Lucratorii din state non-UE ar trebui sa aiba drepturi egale cu cetatenii Uniunii in ceea ce priveste conditiile de lucru, potrivit propunerii de directiva privind "permisul unic", votate de Parlament joi. Acest proiect legislativ va simplifica procedurile atat pentru imigranti, cat si pentru angajatorii lor prin obtinerea permiselor de munca si de sedere printr-o singura procedura administrativa.

Lucratorii extracomunitari vor beneficia de o serie de drepturi comparabile cu cele ale lucratorilor europeni, de exemplu in ceea ce priveste salarizarea, sanatatea si siguranta la locul de munca, programul de lucru si dreptul la concediu.

Decizia de admisie a lucratorilor din statele terte pe teritoriul si pe piata de munca a statelor membre, inclusiv contingentele de admisie, ramane in continuare o decizie nationala. Statele membre vor trebui sa precizeze de asemenea in permisul de rezidenta - in scopul unui control mai bun al imigratiei - informatiile legate de dreptul de munca si sa nu emita documente suplimentare in acest sens.

integral pe EurActiv.ro