Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a acuzat sambata postul Realitatea TV ca deruleaza o campanie de discreditare la adresa sa deoarece companiile nationale nu mai vand publicitate la televiziuni. Interventia telefonica a lui Videanu a avut loc intr-o emisiune in care Realitatea TV prezenta noua vila a ministrului din Snagov, cu o suprafata de 1.340 metri patrati si un teren de 5.400 m.p.

"Este o investitie pe care o realizez de sase ani de zile si, spre deosebire de multi sefi de-ai dvs, care si-au facut vile din bani furati, eu mi-am facut casa din bani trecuti in declaratiile de avere", a spus ministru, contactat de Realitatea TV.

El s-a declarat nemultumit de "antiteza" pe care incearca sa o faca postul de televiziune, prezentand vila sa si masurile de austeritate pe care le suporta populatia si a acuzat o "campanie de discreditare" la adresa sa, in conditiile in care la emisiune s-a discutat inclusiv despre romani care se sinucid deoarece nu isi mai pot plati ratele la credite.

"Companiile nationale nu mai dau publicitate. Va spun inca o data ca nu vor mai da publicitate companiile nationale", a spus Adriean Videanu, moment in care realizatoarea a precizat ca ea nu se ocupa de contractele de publicitate.

"Colegi de-ai dvs mi-au spus-o. Vreti sa intram in dezbatere publica pe aceasta tema?", a adaugat ministrul PDL.

Intrebat de unde are terenul pe care si-a construit casa, Adriean Videanu a precizat ca "a fost cumparat de la o persoana fizica care a avut un contract de concesionare cu Biserica Ortodoxa Romana". "Pe cale de consecinta m-am subrogat contractului de concesionare cu BOR", "absolut legal".

Videanu a sustinut ca vila are doar patru apartatamente - patru dormintoare, pentru el si sotia sa, cei doi copii ai familiei si unul din parinti.

Potrivit acestuia, suprafata construita de 1.340 metri patrati include si garajul (de mentionat ca ministrul nu are trecuta nicio masina in declaratia de avere), subsolul si dependintele, care reprezinta aproape jumatate din totalul suprafetei casei, astfel incat spatiul pentru locuit este de "sase sute si ceva de metri patrati".

El a recunoscut ca plateste 101 euro pe an pentru concesiunea terenului de la BOR, dar a argumentat ca "in momentul in care am luat acest teren acestea au fost conditiile", iar persoana fizica de la care a preluat contractul a "sprijinit consolidarea si constructia bisericii de acolo".

Videanu a declarat este unul dintre putinii oameni politici care isi poate justifica "fiecare leu pe care il are" si nu a luat niciodata dividende din compania pe care o detine decat pentru a-si construi aceasta casa.

"Eu nu investesc in bautura, in tigari, in altceva, doar in confortul meu personal si in educatia copiilor mei. Sunt un om care isi gestioneaza foarte atent resursele, putine, asa cum sunt", a comentat Adriean Videanu.

"Pentru fiecare leu am platit taxe si impozite", a sustinut el, recomandand ziaristilor sa "actioneze" mai degraba in zona politicienilor care nu isi pot justifica averile.

"Eu am avut o afacere la vedere, nu m-am ascuns in spatele mamei soacre, a fratilor sau a cumnatilor. Cei care muncesc cred ca isi pot permite (astfel de locuinte, n.r.). Am muncit zi si noapte multa vreme, pentru a putea pune pe picioare un business adevarat. Nu am avut, nu am si nu voi avea vreodata afaceri cu statul", a mai spus el.