arheologii chinezi au dezgropat un cimitir unic. Oamenii ingropati aici au decedat in urma cu 4.000 de ani si, totusi, trupurile lor au fost foarte bine prezervate, datorita aerului uscat din regiune. Desi cimitirul se afla in zona autonoma Xinjiang, din nord-vestul Chinei, cadavrele prezinta trasaturi europene, avand parul brunet si nasurile lungi. Ramasitele lor, aflate intr-unul dintre cele mai mari deserturi din lume, sunt ingropate in luntre asezate cu susul in jos. Iar acolo unde ar trebui sa fie dispuse pietrele funerare, cimitirul are, in loc, o "padure" de simboluri falice, semnaland un mare interes fata de placerea sau utilitatea procrearii, noteaza Descopera.