Alimentele care ne otravesc. Sucurile colorate, bomboanele si deserturile cu gelatina pot contine extracte din insecte, din piele de porc sau creasta de cocos. Glazura prajiturilor, jeleul, umplutura bomboanelor sau aromele folosite la fabricarea tigarilor pot contine substante la care consumatorii nici nu se asteapta. Producatorii au reusit sa transforme cele mai scarboase ingrediente in detalii apetisante. Etichetele nu sunt nici ele de mare ajutor, denumirile fiind generice. Continuarea in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de mult afecteaza mersul pe bicicleta fertilitatea barbatilor. Pedalatul intens influenteaza nivelul unor hormoni si poate scadea fertilitatea reprezentantilor sexului masculin, semnaleaza un studiu publicat recent. Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) au descoperit ca ciclistii au de peste doua ori mai mult estradiol in circulatia sangvina, comparativ cu barbatii pasionati de alte sporturi. Estradiolul este forma de estrogen cea mai activa si exista deopotriva in organismul barbatilor si femeilor. Continuarea in Adevarul.

Bombe calorice de pe timpul verii. Cum ajungi sa te ingrasi in vacanta. Cum anotimpul estival bate la usa, toti ne gandim deja la gratare, cocktailuri langa piscina, cartofi, inghetata, hot dog si valuri de bere.Dar toate acestea va pot adauga centimetri buni in talie. Gratarul este cel mai daunator. O portie de friptura de porc poate contine pana la 1.540 de calorii si 124 de grame de grasime. Cheesburgerul are 750 de calorii si 45 de grame de grasime. La fel de nociva este si carnea de porc si cea de vita pentru ca provine din zonele cele mai grase ale acestor animale, scrie EVZ.

Cum poate ameliora soarele bolile reumatice. Expunerea la soare poate sa ne influenteze starea de sanatate inca din primele zile de viata. Aceasta trebuie sa fie adaptata varstei, nevoilor fiecaruia si patologiilor existente care se pot ameliora sau agrava. Copiii, varstnicii, persoanele care au multe alunite sau care sufera de boli de inima nu trebuie sa exagereze cu expunerea la soare. In schimb, soarele poate ameliora durerile persoanele care au afectiuni reumatice sau rahitism, relateaza Romania Libera.

Un suc de fructe dezvoltat de NASA "sterge" ridurile in patru luni. Sucul, numit AS10, este un supliment alimentar care exista pe piata internationala la ora actuala, dar care are un pret destul de mare: 40 de dolari o sticla de 750 ml. El contine un amestec de fructe: cupuacu (un fruct brazilian din aceeasi familie cu cacao), acai (seamana cu boabele de struguri), acerola (un fruct tropical cunoscut si sub numele de visina de Barbados, care este foarte bogat in vitamina C), fruct de cactus (Opuntia) si yumberry (sucul unor fructe de culoare rosu inchis de la arborele Myrica rubra), anunta Adevarul.

Poliartrita reumatoida, una din cele mai frecvente cauze de invaliditate. Poliartrita reumatoida este o boala incurabila, dar exista tratamente care pot incetini deteriorarea articulatiilor si reduce complicatiile bolii. Poliartrita reumatoida este cea mai frecventa suferinta cronica articulara de cauza inflamatorie si una din cele mai frecvente cauze de invaliditate locomotorie, afectand peste 2,9 milioane de persoane in Europa. In Romania, numarul bolnavilor se ridica la 1% din populatia tarii, iar cele mai afectate sunt femeile cu varste intre 30 si 50 de ani, informeaza Romania Libera.