Ce risc major au bebelusii a caror nastere a fost indusa. Potrivit cercetatorilor americani, una din cinci nasteri este asistata, iar travaliul este declansat de medicamente. Dupa ce au analizat aproape 630 000 de nasteri, acestia au descoperit ca bebelusii care s-au nascut prin nastere provocata au un rsc crescut de autism. Studiul publicat in jurnalul JAMA Pediatrics arata ca legatura cu autismul este mai puternica in randul baietilor. Specialistii cred ca autismul este provocat de o combinatie de risc genetic si factori de mediu din uter si de la inceputul vietii, atunci cand copilul se afla in faza de dezvoltare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa traiesti peste 90 de ani. Intr-o lume a evolutiei tehnologice, de care medicina beneficiaza foarte mult, nu este foarte surprinzator ca speranta la viata a oamenilor creste. Totusi, nu creste cu cat ar trebui. Corpul uman este facut sa reziste pana la 90 de ani, cu 20 de ani mai mult decat speranta la viata a romanilor, care este de 70 de ani. Exista, totusi, niste secrete pentru un trai mai indelungat. Multi oameni de stiinta i-au studiat pe cei care traiesc mult, cautand similaritati. "BSN to MSN Online" a realizat o lista de noua secrete care ne pot ajuta sa depasim varsta de 90 de ani. Unul dintre factorii implicati in calculul longevitatii este fondul genetic. Chiar daca in traiul indelungat sunt implicati si factori non-genetici, prezenta anumitor gene poate creste sansele unei vieti indelungate. S-a descoperit ca rudele unor oameni care au depasit varsta de 100 de ani, aveau de patru ori mai multe sanse de a depasi 90 de ani, anuntaAdevarul.

Cum influenteaza cafeaua sanatatea: Opt mituri pe care medicii le demonteaza. Despre cafea circula multe mituri. Unele persoane sustin ca daca beau cafea seara nu mai pot dormi, in timp ce alte persoane dau vina pe cafea pentru problemele digestive. De-a lungul timpului, au fost efectuate multe studii pentru a analiza efectele cafelei asupra organismului si pentru a confirma sau infirma miturile care circula in randul populatiei despre aceasta bautura populara. Specialistii au ajuns la concluzia ca un consum zilnic de cafea nu este un viciu, ci un obicei sanatos. Conditia este ca bautura sa fie preparata corect si sa fie consumata cu moderatie, informeazaRomania Libera.

Tot ce trebuie sa stii despre vasectomie. Vasectomia este un procedeu de sterilizarea permanenta a barbatului. Interventia consta in intreruperea canalelor deferente. In mod normal acestea au rolul de a transporta spermatozoizii de la nivelul testiculelor unde sunt produsi, la nivelul prostatei unde se vor amesteca cu lichidul produs de aceasta si cu lichidul seminal din compozitia spermei sintetizat de catre glandele seminale. Ca urmare spermatozoizii vor intra in compozitia spermei care prin ejaculare va ajunge in tractul genital feminin in timpul actului sexual ducand la fertilizarea pe cale naturala sau putand fi folositi pentru fertilizare "in vitro". In urma intreruperii canalelor deferente, spermatozoizii nu vor mai intra in compozitia lichidului spermatic prin urmare nu se va mai produce fecundarea ovulului ceea ce echivaleaza cu sterilitatea, scrieDoctorulZilei.ro.

Cand nu ingrasa, zaharul este toxic. Cat inseamna prea mult. Nu mai exista dubii: zaharul este nociv, dar nu numai pentru silueta, ci pentru intregul organism. Chiar si in cantitati considerate de unii medici nepericuloase, zaharul, fie el alb sau brun, poate fi toxic, avertizeaza un studiu recent. O dieta alcatuita in proportie de 25% din zahar - echivalentul a trei cutii cu suc - a ucis de doua ori mai multi soareci de laborator decat aceeasi dieta din care a fost exclus zaharul. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de oamenii de stiinta de la Universitatea din Utah, timp de 58 de saptamani, si publicat apoi in revista de specialitate "Nature Communications". Dar efectele nocive ale zaharului nu se limiteaza, evident la specia rozatoarelor, si oamenii sunt in pericol de a se intoxica atunci cand consuma zahar chiar si in cantitati moderate, sustin specialistii, anuntaAdevarul.