Germania avertizeaza ca mai multe versiuni ale sistemului de operare de pe iPad si iPhone au probleme grave de securitate . Mai multe versiuni ale sistemului de operare folosit pe Apple iPhone, iPad si iPod Touch au probleme grave de securitate, au declarat reprezentantii unei agentii a guvernului german, miercuri, transmite Yahoo News. Sistemul de operare Apple iOS are "doua puncte critice slabe pentru care nu exista remedii", a declarat un reprezentant al Oficiului Federal pentru Securitatea Informatiei. Avertizarea vizeaza iPhone-urile care utilizeaza iOS 3.1.2-4.0.1., iPad-urile cu versiunile iOS 3.2-3.2.1 si iPod Touch cu iOS 3.1.2.-4.0..

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Presedintele Belarusului solicita o reinnoire in relatia cu S.U.A.Presedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, si-a exprimat miercuri dorinta ca tara sa si S.U.A. sa scrie "o noua pagina" in istoria relatiilor sale bilaterale, ne informeaza Ria Novosti. "Prin eforturi comune putem aduce relatiile Belarus - S.U.A la un asemenea nivel, astfel incat interesele celor doua tari sa se intalneasca", a precizat Lukashenko intr-o scrisoare aniversara adresata presedintelui S.U.A., care a implinit miercuri varsta de 49 de ani.

Intel cade la pace cu rivalii sai in lupta pentru cipuri. Intel Corp, cel mai mare producator de cipuri din lume, a fost de acord cu incetarea folosirii preturilor ce afecteaza concurenta, prin stabilirea unor taxe care abuzeaza de pozitia dominanta pe piata de care beneficiaza aceasta companie, a declarat miercuri Comisia Federala pentru Comert a SUA, potrivit Reuters. La solicitarea rivalului Intel, Advanced Micro Devices Inc si producatorul de cipuri Nvidia Corp, FTC a acuzat Intel, in luna decembrie, pentru folosirea ilegala a pozitiei dominante pe piata cu scopul de a inlatura concurenta. Intel produce 80% din intreaga gama de microprocesoare fabricate in lume.

Ancheta in Marea Britanie dupa ce produse provenite de la urmasii unor animale clonate au intrat in lantul alimentar. Agentia britanica pentru Standarde Alimentare (FSA) a declansat o ancheta in Marea Britanie, dupa ce s-a constatat ca in lantul alimentar au patruns mai multe cantitati de carne, provenind de la un urmas al unei vaci clonate, relateaza The Telegraph. FSA a declarat ca ar putea exista persoane care sa fi consumat astfel de produse din carne, dar a subliniat ca nu exista dovezi in privinta vreunui risc, care ar pune in pericol sanatatea consumatorului.

Oficial american: Aproximativ 75% din petrolul deversat in Golful Mexic a fost eliminat. Aproximativ 75% din petrolul deversat in Golful Mexic a fost eliminat, a declarat un oficial din cadrul administratiei americane, miercuri. "Oamenii de stiinta ne-au spus ca circa 25% din cantitate nu a fost recuperata", a spus Carol Browner, un consilier al presedintelui Barack Obama pe probleme de mediu, transmite Yahoo News. Browner a precizat ca eforturi vor fi depuse in continuare pentru a indeparta ramasitele dezastrului ecologic.

20 de pasageri au fost uitati intr-un vagon al Eurotunel. Un grup de pasageri care calatorea prin Eurotunel, din Marea Britanie in Franta a parcurs de doua ori aceeasi distanta dupa ce operatorul feroviar a uitat ca in vagoane se afla pasageri, transmite AFP. 20 de pasageri aflati la bordul a mai multor autoturisme, imbarcate in acelasi vagon au plecat din Folkestone, sambata, insa la sosirea lor in Franta, la Calais, personalul a uitat sa elibereze vagonul. Eroarea a fost descoperita la scurt timp dupa ce trenul a parasit Calais, insa era deja prea tarziu.