Pelerinaj la "fata draga". Mii de fani s-au adunat ieri in foaierul Salii Radio din Bucuresti pentru a-si lua adio de la Madalina Manole. Artista va fi inmormantata azi, la ora 17.00, in Cimitirul Bolovani din Ploiesti. Cosciugul cantaretei a fost depus la Sala Radio in jurul orei 15.00. Imbracata intr-un voal alb si cu fata senina, artista parea ca se odihneste in sicriul alb din mijlocul foaierului. Cu lacrimi in ochi, cu flori si lumanari in maini, multi dintre cei care au iubit-o pe Madalina Manole s-au adunat ieri in fata intrarii de la Sala Radio din Bucuresti, inca de la ora 14.00. Un grup de sapte femei, toate trecute de 50 de ani, adunate in jurul unui ziar in care aparea ipoteza potrivit careia artista s-a sinucis din cauza unui alt barbat, dezbateau problema mortii sale, scrie Adevarul.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Potera, pe urmele lui Poteras. Edilul sectorului 6, Cristian Poteras, este acuzat ca ar fi retrocedat ilegal mai multe terenuri din zona pe care o pastoreste. Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, este cercetat, alaturi de mai multi subordonati, intr-o afacere vizand retrocedarea unor terenuri in valoare de 20,9 milioane de euro. Cristian Poteras (PDL) a stat ieri al DNA aproximativ 30 de minute. Edilul a refuzat sa faca declaratii la intrarea in Parchet. "DNA avea nevoie de locuri de parcare", si-a motivat vizita Poteras. El a adaugat ca a venit cu mai multe solutii tehnice, mentioneaza Adevarul.

Spaga la examen, cu "inspectorul din dulap" si edilul fara Bac. Eugen Antica, primarul comunei bacauane Prajesti, este cercetat pentru ca ar fi dat bani la Bacalaureat. Iordache Bostan, seful ISJ Vrancea, este anchetat pentru ca ar fi luat mita. Oficialii din Ministerul Educatiei iau in calcul varianta suspendarii inspectorului Iordache Bostan si excluderea din invatamant a vinovatilor in dosarul mitei de la Bacalaureat. Inspectorul general scolar de la Vrancea, Iordache Bostan (59 de ani), anchetat acum pentru ca ar fi primit bani de la un elev caruia ii promisese promovarea examenului de Bacalaureat, este un adevarat recordman al demiterilor din functie si al revenirilor pe post. El a fost numit de liberali in functia de inspector general la ISJ Vrancea, in iunie 2007, pana atunci fiind profesor de matematica la liceul din Adjud. Integral in Adevarul.

Un angajat al MAI, autorul unui accident soldat cu moartea unui motociclist. Un angajat al Ministerului de Interne a provocat, joi seara, un accident grav de circulatie in urma caruia un motociclist si-a pierdut viata. Martorii incidentului spun ca masina ofiterului se deplasa cu viteza foarte mare pe DN1, dinspre Ploiesti catre Bucuresti. Potrivit Realitatea, autoturismul a derapat, a sarit peste scuarul de protectie al drumului si a ajuns pe contrasens, unde a izbit frontal motocicleta. In urma impactului violent, motociclistul a murit pe loc, iar soferul a fost transportat la spital in stare grava, scrie Adevarul.

Ilie Nastase a intrat in mari incurcaturi cu lumea interlopa din Timisoara. Fostul mare tenismen Ilie Nastase, care a divortat in urma cu cateva luni de Amalia, si-a gasit rapid alinarea la Timisoara. Pretul platit de Nastase pentru noua iubire este insa foarte mare pentru ca acesta s-a incurcat cu o femeie din lumea interlopa, implicata in trecut in mai multe infractiuni, casatorita cu unul dintre cei mai temuti interlopi din Banat. Ilie Nastase are o relatie cu o femeie foarte controversata din orasul de pe Bega, implicata in mai multe infractiuni si casatorita cu unul dintre cei mai temuti interlopi din Banat Noua. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul moderatorului de televiziune Madalin Ionescu, care i-a oferit numarul de telefon fostei sale invitate la emisiune "Acces Direct". Ilie Nastase si timisoreanca au fost impreuna in mai multe excursii in ultima luna la Viena, Munchen si Florenta, mentioneaza Adevarul.

