Plante pentru un somn linistit. Ai incercat de toate pentru un somn linistit si odihnitor, dar fara rezultat? Noi iti sugeram sa apelezi la ajutoarele din natura, deoarece plantele sunt remedii excelente pentru noptile albe. Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate, aproximativ unul din trei oameni confruntandu-se cu tulburari ale somnului. Femeile sunt de doua ori mai afectate decat barbatii, mai ales daca au trecut de 40 de ani. Insomniile pot fi cauzate de o afectiune fizica, stres, consum excesiv de cafea, durere cronica sau poate fi rezultatul unor obiceiuri de somn nesanatoase, cum este dormitul la ore neregulate. Antispastic si calmant, paducelul amelioreaza problemele de ritm cardiac si scade tensiunea. Este recomandat in caz de stres si angoasa datorita efectului sau usor sedativ, care stimuleaza somnul. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de flori de paducel lasate la infuzat pentru 10 minute, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cea mai traznita cura de slabire. Prinde-ti nasul cu un clips cand mananci! Ce nu fac oamenii ca sa slabeasca? Totusi, pe langa dietele deja cunoscute, exista si serie de cure de slabire care mai de care mai traznite. Cura cu o masa pe zi, alimente condimentate sau startul zilei cu o prajitura sunt doar cateva dintre trucurile la care apeleaza multi dintre cei care doresc sa scape de kilogramele in plus. Exista insa o metoda chiar mai traznita decat cele enumerate mai sus: mancatul cu nasul acoperit, potrivit sfatulparintilor.ro. Atunci cand mananci, mirosul are un rol foarte important. De aceea, unii nutritionisti recomanda sa-ti pui un clips pe nas. Poti experimenta: mananca o ceapa si un mar cu nasul prins. Ai constatat diferenta? Nutritionistii spun ca daca mananci cu nasul prins, nu mai esti stimulat si de acest simt sa mananci in continuare si te vei opri atunci cand te-ai saturat, anunta Libertatea.

Sapte alimente care ajuta la detoxifierea ficatului. Detoxifierea ficatului se poate face incluzand in dieta zilnica un numar redus de produse sanatoase si eliminand alimentele prajite si semipreparatele. Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatica se numara grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lamaia si varza. Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorita vitaminei C si a antioxidantilor. Morcovul si sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale si beta-caroten, elemente care pot stimula imbunatatirea functiei hepatice. Ceaiul verde este, la randul sau, extrem de util pentru sanatatea ficatului, deoarece contine catechine (un antioxidant puternic). Un alt aliment care curata ficatul este marul, care amelioreaza functiile hepatice, informeaza EVZ.

Adevarat si fals despre travaliu. E adevarat ca travaliul dureaza mai mult timp si e mai dureros la prima nastere? Sau ca gravidele nu au voie sa ia calmante inainte de momentul nasterii? Vei afla in cele ce urmeaza! Femeile care nasc pentru prima data nu au cum sa-si dea seama ca travaliul a inceput. Fals. Travaliul debuteaza prin contractii uterine dureroase care se succed la intervale regulate de timp (in jur de 10 minute, de regula). Asadar, n-ai cum sa nu-ti dai seama ca travaliul debuteaza. In plus, cu cat esti mai aproape de nastere, cu atat durerile cresc in intensitate. Ca sa intelegi mai bine, in timpul travaliului colul se modifica: el se scurteaza si se muleaza pe craniul bebelusului, urmand fazele dilatatiei. Scopul reprezinta expulzarea fatului, a placentei, a membranei si a lichidului amniotic, scrie Adevarul.

Dieta cu glucide: Slabeste 2 kg pe saptamana. Medicii spun insa ca ele sunt absolut necesare pentru o alimentatie sanatoasa. Totul este sa le combini potrivit si, desigur, sa pastrezi o masura in toate Cele mai valoroase glucide se gasesc in paine, paste fainoase, fructe si legume, dar si in unele produse lactate. Descompunerea acestora in procesul de digestie elibereaza lent zaharurile, mentinand un nivel constant al glicemiei. Aceasta inseamna ca te saturi mai repede si ti se face foame mai greu. Daca nu mananci o cantitate suficienta de carbohidrati o perioada mai indelungata, poti avea stari de oboseala si slabiciune. Meniul pe care ti-l propunem este conceput ca sa limiteze cantitatea de glucide consumata zilnic la mai putin de 120 g pe zi, o valoare care nu iti pune in pericol sanatatea. E sigur, echilibrat si usor de urmat, anunta Libertatea.