Utile: Tratamentul revolutionar care reduce cu 75% colesterolul; Alimente care imbunatatesc performanta intelectuala; Un an de trai ca la carte ne adauga trei luni de viata; Berea la cutie duce la impotenta, morcovul imbolnaveste de cancer fumatorii; Patru tipuri de dureri care nu trebuie ignorate
Un an de trai ca la carte ne adauga trei luni de viata. In viitorii cinci ani, pentru prima data in istorie, numarul persoanelor cu varste de peste 65 de ani il va depasi pe cel al copiilor mai mici de 5 ani. Estimarile oficialilor din Marea Britanie publicate la inceputul acestei saptamani arata ca o treime din copiii care se nasc in 2012 vor atinge varsta de 100 de ani. Cresterea continua a sperantei de viata a facut ca anul 2012 sa fie dedicat imbatranirii active si solidaritatii intre generatii. Iar de Ziua Mondiala a Sanatatii, marcata pe 7 aprilie, vor avea loc discutii pe tema "O sanatate buna adauga viata anilor". "Speranta de viata creste cu 30 de ani intr-un secol, adica cu trei luni in fiecare an", subliniaza demograful Claude-Michel Loriaux, profesor la Institutul de Demografie al Universitatii din Louvain, Belgia. Cel mai recent raport al Comisiei Europene arata ca barbatii care traiesc intr-o tara membra a Uniunii Europene au o speranta de viata de 76,4 ani, iar femeile - de 82,4 ani. Romanii traiesc, in medie, 72,5 ani, anunta Adevarul.
Tratamentul revolutionar care reduce cu 75% colesterolul. Firma americana de biotehnologie Amgen a prezentat recent un nou produs experimental, mai exact o injectie, care permite scaderea colesterolului cu pana la 75%, scrie portalul MaxiSciences. Acest produs da rezultate neasteptate, mai ales daca este combinat cu tratamentul cu statine (medicamente folosite in mod traditional pentru reducerea nivelului de colesterol). Astfel, in urma unor injectii facute de doua ori pe luna, colesterolul LDL (unul dintre cele mai periculoase tipuri, care poate duce la ateroscleroza) a scazut cu 66%, iar dupa sase saptamani, cu 75%. Prezentate la cea de-a 61-a conferinta anuala a American College of Cardiology, aceste rezultate arata ca este posibila neutralizarea proteinei PCSK9, care reduce capacitatea ficatului de a extrage colesterolul "rau" din sange, scrie MaxiSciences. Sursa noteaza ca, desi statinele sunt in general eficiente, ele nu reduc semnificativ colesterolul LDL, ci numai celelalte tipuri, informeaza Gandul.
Sase remedii pentru ochi obositi. Ai senzatie de arsura sau mancarime, sensibilitate crescuta la lumina, dureri de cap si ochi? Acestea sunt primele simptome cauzate de ochii obositi si iritati. Lapte. Inmoaie doua comprese in lapte si tine-le pe pleoape 15 minute, de 2-3 ori pe zi. Rozmarin. Se lasa la macerat o zi o lingura de planta uscata intr-un litru de apa fiarta si racita. Se strecoara intr-un recipient, dupa care se adauga o cantitate egala de apa de trandafir si 15 ml alcool de 90 de grade. Anason. Un pumn de frunze de anason se oparesc intr-un litru de apa. Amestecul se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se pot aplica comprese pe pleoape. Frunzele de varza. Aplica pe pleoape frunzele moi si lasa-le sa actioneze 15 minute. Acestea au rol de calmare a ochilor obositi si iritati, scrie Libertatea.
Patru tipuri de dureri care nu trebuie ignorate. Simpla durere de stomac sau amortirea picioarelor pot fi, de cele mai multe ori, semne ale unor afectiuni grave, iar sansele noastre de vindecare scad in fiecare zi, daca aceste boli nu sunt descoperite si tratate la timp. De cele mai multe ori corpul nostru trimite diferite semnale prin care ne arata ca ceva nu este in regula. Activitatile zilnice combinate cu stresul si oboseala ne pot provoca mici dureri, insa, de cele mai multe ori zonele dureroase sunt semne ale unei afectiuni, iar diagnosticarea din timp a oricarei boli mareste sansele de vindecare. Iata patru dintre dureri pe care nu ar trebui niciodata sa le treceti cu vederea, anunta EVZ.
Simptome care ne pot pacali. Uneori, ignoram boli grave, cum ar fi cele cardiace, pentru ca au manifestari banale, de tipul tusei. Alteori, ne alarmam inutil din cauza unor simptome date de suferinte minore. De cate ori ai crezut ca ai apendicita pentru ca te durea in partea dreapta, in zona pelviana si te-ai panicat inutil la gandul ca trebuie sa te operezi? Acest simptom este printre cele mai inselatoare, pentru ca poate avea un numar foarte mare de cauze. "Durerea in partea dreapta jos poate fi data de inflamatia unui polip sau a unui diverticul al intestinului gros. Alteori, ea este cauzata si de o colica renala sau de o litiaza (piatra) urinara. La femei, exista si posibilitatea ca durerea sa iradieze de la nivelul trompelor uterine sau uterului - sa fie data deci de o problema genitala", potrivit medicului de familie Calin Ciubotaru, informeaza Adevarul.
Berea la cutie duce la impotenta, morcovul imbolnaveste de cancer fumatorii. "Ce e mult strica" - este o zicala populara ce contine o foarte condensata si puternica doza de adevar. In ultima vreme suntem bombardati cu tot felul de mesaje care promoveaza constant si agresiv tot felul de produse. Fie ca acestea sunt simple alimente, fie medicamente sau suplimente alimentare, comerciantii le lauda ca si cand fara acestea nu am mai putea trai. DoctoriOnline si-a propus sa va prezinte si care sunt pericolele ce pandesc organismul celor care consuma alimente, medicamente, suplimente alimentare sau produse naturiste dupa ureche, fara discernamant sau in cantitati exagerate. Deunazi, v-am prezentat ce pericol se afla in ceapa si usturoi, ieri v-am prezentat contraindicatiile plantelor medicinale, iar azi, DoctoriOnline, va prezinta care sunt necazurile pe care le provoaca combinatiile alimentare. Chiar si produsele care se folosesc in alimentatia naturista - fructele si legumele - contin compusi care pot avea un efect puternic asupra unui organism bolnav, scrie DoctoriOnline.ro.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU