Medicii romani cer Guvernului inasprirea legii antifumat printr-o scrisoare deschisa. 21 de ONG-uri si de asociatii ale medicilor din Romania au trimis Guvernului o scrisoare deschisa in care solicita respectarea Directivei Uniunii Europene privind Produsele din Tutun si legi mai stricte antifumat. "Europa plateste un pret prea mare pentru actiunile sale lente privind produsele din tutun, atat in costurile economice cat si umane, prin efectele nocive pentru sanatatea si bunastarea cetatenilor sai. Costul anual estimat, legat de consumul de tutun, pentru economia europeana, este de mai mult de o jumatate de trilion de euro, sau aproximativ 4,6% din PIB-ul Uniunii Europene", se arata in scrisoarea deschisa trimisa, la sfarsitul lunii martie, de mai multe asociatii medicale si de ONG-uri din Romania catre Guvernul Romaniei, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum te poate imbolnavi propria masina. Pericolele de pe volan. Specialistii americani de la Ford au efectuat un studiu pentru a demonstra care sunt cele mai pline de microbi locuri din masina. Rezultatul studiului a dovedit ce pericole pentru sanatate poate ascunde un automobil. Conform cercetarii intreprinse anul trecut de catre specialistii de la Ford, se pare ca volanul este cel care ascunde cei mai multi microbi si bacterii. Sursa ar fi obiceiul prost de a manca la volan, sau de a conduce masina cu mainele murdare, scrie EVZ.

Cum puteti ameliora durerile puternice de spate sau cele cauzate de osteoartrita fara sa apelati la medicamente. Conform unei statistici a Ministerului Sanatatii, aproximativ jumatate din populatia Romaniei sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale si 6 din 10 adulti acuza dureri de spate mai mult sau mai putin severe. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Portsmouth, reflexoterapia este la fel de eficienta ca si medicamentele pentru ameliorarea duererilor puternice de spate sau a celor de articulatii provocate de osteoartrita, scrie Doctorul zilei.

Cum pot deveni fructele dusmanii dintilor. Nutritionistii recomanda fructele in orice dieta, pentru ca au nutrienti de care organismul nostru are nevoie. Totusi, zaharul din fructe poate dauna danturii. Din multe motive - aport substantial de vitamine, minerale si fibre, combaterea bolilor cardiovasculare, prevenirea cancerului - este important sa mancam cateva portii de fructe pe zi. Din punct de vedere strict dentar, este recomandabil consumul merelor si perelor pentru ca favorizeaza producerea salivei, importanta pentru combaterea bacteriilor si placii dentare. Totusi, multe fructe contin zahar, unele mai mult decat altele. Ele contin si acizi - citricele, de exemplu - care dauneaza smaltului dentar, scrie Romania libera.

Cele mai intalnite greseli comise la micul dejun. Multi dintre cei care sar peste micul dejun au ca scuza faptul ca se simt mult mai infometati pe parcursul zilei daca mananca la micul dejun, decat daca ar sari peste prima masa a zilei. Nutritionistul american Keri Gans a constat ca cei mai multi dintre noi se simt infometati pentru ca aleg un mic dejun gresit, nu pentru ca mananca dimineata. Astfel se produce o impresie gresita intre ce credem noi si ce este indicat sa consumam la micul dejun, scrie Adevarul.

10 super-alimente de primavara. Ce trebuie sa mananci pentru un ten frumos, energie si buna-dispozitie. Mananci ca sa te simti bine, sa arati bine si sa ai energie - aceasta este cea mai noua moda in ceea ce priveste dieta. Daca este aleasa bine, alimentatia te poate ajuta sa fii mai bine dispusa, sa te poti concentra mai bine, sa iti imbunatatesti metabolismul si, nu in ultimul rand, sa ai un ten mai proaspat. Mai mult decat oricand, organismul are nevoie de ajutor primavara, pentru a se reface dupa lunile friguroase de iarna si pentru a scapa de astenie, scrie Romania libera.