Afacerea banilor de zapada. Cine ia 100 de milioane de euro. Exista standarde de cost, sunt prevazute sanctiuni, dar si smecherii legale prin care lucrarile facute de mantuiala se deconteaza chiar in baza sentintelor judecatoresti. La nivel national, 100 de milioane de euro sunt alocati de Ministerul Transporturilor (MT) pentru deszapezire si alte lucrari de intretinere a drumurilor, ce vor fi executate in iarna 2010-2011. Suma este comparabila cu cea cheltuita anul trecut si cu cea din sezonul rece 2008-2009, si se prevede ca va fi suplimentata, la 150 de milioane de euro, in cazul in care abundenta ninsorilor va depasi prognozele, scrie Gandul.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Crimele misterioase care au socat Romania. 1998 - crima de pe strada Mieilor. Omul de afaceri Mihai Ionescu a fost impuscat in masina, la intoarcerea acasa. In noaptea de miercuri, 15 iulie 1998, in jurul orei 22.30, la intoarcerea spre domiciliul sau din strada Mieilor nr. 2, Mihai Ionescu, patronul a doua firme, dintre care una se numea "Mondo Mike SRL", a fost impuscat prin partea dreapta a jeepului Grand Cherokee, relateaza Gandul.

Ceausescu si Iliescu, ironizati in benzi desenate. Nicolae Ceausescu participa la o vizita de lucru in iad, iar Ion Iliescu este reprezentat alaturi de un porc, in doua benzi desenate care dateaza din 1992 si 1996. Publicate in volumul "Istoria benzii desenate romanesti. 1891-2010, aparut recent la Editura Vellant, povestile surprind tranzitia de la comunism la libertate. "O vizita de lucru in I.A.D." desenata de Valentin Tanase si "Decembrie rosu" de Nicolae Florin-Spoitoru, aparuta in fanzinul "Ah, BD!", sunt printre putinele serii din istoria benzii desenate romanesti care critica activitatea politica a celor doi lideri, informeaza Adevarul.

Tanasescu: relaxarea fiscala trebuie uitata. Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, spune ca, in ciuda indeplinirii tintelor fixate cu finantatorii externi, Guvernul nu trebuie sa diminueze in acest an nivelul taxarii. Boardul de la Washington va discuta, maine, ultimele date privind deficitul bugetar si arieratele, dar si coordonatele pe care se va baza urmatorul acord. Deficitul bugetar pe anul trecut a fost cu 0,2 puncte procentuale mai mic decat tinta fixata cu FMI, potrivit reprezentantilor Ministerului de Finante, anunta Adevarul.

Top 10 preziceri stiintifice care nu s-au realizat in 2010. Literatura stiintifico-fantastica face multe predictii asupra viitorului, dar pana la urma nu acesta este rolul ei? Cele mai valoroase aspecte ale stiintei incerca sa prezica directia spre care se indreapta umanitatea si cum va fi cand vom ajunge acolo. Unii autori sunt atat de buni la asta incat par ca pot intr-adevar sa vada viitorul si sa ne spuna ce ne asteapta. Dar si cele mai bune povesti s-au dovedit a fi gresite atunci cand viitorul a devenit prezent, scrie Romania Libera.

Cine a suspendat autostrada lui Oprescu. Inainte de a fi "suspendata" pe cerul Capitalei, autostrada lui Oprescu, mai precis licitatia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendata de institutiile statului ca urmare a neregulilor din licitatie. Beneficiarii sunt nimeni altii decat angajati ai primariei, ale caror firme au fost date castigatoare ale contractului. Anuntata cu surle si trambite in 2008 ca minunea suspendata ce va strabate semet Bucurestiul pe directia nord-sud si care va rezolva problema circulatiei, autostrada primarului general al Capitalei a sfarsit 2010 prost, relateaza Romania Libera.

Educatia mai are de invatat 30 de ani. Intre scoala romaneasca si cele din China, Japonia, Coreea de Sud sau Singapore exista o diferenta de cateva zeci de ani. Putem ajunge in "lumea buna" doar daca incepem schimbarile urgent. Apropierea dintre dascal si elev e una dintre conditiile minime ale unui invatamant de calitate. Romania a intrecut Thailanda si Trinidad Tobago. Deocamdata, ii batem doar la testele internationale PISA (Programul International pentru Evaluarea Elevilor) ale caror rezultate au fost facute publice la sfarsitul anului trecut. Asta ar fi jumatatea plina a paharului, scrie EVZ.

Cariera de calomniator a lui Vadim Tudor. EVZ a facut un scurt inventar al proceselor deschise impotriva "Tribunului" de cei pe care i-a jignit. La adapostul pamfletului, C.V. Tudor a facut albie de porci sute de oameni. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala impotriva liderului Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, dupa incidentele de alaltaieri. Europarlamentarul l-a insultat si l-a bruscat pe executorul judecatoresc venit sa duca la indeplinire sentinta de evacuare a imobilului in care PRM isi avea sediul, relateaza EVZ.