Crezi ca narghileaua este mai putin nociva decat tigarile? Iata ce spun cercetatorii. Cum fumatul la narghilea a devenit un obicei foarte popular printre tineri, oamenii de stiinta de la Universitatea San Fracnisco au masurat nivelul unor substante chimice prezente in urina celor care fumeaza narghilea. Rezultatele au scos in evidenta ca desi fumul de narghilea contine alte toxine decat cel de tigara, acestea sunt la fel de nocive. In plus, cercetatorii sustin ca fumatul la narghilea expune fumatorii la un nivel mai mare de monoxid de carbon - lucru periculos pentru persoanele ce sufera de probleme de inima si respiratorii - si la un nivel mai mare de benzen, substanta asociata riscului de a suferi de leucemie, informeaza doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Bijuteriile din aur provoaca tulburari asupra sistemului nervos. Oricat de frumoase ar fi, bijuteriile din aur pot avea influente negative asupra organismului. Oamenii de stiinta au constatat ca metalul pretios poate provoca tulburari asupra sistemului nervos. Studiul efectuat a indicat faptul ca purtatul excesiv al bijuteriilor din aur poate cauza depresii si probleme legate de schimbul de substante din organism. Cu toate acestea, bijuteriile din aur nu influenteaza in acelasi fel persoanele care le poarta. Cei mai expusi riscurilor sunt emotivii, precum si bolnavii de epilepsie, care pot face crize din cauza stralucirii metalului, noteaza Adevarul.

Perna si televizorul ne imbatranesc. Imbatranim peste noapte si nu ne dam seama de ce. Ridurile, pielea lasata si alte semne ale batranetii nu apar intamplator, asa cum cred unii. Putem sa ascundem niste ani, daca suntem activi si avem grija de minte si corp. Iata lucrurile care ne imbatranesc, de care trebuie sa tinem seama. 1. Fata de perna In primul rand este foarte important sa dormim suficient. Despre fata de perna este alta poveste. Expertii spun ca poate absorbi umezeala din corpul nostru si sa ne imbatraneasca pielea. Ca sa nu ne mai "brazdeze" fata, trebuie sa ne procuram fete de perna de matase. Matasea contine aminoacizi similari celor continuti in cremele hidratante. Integral in Click.

5 trucuri impotriva incontinentei urinare. Incontinenta urinara face parte dintre subiectele tabu. Femeile care au aceasta problema o ascund chiar fata de propriul medic. Cu toate acestea, neplacerea respectiva afecteaza 75% din femei. Specialistul nostru, dr. Elena Mihai, iti spune care sunt principalele cauze ale incontinentei urinare si cum poti inlatura neplacerile pe care le provoaca. De obicei, pierderile de urina sunt asociate cu femeile gravide, la menopauza sau supraponderale. In realitate insa, lucrurile nu stau tocmai asa. Sondaje recente facute pe mii de femei cu varste peste 18 ani au scos la iveala faptul ca peste 75% din acestea s-au confruntat deja cu acest tip de problema. Cele mai frecvente situatii au aparut in cursul unui efort fizic sau sportiv, noteaza Libertatea.

Afla daca risti sa faci cancer doar privindu-ti mainile. Starea de sanatate poate fi citita in lungimea degetelor. Potrivit cercetatorilor, o mica evaluare a mainilor si mai exact a lungimii degetelor poate spune multe despre riscul unei persoane de a dezvolta anumite boli. Daca ai degetul aratator mai scurt decat inelarul, inseamna ca ai un risc mai crescut de osteoartrita, decat cei care au cele 2 degete de lungimi egale. In cazul femeilor, riscul este mai crescut decat in cel al barbatilor, spun specialistii. Expertii avertizeaza ca barbatii care au inelarul mai lung decat aratatorul sunt mai predispusi sa dezvolte cancer oral, conform doctorulzilei.ro