Madalina Manole, cronica unei sinucideri anuntate. Declinul psihic al artistei a inceput dupa despartirea de primul sot. Ea si-a planuit in detaliu moartea. "Sunt multe, foarte multe de spus... Madalina a suferit mult, in ultimul timp, dar nu a lasat pe nimeni, nici macar pe Mircea (Petru Mircea, sotul ei - n.r.) sa se apropie de ea, sa o ajute", isi incepe marturisirea unul dintre apropiatii artistei, care a acceptat sa vorbeasca cu EVZ, sub protectia anonimatului. "Pentru ca Mircea nu vrea ca astfel de lucruri sa ajunga la presa... E un om ex traordinar, un baiat cuminte, care nu ar fi inselat-o niciodata si o iubea foarte mult, o diviniza. Ea il domina, dar cred ca, totusi, tinea la el. In felul ei. Fiecare intelege dragostea in felul lui", continua acesta. Integral in EVZ.

Cum sa furi 30 de milioane prin Bursa. Presedintele si fostul vicepresedinte al CA al Bancii Transilvania s-ar fi umplut de bani in urma valorificarii unui pont pe care il aveau ca "insideri". Suma pe care presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, si fostul vicepresedinte, Claudiu Silaghi, au castigat-o din manipularea pietei de capital este de aproximativ 30 de milioane de lei, potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Cluj. Pusi sub acuzare pentru manipularea pietei de capital si spalare de bani, cei doi au fost trimisi in judecata saptamana aceasta, alaturi de alte sase persoane, procesul aflandu-se pe rol la Sectia Penala a Tribunalului Bucuresti, informeaza EVZ.

Sectorul 3, unde Bucurestiul capata nuante de Europa. "Pe unde erau locuri parasite, au facut un parc", spune o bucuresteanca din zona Nicolae Grigorescu. Asa a ajuns Sectorul 3 cel mai verde sector din capitala, unde fiecare locuitor este "oxigenat" de 14,5 metri patrati de spatiu verde. Mult sub cerintele UE, dar peste media Bucurestiului. In urma cu cinci ani, cand ieseai de la metroul Nicolae Grigorescu, vedeai oameni tolaniti prin boscheti, intr-un spatiu parasit dupa niste garduri vechi din metal. Acum, aici a fost amenajat un spatiu in care oamenii pot citi ziarul, riscul de a fi calcat pe picior de pantecul unui sobolan fiind mult limitat. Integral in EVZ.

Cariera incredibila a unei olimpice la matematica. A descoperit Franta la 7 ani. La 14 ani rasfoia carti de gastronomie si isi oripila bunica incercand retetele sclifosite din tara in care gustul este a doua religie. S-a reintors in Franta la 18 ani, ca studenta in matematici pure. Dupa absolvirea facultatii, si-a abandonat cariera de profesoara pentru a deveni "sfetnic de vinuri". In aprilie, Iulia Gosea, de 27 de ani, a castigat Oscarul sommelierilor. Iulia Gosea a fost aleasa cel mai bun somelier expert in ape minerale din lume, in cadrul competitiei "World's Best Sommelier 2010" organizata in aprilie la Santiago de Chile. "Avand de mica o sensibilitate olfactiva si gustativa hipertrofiata, aromele m-au pasionat enorm. La 7 ani am vizitat Franta impreuna cu tata si bunicul si am stat in aceasta tara cateva luni. Sederea m-a marcat enorm. M-au marcat toate produsele traditionale franceze pe care le-am gustat. Pe parcursul liceului imprumutam carti de gastronomie franceza. La 14 ani intrasem in conflict cu bunica mea, deoarece incepusem sa reproduc din retetele acelea", identifica Iulia scanteia care a aprins pasiunea sa. Integral in Romania Libera.

