Utile: Degetul inelar este direct proportional cu libidoul unei persoane; Afla cum iti poti intari sistemul imunitar la inceput de toamna; Castanele, remedii naturale pentru boli! Uite ce poti trata cu ele; Top cinci nutrienti indispensabili organismului
Cinele tarzii, responsabile de accidentele cerebrale. Pentru a preveni aparitia accidentului vascular cerebral (AVC), dupa masa de seara nu ar trebui sa mergem imediat la culcare, potrivit oamenilor de stiinta greci de la Scoala Medicala a Universitatii "Ioannina". Cercetatorii spun ca timpul scurs intre masa de seara si mersul la culcare ar trebui sa fie de peste 70 de minute. Explicatia este ca anumite alimente care compun cina (de exemplu, cele grase sau foarte dulci) pot determina schimbari majore la nivelul glicemiei si a colesterolului, care reprezinta factori de risc in aparitia accidentului vascular cerebral. Echilibrarea nivelului glicemiei si celui al colesterolului se realizeaza corespunzator numai in stare de veghe, anunta Adevarul.
Afla cum iti poti intari sistemul imunitar la inceput de toamna! Potrivit calendarului, vara s-a incheiat. Este timpul sa ne pregatim pentru zilele de toamna, mai racoroase si mai umede. Aceasta nu inseamna doar sa inlocuim hainele vaporoase cu jachete mai groase, ci si sa ne preocupam de mentinerea sanatatii prin intarirea sistemului nostru imunitar. Cativa pasi simpli, dar esentiali, ne vor ajuta in acest sezon sa tinem la distanta raceala si infectiile si sa ne putem bucura de farmecul aparte al toamnei. Consumati fructe si legume! Acestea sunt cele mai bogate surse naturale de vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman, asa ca, ori de cate ori aveti ocazia nu refuzati o portie de fructe si legume proaspete. Alegeti-le pe cele cu un continut ridicat de vitamina C, licopena, antioxidanti si vitamine B. Asezonati-le cu condimente din belsug, dintre acestea, usturoiul, sofranul, ghimbirul si oregano, fiind cele mai indicate, informeaza Libertatea.
Castanele, remedii naturale pentru boli! Uite ce poti trata cu ele! Atat castanele comestibile, cat si cele salbatice pot fi de folos in tratarea multor boli. Ceea ce le recomanda este continutul lor bogat in substante care actioneaza asupra vaselor de sange, asupra sistemului nervos si celui muscular. Daca decizi sa urmezi un tratament pe baza de castane, ar fi indicat sa-l faci sub supravegherea medicului, pentru a beneficia din plin de proprietatile lor. Extrasul din castane salbatice contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine, fiind folosit in produsele cosmetice destinate ingrijirii tenului sensibil si a celui cuperozic, cu vinisoare rosii vizibile. Substantele active din castane accelereaza circulatia sanguina, fortifica venele si reduc permeabilitatea acestora. De asemenea, combat inflamatiile, ajutand la vindecarea contuziilor, ranilor si cangrenelor. Iata cum poti prepara un unguent: fierbe castanele dupa ce le-ai curatat de coaja, paseaza-le si amesteca-le cu orice tip de grasime, in proportii egale. Aplica solutia pe piele, in strat subtire, scrie Click.
Top cinci nutrienti indispensabili organismului. Oboseala, afectiunile de inima, diabetul, obezitatea si cancerul sunt afectiuni care pot aparea in urma unui diete dezechilibrate, avertizeaza medicii nutritionisti. Specialistii, citati de Yahoo Health, spun ca exista cinci nutrienti fara de care organismul nu poate functiona la parametri normali. Studiile de specialitate au demonstrat ca persoanele care prezentau o deficienta de vitamina D, magneziu, vitamina B12, potasiu si iod prezentau un risc crescut de a se imbolnavi de afectiunile mentionate mai sus. Vitamina D, responsabila pentru buna functionare a sistemului osos . Studiile de specialitate arata ca lipsa acestui nutrient din organism creste cu pana la 80% riscul aparitiei unui infarct in cazul pacientilor care sufera de boli de inima. Nutritionistii spun ca vitamina D reduce inflamatia din artere, anunta Gandul.
Genele sunt de vina pentru lipsa de energie. Un studiu recent arata ca o enzima din muschi este responsabila de nivelul de energie din corpul uman. Enzima respectiva este produsa de gene in timpul activitatii fizice, astfel, persoanele lipsite de energie, carora le vine greu si sa se ridice dupa telecomanda, pot da vina pe materialul lor genetic. Cercetatorii de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, au descoperit o enzima din muschi care controleaza modul in care mancarea este transformata in energie. Astfel, se explica de ce unele persoane sunt tot timpul active, iar altele nu, arata studiul publicat in revista de specialitate "Proceedings of the National Academy of Sciences". Enzima respectiva, denumita AMPK, este produsa de niste gene in timpul activitatii fizice. Oamenii ale caror gene genereaza cantitati mai mari de AMPK au mai multa energie, in timp ce persoanele care au cantitati mai mici din enzima obosesc mai repede, informeaza Adevarul.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite