​Bolile de inima determinate genetic pot fi combatute cu fructe si legume. Persoanele expuse genetic la boli cardiovasculare isi pot diminua riscul daca includ in dieta zilnica fructe si legume. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta americani, de la McGill University, care sustin ca cinci portii de astfel de alimente consumate proaspate scad semnificativ riscul de boli de inima. Teoria potrivit careia genele nu pot fi modificate este contrazisa mai nou de un studiu care arata ca gena implicata cel mai mult in aparitia bolilor de inima poate fi modificata prin consumul ridicat de fructe si legume proaspete. Studiul a constat in monitorizarea a peste 27.000 de persoane de etnii diferite si in analiza modului in care dieta a influentat gena 9p21. Rezultatele sugereaza ca persoanele care au mancat multe fructe si legume au avut un risc de boli de inima similar cu cele la care predispozitia genetica era redusa. "Rezultatele noastre sprijina recomandarile de sanatate publica privind consumul zilnic a cel putin cinci portii de fructe si legume", afirma Sonia Anand, cercetator la Population Health Research Institute, al carei studiu a fost publicat in "PloS Medicine" si citat de Medical News Today, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum iti mentii silueta dupa ce ai slabit. Ai tinut o dieta de slabire, iar acum ai silueta pe care ti-ai dorit-o. Dar ti-e teama ca daca nu mai tii regim te vei ingrasa din nou. Cercetatorii americani spun, dupa ce au facut analize amanuntite, ca e posibil sa-ti mentii greutatea ideala. Exista persoane care au pierdut un numar impresionant de kilograme si au avut capacitatea de a-si pastra greutatea la nivel normal timp de cel putin un deceniu. Cercetatorii au tinut sub observatie mai multe persoane care, dupa ce au urmat diferite diete, au slabit cu succes. Aproximativ 10.000 de oameni care au slabit mai mult de 30 de kilograme si si-au mentinut silueta pentru cel putin un an de zile. Acestia au ramas in evidenta Registrului National privind Controlul Greutatii (SUA), anunta Click.

Adevarat sau fals despre celulele stem. Exista in continuare numeroase controverse in acest domeniu, insa un lucru este sigur: celulele stem stimuleaza capacitatile organismului de a se repara singur. Celulele stem se impart in doua categorii principale: embrionare si adulte. Cele regasite in embrion sunt "iubite" de cercetatori datorita potentialului lor infinit de diferentiere de oricare alta celula adulta, explica specialistul Sergiu Habago, directorul Cord Blood Center Romania.Comparativ cu cele provenite din embrioni, formatiunile adulte sunt recoltate din sangele si din vilozitatile placentare, din cordonul ombilical (imediat dupa nastere), din maduva oaselor, din sangele periferic, din grasime, dar si din mucoase, informeza Adevarul.

Femeile inalte sunt mai orientate spre cariera, cele scunde fac copii. Potrivit unui nou studiu, femeile inalte sunt mai orientate spre cariera, iar cele mici de statura prefera sa devina mamici si au mai putine ambitii profesionale. In cercetare a fost masurat nivelul de testosteron, acesta indicand in ce grad o femeie este mai ambitioasa sau doritoare de a avea copii. Un factor reprezentativ al nivelului de testosteron din organismul femeii este inaltimea. Potrivit rezultatelor studiului, interesul fata de copii la femei este invers proportional cu inaltimea: cu cat este mai inalta o femeie, cu atat mai mult pune cariera inaintea familiei. La studiu au participat femei cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani si pentru a verifica rezultatele, au fost chestionate si femei de peste 45 de ani, ceea ce a confirmat datele: femeile mai inalte au avut mai putini copii ca celelalte, scrie Libertatea.

Ce ceaiuri, fructe si legume iti alunga "tristetea" de toamna? Trecerea de la sezonul calduros la cel rece este insotita intotdeauna de o puternica depresie. Spre deosebire de "tristetea" de primavara care apare pe fondul lipsei de vitamine si a imunitatii slabite, depresia de toamna este cauzata de teama de a veni frigul, de imposibilitatea de a mai petrece mult timp in aer liber si de micsorarea zilei. Din fericire, ai la indemana o gama vasta de tratamente pentru combaterea afectiunii. Depresia sezoniera este o tulburare recurenta (n.r. - care revine, recidiveaza) apartinand tulburarilor depresive ce apare in mod obisnuit toamna sau iarna. Orice persoana poate resimti o stare de nostalgie odata cu trecerea de la un anotimp la altul", spune psihoterapeutul Lena Rusti. Te poti calma insa, cu ajutorul ceaiurilor din plantele: sunatoare; tei; maghiran; rozmarin. Toate au fecte antidepresive prin blocarea eliberarii de serotonina de la nivelul neuroreceptorilor, anunta Cancan.

Asa iti protejezi pielea in sezonul friguros. Cand temperaturile sunt scazute, tenul nostru are nevoie de o ingrijire speciala. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune cum sa ne protejam pielea in sezonul rece. Evitati sapunurile care contin alcool si glicerina, deoarece irita si usuca tenul prea tare. Folositi pentru ingrijirea tenului gras cremele hidratante usoare, fara ulei care astupa porii. Aplicati masti hidratante cel putin o data pe saptamana. Nu utilizati produse care contin alcool, intrucat acestea distrug bariera protectoare naturala a pielii si usuca tenul in mod excesiv. Consumati ceaiuri calde si, in principiu, multe lichide, deoarece o hidratare potrivita a pielii porneste din interior. Nu folositi lotiuni tonice pe baza de alcool, deoarece accentueaza deshidratarea pielii, informeaza Click.