Rasturnare de situatie in dosarul de santaj al lui Stan: Reglare de conturi la Electrica? Procesul scandalului sexual de la Electrica pune intr-o lumina neasteptata personajele implicate in poveste. Daca pana acum fostul director, Corneliu Stan, parea victima nevinovata a unui santaj, mai multe elemente din dosar duc catre ipoteza unei posibile razbunari a acestuia pe cel care ii cerea bani. Scandalul starnit de escapadele amoroase ale fostului director de la Electrica, Corneliu Stan, este departe de a fi lamurit. O data cu inceperea procesului in care Chiriac Tonea este acuzat ca l-ar fi santajat pe Stan, dosarul cazului scoate la lumina amanunte interesante care schimba imaginea fostului director din aceea de victima nevinovata a santajului in cea de complice. Primele informatii despre dosar au fost facute publice la inceputul lunii iunie, o data cu arestrea lui Tonea, care parea, atunci, singurul personaj negativ in acest dosar, scrie Romania Libera.

Verdict de politist: "Cersetorul minor e ca un animal de la zoo". Cersetorii care isi folosesc copiii pentru a ne smulge mila si un banut fac parte din peisajul urban romanesc. Tresarim la vederea lor, dar ne urmam mai departe drumul. Copiii cresc printre semafoare, ajungand sa vada in cersetorie si violenta unicul mod de viata. Publicul pare "imunziat" in fata unei asemenea barbarii. Oricum, "in problema cersetorilor, presa, politia si protectia copilului cara apa cu ciurul", raspunde dezinvolt un reprezentant al institutiei care poarta o mare parte din vina: politia. Un barbat paseste agale printre masinile oprite la semafor in intersectia de la Plaza Romania, in cartierul bucurestean Militari. Tricoul cu dungi colorate, pantalonii albi si sapca de o nuanta apropiata nu-i tradeaza ocupatia sau intentiile. Se apropie de o masina cu geamul coborat, tinand ceva in brate. Scutecele alb-roz nu lasa loc de dubiu. Nu e ceva, e cineva: un bebelus care se agata bland de hainele barbatului cersetor. Un politist rutier traverseaza intersectia. Nu-i da nicio atentie barbatului, informeaza Romania Libera.

"Am lasat masina pe marginea prapastiei. Mi-am fortat destinul". Portretul sinucigasului vedeta prin ochii lui Botezatu, Mitoseru, Laura Lavric. Catalin Botezatu povesteste ca s-a dus cu masina pe marginea prapastiei, a scos-o din viteza si a asteptat asa o ora. "Mi-am fortat destinul", spune. Mihai Mitoseru: "Pierdusem fiinta alaturi de care am trait zece ani si cu care trebuia sa ma casatoresc (...). M-am apropiat incet de geam - era si Oreste cu mine - dar nu cred ca as fi sarit". Si cantareata de muzica populara Laura Lavric s-a gandit la sinucidere, dupa divort: "Ia, acum iau un pumn de pastile si se termina totul". Psihoterapeutul Daniel David, de la Universitatea Babes Bolyai, spune ca cei care ajung sa se sinucida vad trecutul presarat cu esecuri, prezentul catastrofal si viitorul - fara speranta: "Gandesc in alb si negru, aduc evenimentele la nivel de catastrofa". Cel mai adesea se sinucid oamenii cu tulburari depresive, dar uneori nici familia nu-si poate da seama ca o persoana e depresiva, pentru ca rade si vorbeste ca si cum totul ar fi in regula. Doar 75% dintre bolnavi apeleaza la tratament. Ieri, legistii au inlaturat speculatiile privind presupuse boli incurabile care ar fi determinat-o pe Madalina Manole sa se sinucida: interpreta nu suferea nici macar de anorexie, informeaza Gandul.

