Guma cu nicotina creste tensiunea. Afla si alte efecte neplacute pe care le poate avea. Dependenta de fumat poate fi biologica sau psihologica, incepe cand simti nevoia sa fumezi fiind dificil sa te abtii si se dezvolta in timp. Cu cat varsta de la care incepi sa fumezi este mai mica, cu atat dependenta se va instala mai repede pentru ca sistemul nervos nu este maturizat complet. Nevoia biologica de a fuma este declansata de scaderea nivelului de nicotina in sange si este resimtita ca sevraj, informeazaDoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Beneficiile unui pahar de vin si ale unui mar pe zi. Persoanele care beau un pahar de vin pe zi prezinta un risc cu 37% mai mic de a suferi de dementa, in comparatie cu cei care nu consuma alcool, sustin oamenii de stiinta americani de la Centrul Medical al Universitatii "Wake Forest". Potrivit cercetatorilor, alcoolul are efect antiinflamator si astfel contribuie la reducerea procesului inflamator responsabil de distrugerea neuronilor, specifica bolii Alzheimer si altor forme de dementa, scrieClick.

Fructe si legume care intarzie imbatranirea. Stresul, poluarea si stilul de viata dezechilibrat contribuie la accelerarea procesul de imbatranire. Totusi, poti lua masuri impotriva acestui fenomen ireversibil cu ajutorul unor alimente cu efecte miraculoase, care te vor ajuta sa-ti mentii mult timp vigoarea. Bogate in vitamine (C, B si K), dar si in minerale (calciu, fier si potasiu), capsunile au proprietatea de a proteja inima, precum si de a scadea nivelul colesterolului "rau" din sange, ceea ce inseamna ca pe viitor vei avea sanse reduse de a face boli cardiovasculare. Doar opt capsuni contin intreaga doza de vitamina C recomandata zilnic, iar actiunea lor antiinflamatoare previne afectiunile incheieturilor, cum ar fi artrita reumatoida, noteazaAdevarul.

Dulciurile, uleiul sau apa cu zahar te scapa de kilogramele nedorite. Iata ce trucuri de slabit neobisnuite recomanda specialistii. Nu este nevoie sa faci exercitii istovitoare sau sa tii diete stricte pentru a te mentine in forma. Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la cateva trucuri simple, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de doua ori pe zi, 1 - 3 linguri de apa indulcita sau 1 - 2 linguri de ulei de masline, intre mese isi reduc considerabil pofta de mancare. Adaugarea de condimente foarte aromate in mancare poate oferi un mai bun control asupra portiilor - creierul este astfel fortat sa fie atent la noile arome, scrieDoctorulZilei.

Terapia cu pietre de jad te scapa de infectia urinara. Infectia urinara, calculii la rinichi sau chiar paralizia, aceste probleme serioase de sanatate pot fi rezolvate cu masajul cu pietre de jad. De peste 5000 de ani, chinezii folosesc jadul pentru ceea ce ei numeau "puterile sale magice" si, observandu-i efectele terapeutice pentru calculii renali, au numit-o "piatra rinichilor". In secolul XX, masuratorile stiintifice moderne au aratat ca jadul are intr-adevar puteri terapeutice deoarece are o compozitie absolut speciala: este formata din silicati de minerale, cele mai cunoscute fiind calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc, noteazaLibertatea.