Ecuadorul a capturat un submarin proiectat pentru a transporta droguri. Autoritatile ecuadoriene au descoperit un submarin lung de 30 de metri, proiectat pentru transportul de droguri catre Statele Unite, aflat in constructie langa coasta Pacificului. SUA si tarile sud-americane s-au luptat in ultimii ani cu traficantii care foloseau nave semi-submersibile pentru a evita detectia transporturilor de cocaina, scrie Reuters. Submarinul capurat este prima nava complet submersibila construita special pentru o incarcatura de droguri. In cadrul operatiunii, politia ecuadoriana a arestat o persoana aflata la locul unde submarinul era pregatit pentru lansare. Regiunea Anzilor este cel mai important producator de cocaina din lume, iar Statele Unite reprezinta cea mai mare piata pentru acest drog.

Presa in DiagonalaFoto: Hotnews

Generalul David Petraeus a preluat oficial comanda fortelor aliate din Afganistan. Generalul american David Petraeus a preluat duminica, in cadrul unei ceremonii oficiale desfasurate la centru de comanda ISAF din Kabul, comanda fortelor NATO din Afganistan, informeaza CNN. In discursul sau, Petraeus a declarat ca strategia fortelor aliate din Afganistan nu s-a schimbat. "Trebuie sa ii ajutam pe conducatorii afgani astfel incat acestia sa poata guverna si sa fie capabili sa mentina ordinea. Iar in acest timp, vom lupta neincetat cu insurgentii", a afirmat Petraeus, adaugand aprecierea ca "razboiul a ajuns intr-un moment critic". Noul comandat a laudat munca predecesorului sau, generalul Stanley McChrystal, care a fost eliberat din functie dupa ce a ironizat si criticat mai multi membri importanti ai administratiei Obama.

Piratii nigerieni au eliberat 12 marinari rapiti. Un grup de pirati a eliberat duminica 12 marinari al caror vas a fost atacat vineri, in largul coastelor Nigeriei, conform unui oficial. Piratii au abordat in urma cu doua zile un vas aflat sub pavilion german, luandu-i ostatici pe pasageri, atacul petrecandu-se la aproximativ patru mile marine distanta de insula Bonny, scrie CNN. Unul dintre cei 12 marinari a fost ranit si a parasit vasul intr-o barca. Rapitorii au abandonat ulterior nava, care a fost recuperata de marina nigeriana. Un responsabil militar a declarat ca nationalitatile marinarilor rapiti nu erau cunoscute la momentul atacului, precizand ca nu se stie daca rapitorii au cerut sau nu o rascumparare.

Doi soldati rusi impuscat mortal in Ingushetia. Mai multe persoane inarmate au deschis focul asupra unui convoi de vehicule care transportau soldati rusi in regiunea Ingushetia, ucigand doi militari si ranind alti cinci, relateaza AFP. Atacatorii inarmati cu arme automate au tras in doua vehicule in apropierea satului Iandar din regiunea Nazran. Ingushetia este o regiune predominant musulmana din Caucazul de Nord, invecinata cu Cecenia, rascolita in ultmii ani de o insurgenta islamica ce a produs numeroase victime.

Ministrul israelian al apararii se va intalni cu premierul palestinian. Premierul palestinian Salam Fayyad se va intalni luni cu ministrul israelian al apararii, Ehud Barak. Este prima intrevedere dintre cei doi politicieni din luna februarie pana acum, constituind un prim pas inainte in negocierile indirecte mediate de Statele Unite, scrie Reuters. Intalnirea are loc inainte ca premierul israelian Benjamin Netanyahu sa il viziteze marti la Washington pe Barack Obama, presedintele american dorind ca cele doua parti sa treaca la negocieri directe de pace.