Viata Madalinei Manole: Cum a facut-o celebra Serban Georgescu, barbatul despre care spunea: "erau momente in care il adoram, altele in care l-as fi impuscat". Artista i-a datorat cariera primului sau sot, compozitorul Serban Georgescu, dar si-a implinit visul de a deveni mama langa cel de-al doilea, Mircea Petru. Serban Georgescu a facut-o celebra, chiar daca nu el a fost cel care a urcat-o pe scena, ci Lucian Avramescu, poetul numit de artista "tatal meu spiritual": "Am luat-o de mana, avea 15 ani cand mi-a adus-o taica-su la Serbarile Tineretului de la Sala Sporturilor din Ploiesti si au urmat 5 ani fantastici pentru ea", isi aminteste pentru Gandul poetul. Cel care avea s-o transforme intr-o stea insa a fost compozitorul Serban Georgescu, pe care artista l-a intalnit pe holurile Radioului. Ea avea 21 de ani, el cu 17 mai mult si asa a inceput o relatie perfecta pe plan artistic. In 1988, compozitorul ii creeaza prima piesa - "Un om sentimental". Dar melodia care avea sa-i aduca faima avea sa apara trei ani mai tarziu si sa dea titlul celui mai cunoscut album al ei, "Fata draga". In 1994, artista devenea sotia compozitorului - motiv de barfe. Integral in Gandul.

Trecerea la cratita a asfaltatorului Nelu Iordache, "faultata" de alti doi "regi ai asfaltului": Dan Besciu si Theodor Berna. Berea lui Hitler, prietenul soacrei, un bucatar german si fructe de la Adunatii Copaceni. Toate au fost ingredientele reorientarii "regelui asfaltului" Nelu Iordache catre bucatarie, obstructionat insa de alti doi "colegi de breasla", Dan Besciu si Theodor Berna. Dupa ce a asfaltat drumuri nationale, dar si pista Aeroportului Baneasa, a infiintat o companie aviatica low cost si si-a facut o mosie la Adunatii Copaceni, omul de afaceri giurgiuvean Nelu Iordache ataca si domeniul culinar. Intai a deschis un restaurant mai mic, in incinta Aeroportului Sibiu, apoi, in urma cu doua zile, l-a inaugurat pe cel din centrul Bucurestiului, tot cu specific de autoservire, scrie Gandul.

Isi va retrage sau nu Axis Security, firma ginerelui ministrului Vasile Blaga, oferta pentru paza subunitatilor CNH SA? - Mihai Neicu, membru PD-L, partener de afaceri cu Rudeanu - ginerele ministrului Blaga: "Daca seful (Vasile Blaga ¬ n.r.) a zis treaba asta, asta se va intampla. [...] Eu va spun sigur ca daca domnul ministru, care-l cunosc de-o viata, a zis ca se reziliaza, credeti-ma ca asa se va intampla. Deci dansul este un om hotarat". - Ziarul Vaii Jiului a produs un adevarat taifun media dupa ce, in editia sa din 16 aprilie 2010, a dezvaluit ca "Itele atribuirii licitatiei pentru paza subunitatilor Companiei Nationale a Huilei duc pana la Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor". Dezvaluirile noastre s-au confirmat. Pentru cea mai importanta componenta a contractului de paza (contract estimat la peste 30 de milioane de lei noi plus TVA, adica aproape 400 de miliarde de lei vechi) a licitat (si aproape a castigat) un grup de firme inrudit pana-n maduva oaselor cu PDL. Adica Ultra Security SRL (firma fratelui fostului viceprimar Racotea), Scorseze Security International (o firma care pazeste, in urma unui contract atribuit prin negociere directa, statiile si trenurile de metrou pentru 6,6 milioane de euro) si Axis Corporate Security (firma ginerelui lui Vasile Blaga, important lider PDL).