Vrei sa te lasi de fumat? Incearca remediile naturale. Fumatul e o dependenta mult prea inradacinata in viata multora, iar renuntarea pare imposibila. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti dezvaluie cateva remedii care te pot ajuta sa treci mai usor peste perioada de sevraj si sa-ti detoxificicorpul de substantele nocive acumulate. Picaturile si spray-urile care contin phytolacca (un arbustcare creste in America de Nord) si caladium (planta exotica, dar si de apartament, numita popular "urechea elefantului") au urmatorul efect: prima provoaca dezgust pentru tutun si ajuta la depasirea dependentei fara sevraj, a doua amelioreaza simptomele afectiunilor induse de fumatul indelungat (faringite, traheite, bronsite, cancer pulmonar), scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Adevarul despre chipsuri: O punga pe zi, echivalentul a cinci litri de ulei pe an. Cartofii prajiti la punga sau chipsurile, gustarea cu numerosi fani mai ales printre copii si tineri, sunt atat de nesanatosi incat consumul lor zilnic nu numai ca este echivalentul a cinci litri de ulei de gatit, ci are legatura cu problemele de dezvoltare la copiii nenascuti, hiperactivitatea la copii si potential cancer la adulti. In Marea Britanie, potrivit publicatiei Daily Mail, care citeaza rezultatele unui sondaj al Guvernului, o treime din copii consuma chipsuri in fiecare zi, celelalte doua treimi mancand de cateva ori pe saptamana, scrie Romania libera.

Cum se manifesta si cum se trateaza cel mai intalnit tip de depresie. Depresia reactiva este tipul cel mai frecvent intalnit de depresie, mai ales in aceasta societate si in acest secol in care parca rezistenta la stres a scazut si noi, ca persoane, am devenit extrem de vulnerabili la factorii ce pot determina aparitia acestei afectiuni. Dr. Anca Talasman, medic primar - psihiatrie explica modul in care se manifesta si se trateaza acest tip de depresie, scrie Doctorul zilei.

Ce mancau romanii acum 100 de ani? Ce mananca azi, cam stim, dar nu ne putem da seama cat de mare este schimbarea petrecuta intr-un veac decat comparand hrana de azi cu cea din jurul anului 1900. Daca vom cerceta cateva lucrari ale unor carturari care s-au ocupat de subiect - medici, etnologi s.a. - si carti de bucate din vremea aceea, ne vom minuna cu siguranta de uriasele prefaceri prin care a trecut societatea romaneasca, vazute prin prisma unuia dintre aspectele cele mai graitoare si bogate in intelesuri ale culturii umane: alimentatia, scrie Descopera.ro.

Descoperirea din berea germana. Unele sortimente de bere germana contin un grad prea ridicat de arsenic, potrivit unor cercetatori de la Universitatea Tehnica din Munchen, citati de Science Daily. O echipa de experti a analizat 140 de sortimente de bere germana in cadrul unei monitorizari ce a vizat testarea licorii amarui pentru metale grele, cum ar fi arsenic si plumb, precum si cu privire la toxinele naturale, scrie Gandul.

Dezordinea ne poate salva. De ce e bine sa nu iti faci patul. Specialistii avertizeaza ca majoritatea locuintelor sunt gazde primitoare pentru acarieni, animale microscopice care traiesc pe cearsafuri. Oricat ar suna de neverosimil, fecalele acarienilor pot produce alergii si ne pot imbolnavi de astm, mai ales cele de pe saltea si pilote, obiecte care furnizeaza hrana pentru acarieni. In saltea se gasesc numeroase secretii, iar specialistii spun ca este mai sanatos sa ori sa acoperim salteaua si pilota cu o patura impermeabila, ori sa spalam des lenjeria cu apa fierbinte, pentru a distruge microbii, scrie EVZ.