Ce sport sa aleg pentru copilul meu? In conditiile societatii actuale, cand copiii sunt tentati sa incerce gustarile nesanatoase, de tip fast-food, bogate in grasimi, sau nenumaratele tipuri de dulciuri rafinate, cand distractia pentru ei inseamna a petrece cat mai mult timp in spatele unui ecran, fie ca este vorba de televizor sau de calculator, ca sa nu uitam masina care ii transporta rapid oriunde este nevoie, practicarea unui sport a devenit o necesitate fundamentala pentru dezvoltarea armonioasa a micutilor nostri, scrie Infomaterna.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Descoperire extraordinara: eficacitatea "superalimentelor" in lupta contra cancerului, demonstrata in premiera. Un studiu fara precedent a demonstrat pentru prima data eficacitatea "superalimentelor" in lupta contra cancerului de prostata. In cadrul cercetarii, barbatii care fusesera tratati chirurgical sau cu ajutorul radioterapiei au primit o capsula ce continea esenta de rodie, ceai verde, turmeric si broccoli. La finalul celor 6 luni de studiu, cercetatorii au descoperit ca nivelul PSA-ului din corp, o proteina ce indica prezenta cancerului, era cu 63% mai mic in randul barbatilor tratati cu aceasta capsula decat in randul celor ce primisera o capsula placebo, scrie Descopera.ro.

Boli frecvente ale omului modern. Te imparti intre responsabilitatile profesionale si indatoririle casnice. Cand stresul face parte din cotidian, apar problemele de sanatate. Specialistul nostru iti spune care sunt afectiunile cauzate de modul de viata in societatea moderna si ce remedii exista pentru ele. Afectiuni digestive. Te doare burta, chiar si dupa ce ai mancat, te simti balonata, ai arsuri. O fi numai de la cafele? Cauze: Gastritele, ulcerul, colitele sunt consecintele unui regim alimentar necorespunzator - incepand cu orarul neregulat al meselor si terminand cu dulciurile rontaite in graba, scrie Adevarul.

Un fumator il costa pe angajator in medie cu 4.600 de euro mai mult decat un nefumator. Un fumator il costa pe un angajator, in medie, cu aproape 6.000 de dolari (4.600 de euro) mai mult decat un nefumator, arata un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea stat din Ohio, SUA. Costurile variaza intre 2.885 dolari (2.200 de euro) si peste 10.125 dolari (7.730 euro) in functie de sectorul de activitate si de pozitia ocupata de fumator, potrivit autorilor studiului realizat pe angajati care lucreaza in sectorul privat in diverse domenii de activitate, scrie DoctorulZilei.ro.

Medicament ce creste durata de viata a pacientelor care sufera de cancer avansat de col uterin. Un proiect prezentat la cea de-a 49-a reuniune anuala a Asociatiei Americane de Oncologie Clinica (ASCO), care se desfasoara intre 2 si 4 iunie la Chicago, demonstreaza ca pacientele cu cancer de col uterin in stare avansata si recurenta tratate cu Bevacizumab (Avastin), combinat cu chimioterapie, traiesc in medie 17 luni dupa diagnosticare, cu patru luni mai mult decat 13,3 luni cat traiesc cele care fac doar chimioterapie, scrie DoctorulZilei.ro.

Iata de ce nu trebuie sa mananci covrigi! Ii mancam in drum spre job, in drum spre scoala, chiar si in pauza de masa. Motivul? Sunt ieftini, ne potolesc foamea pe moment, sunt si foarte gustosi! Covrigii se vand calzi a orice colt de strada si ii putem alege cu susan, mac, sare, masline, stafide. Insa sunt si la fel de sanatosi? Prof. de. Gheorghe Mencinicopschi ne spune tot ce trebuie sa stim! Stiai ca un covrig are intre 250 si 300 de calorii si mai mult de 50 de grame de carbohidrati?, scrie Click.