Creierul se poate remodela toata viata. Exercitii pentru sanatatea mintii. Creierul se adapteaza la toate experientele noastre, se remodeleaza pana la sfarsitul vietii. Fenomenul este cunoscut sub numele de neuroplasticitate si poate fi influentat intr-o mare masura de anumite exercitii mentale. Plasticitatea creierului se modifica pe parcursul vietii. Asa se enxplica de ce copiii de varste mici invata mult mai usor o limba straina sau sa cante la un instrument decat un adult sau chiar decat un copil mai mare. "Avem dovezi acum ca doar antrenamentul mental, independent de alte tehnici sau activitati, poate produce modificari nu doar la nivelul functiilor cerebrale, ci si la nivelul structurii creierului", a explicat neurocercetatorul Richard Davidson, de la Universitatea Wisconsin-Madison, citat de publicatia online livescience.com. "La fel cum exercitiile fizice remodeleaza corpul, exercitiile mentale, in special cele de constientizare actioneaza asupra structurilor creierului", spune un alt neurocercetator, Amishi Jha, de la Universitatea din Miami, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Durerile pe care le ignori pot ascunde probleme grave. Te doare ba una, ba alta si nu vrei sa bagi de seama, iti spui ca e normal, nu mai ai 15 ani... Dar, azi asa, maine tot asa, s-ar putea sa treci cu vederea semnalele unor afectiuni grave... Durerea severa de cap ...poate anunta un anevrism (mai ales daca este insotita de tulburari de vedere). Daca punctul in care se produce anevrismul se rupe, se pot produce, in cateva minute, leziuni cerebrale ireversibile. Durerea ascutita intr-o parte Durerea in partea dreapta, insotita de stare de greata si de febra poate semnala o apendicita. Durerea trecatoare in piept La fel ca si senzatia ca ceva te stringe in aceasta zona, durerea poate fi indiciul unui atac de cord. In cel mai "fericit" caz, acest simptom poate fi legat si de refluxul gastroesofagian, anunta Libertatea.

Scapa de roseata din obraji! Cum poti trata cuperoza. In momentele de emotie sau dupa efort fizic simtiti ca va iau foc obrajii? Ati putea suferi de cuperoza. Aceasta afectiune a pielii, specifica indeosebi femeilor, se manifesta prin roseata puternica in obraji, cauzata de prezenta unor vase dilatate, vizibile pe fata. Cuperoza este mai frecventa la persoanele cu pielea subtire sau mai putin elastica. In mod normal, capilarele pielii se dilata pentru a permite fluxului mai mare de sange sa treaca in momentele de stres sau efort fizic, apoi revin la normal. Capilarele mai slabe nu au o problema in a se dilata, insa nu mai pot reveni la forma initiala. Tocmai de aceea apare roseata, aceasta fiind uneori insotita de edem sau umflarea pielii. Pe langa roseata care apare cel mai frecvent la nivelul obrajilor si al nasului, pielea este uscata si foarte sensibila, informeaza Romania Libera.

Antrenament pentru acasa (doar cu greutatea corpului). Pentru ca "Antrenamentul pentru acasa, doar cu gantere" a avut succes, m-am gandit sa iti dau si un antrenament pentru care nu ai nevoie de nici un fel de echipament (doar de greutatea propriului corp). Astfel de exercitii (de tip "bodyweight", in sistem circuit) sunt foarte eficiente , in special pentru arderea grasimilor si definire. Sigur, le poti folosi si pentru forta si masa musculara (mai ales daca esti la inceput), dar ele "stralucesc" atunci cand vrei sa obtii un 6-pack de invidiat (asa numitele "patratele")! Faptul ca nu ai nevoie de nici un fel de echipament le face accesibile oricand si oriunde (tot ce trebuie sa ai este o podea"si vointa). Eu de obicei le fac cand sunt plecat (in camera de hotel), sau cand vreau "extra-definire". Integral pe Hunkbody.ro.

Patru alimente de evitat la masa de seara. Atentie ce si cat mancati seara, ca sa aveti un somn odihnitor! Iata cateva alimente care trebuie evitate inainte de a merge la culcare. Alimentele bogate in grasimi va suprasolicita stomacul. Astfel, stati departe de fast-food, nuci, inghetata, dar si de felurile de mancare cu multa branza. Alimentele cu un continut ridicat de carbohidrati si zahar va pot da peste cap. Evitati sa consumati seara tarziu prajituri, biscuiti si alte deserturi cu continut ridicat de carbohidrati, dar si paine alba. Fara carne rosie. Nu trebuie sa evitati total consumul de proteine seara, dar asigurati-va ca optati pentru portii mici de carne de curcan slaba sau pentru un iaurt, scrie Click.

Ce este artroza si cum o tratam. Te dor frecvent genunchii, ai probleme musculare sau articulare, intepenesti de mijloc? Intr-un cuvant, ai sentimentul ca ti-au ruginit de tot incheieturile? Ei bine, s-ar putea sa fie vorba de artroza, o afectiune la care sunt mai predispuse femeile, si care poate fi combatuta cu remedii naturale. Artroza e o forma de reumatism degenerativ, localizat in special la nivelul genunchilor, soldurilor si coloanei vertebrale, si duce, pe termen lung, la deteriorarea si distrugerea cartilajelor articulare. Simptomele nu lasa loc niciunui dubiu: dureri articulare si musculare, "intepeniri", inflamatii, tumefiere, roseata locala. Mai trebuie precizat ca suferindele - caci femeile sunt cele mai afectate - sunt meteosensibile: durerea se acutizeaza la schimbarile de vreme, anunta Adevarul.

Sani prea mari: solutia chirurgicala rezolva problema? Exista numerosi factori care pot influenta dezvoltarea si sanatatea sanilor si care te pot determina sa iti doresti sa apelezi la o operatie de micsorare sau marire a sanilor. Procesul natural de imbatranire a pielii, sarcina si alaptarea sau, pur si simplu, sub sau supradezvoltarea sanilor pot fi aspecte esentiale in luarea acestei decizii. De multe ori, interventia poate fi singura solutie, mai ales pentru ca nu exista tratamente nechirurgicale sau exercitii fizice care sa aiba efecte semnficative asupra marimii sanilor, spune dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar in radiologie si imagistica medicala, informeaza Libertatea.