Metode esentiale de protectie pe canicula. Nu stati la soare daca umbra va e mai scurta decat corpul, utilizati creme cu factor de protectie 30 si protejati-va ochii. Supraexpunerea la razele soarelui are efecte daunatoare asupra pielii, ochilor si a sistemului imunitar. Patru din cinci cazuri de cancer de piele pot fi prevenite. Va prezenam metodele esentiale de protectie. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Studiu: stapanii de pisici ar avea risc crescut de suicid. Un parazit pe care-l putem lua atunci cand curatam litiera pisicilor, mai ales a celor care nu stau doar in casa, produce modificari la nivelul psihicului, arata un studiu realizat de un medic roman de la Universitatea Maryland din SUA. Toxoplasma gondii este un parazit cunoscut mai ales pentru efectele nocive pe care le are asupra fatului atunci cand infecteaza femeile insarcinate. Insa un studiu recent, realizat de o echipa de cercetatori condusa de medicul roman Teodor Postolache, psihiatru in cadrul Universitatii Maryland, a aratat ca acest parazit provoaca si modificari la nivelul creierului, informeaza Adevarul.

O noua recomandare pentru a trai mult si bine: infometati-va. Cum se explica socantul sfat. Persoanele care isi doresc sa traiasca mai mult ar trebui sa se infometeze. Cel putin aceasta este parerea specialistilor englezi de la Institutul National de Cercetare impotriva Imbatranirii. Ei sustin ca a te abtine de la mancare este o modalitate prin care vei stimula activitatea cerebrala si vei reusi sa elimini kilogramele in plus. Astfel viata umana ar putea fi prelungita cu 20 de ani. Studiul in urma caruia s-a ajuns la aceasta concluzie are la baza un experiment efectuat pe sobolani carora li s-au administrat diete cu un numar mic de calorii, atat cat sa supravietuiasca, anunta EVZ.

Ceasca de sanatate: Racoritoare naturale, foarte eficiente, pe vreme de canicula. In zilele caniculare, cand temperaturile foarte ridicate ne fura vigoarea, cand durerile de cap se asociaza deseori cu senzatia de greata, de agitatie sau de insomnie, cocteiurile din plante si din fructe actioneaza impotriva oboselii, tratand o varietate de boli - de la afectiuni respiratorii, digestive si pana la boli ale sistemului nervos. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie , recomanda cateva leacuri vegetale dovedite, mai eficiente in zilele toride, decat racoritoarele procurate din comert. Integral in Click.

Majoritatea femeilor din lume ar face sex in fiecare zi. Aceasta este una dintre concluziile unei anchete sociologice efectuata la solicitarea societatii germane Bayer Chering Pharma, si avand ca scop gasirea cauzelor principale ale insatisfactiei sexuale a femeilor din diverse tari. Astfel, s-a dovedit ca femeile din Arabia Saudita si America Latina acorda relatiilor intime o atentie mult mai mare decat femeile din alte tari. Specialistii atrag atentia ca lipsa relatiilor sexuale frecvente se reflecta negativ in starea de sanatate a femeii, relateaza EVZ.

Arsuri la stomac? Iata cum le ''stingi''! Mai ales in aceasta perioada, cand ne schimbam obiceiurile alimentare, este posibil sa avem arsuri la stomac. Iata pe ce plante poti miza in aceasta situatie! Daca ai de ceva timp dureri in capul pieptului, care cresc treptat in intensitate imediat dupa ce ai servit masa, exista posibilitatea sa suferi de ulcer gastric. Ghimbirul este un remediu eficient in tratarea ulcerului gastric. Pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata la 1 litru de apa si fierbe amestecul timp de 30 de minute. Continuarea in Adevarul.