Elvetia a intrerupt zborurile pentru deportarea strainilor. Ancheta cu privire la moartea unui nigerian pe aeroportul Zurich a dus la stoparea zborurilor pentru deportarea persoanelor aflate pe teritoriul elvetian ce nu au reusit sa obtina azil. Nigerianul in varsta de 29 de ani, condamnat pentru trafic de droguri, a reactionat violent la vestea ca va fi deportat, iar politistii au fost nevoiti sa ii puna catuse pentru a i-l imbarca in avionul cu destinatia Lagos. Barbatul, care facuse greva foamei timp de cateva zile in semn de protest, s-a imbolnavit si a decedat pe una din pistele aeroportului. Amnesty International a declarat ca acest caz, cel de-al treilea din ultimii zece ani cu care s-a confruntat Elvetia, demonstreaza inca o data ca, in cadrul serviciului de deportari, este nevoie de observatori independenti, scrie RTT News.

UE intentioneaza sa ia masuri impotriva bruiajului posturilor europene de televiziune prin satelit in Iran. Uniunea Europeana intentioneaza sa ia masuri impotriva Iranului pentru bruiajul posturilor de televiziune si radio europene ce transmit prin satelit, se arata intr-un text adoptat vineri la Bruxelles, informeaza Reuters. Acest proiect vine la scurt timp dupa discutiile pe tema bruiajului posturilor BBC, Deutsche Welle in Iran dintre Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, si ministrii de Externe ai Marii Britanii, Germaniei si Frantei. "Uniunea Europeana cere autoritatilor iraniene sa opreasca bruierea transmisiunilor prin satelit si cenzura Internetului si sa puna capat acestor interferente electronice", informeaza documentul adoptat pentru o reuniune a ministrilor de Externe ai tarilor membre UE ce va avea loc luni. Nu se stie cu exactitate ce masuri va lua UE, insa ziarul francez Le Figaro a scris saptamana aceasta ca masurile ar putea implica blocarea exportului de echipamente care fac posibila interceptarea de emailuri si conversatii telefonice produse de companiile Siemens si Nokia. Initiativa impotriva Iranului intervine dupa ce tarile membre ale Consiliului de Securitate al ONU incearca sa ajunga la un acord privind aplicarea unor noi serii de sanctiuni impotriva Iranului din cauza programului sau nuclear.

Un fost prezentator de televiziune libanez a fost condamnat la moarte pentru "vrajitorie". Amnesty International a intervenit pentru a opri executia unui libanez condamnat la moarte pentru "vrajitorie" in Arabia Saudita. Intr-o declaratie publicata joi, organizatia neguvernamentala internationala care are scopul de a promova drepturile omului condamna verdictul procesului la care a luat parte barbatul si cer eliberarea imediata a lui Ali Hussain Sibat, un fost prezentator de televiziune ce avea o emisiune pe postul Sheherazade din Beirut. Conform avocatului lui Sibat, barbatul in varsta de 48 de ani impreuna cu cei cinci copii ai sai preziceau viitorul in emisiunea pe care acesta o prezenta si oferea sfaturi celor din audienta. Avocatul, May El Khansa, a declarat pentru CNN ca Sibat a fost arestat in Arabia Saudita de catre politia religioasa, cunoscuta si sub numele de Mutawa'een, si acuzat de "vrajitorie" in 2008 cand acesta a vizitat tara. Fostul prezentator a fost condamnat la moarte in noiembrie 2009 de catre o curte din Medina. Conform lui El Khansa, Sibat a facut apel la verdict, insa pe 10 martie curtea de judecata a dat acelasi verdict. Judecatorii din Medina au declarat ca barbatul isi merita sentinta deoarece a practicat magia neagra pe o perioada indelungata de timp. Acestia au mai adaugat ca sentinta lui Sibat este un exemplu pentru alte persoane care ar practica astfel de ritualuri.

Printul Harry al Marii Britanii va participa la o expeditie catre Polul Nord. Printul Harry al Marii Britanii va participa la un maraton timp de cinci zile ce are ca destinatie Polul Nord, organizat pentru militarii britanici ramasi cu handicap. Participantii, fosti militari care au suferit amputatii, vor parcurge aproximativ 500 de kilometri prin zone cu temperaturi de pana la -50 grade Celsius. Cu ocazia acestui eveniment, organizatorii spera sa stranga donatii de peste un milion de lire sterline cu care sa ajute fosti militari raniti in diferite confruntari. "Acesti militari sunt un exemplu de tenacitate si curaj. Cursa este o provocare uriasa", a declarat printul Harry, citat de BBC.

Prima exoplaneta cu temperaturi moderate ar putea conține apa. Astronomii au descoperit prima exoplaneta care are o orbita aproape circulara și care parcurge cea mai mare distanța in jurul stelei fața de toate celelalte corpuri cerești asemanatoare ei. A fost numita Corot-9b, are dimensiunile comparabile cu Jupiter, temperatura cuprinsa intre -23 și 157 de grade Celsius și ar putea conține și apa. Rezultatele au fost publicate in revista Nature iar articolul este semnat de nu mai puțin de 60 de astronomi de la cele mai importante institute de cercetare din lume, noteaza ZiarulStiintelor.eu