Credeai ca ingrasa, dar acest fruct este o minune pentru silueta. Multa vreme s-a crezut ca prunele, pline de zaharuri, nu se pot consuma decat in caz de constipatie. Un studiu prezentat la Congresul European de Obezitate sugereaza insa contrariul: prunele uscate joaca un rol major in slabirea pe termen lung. Cercetatorii de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie au impartit 100 de persoane care tineau dieta in doua grupuri. Un grup a consumat cate o mana de prune uscate zilnic, timp de 12 saptamani, iar altul deloc. La final, primii pierdusera cativa centimetri buni in talie si cantareau mai putin decat la inceput, pe cand ceilalti nu inregistrasera niciun progres. Motivul? Aceste fructe le-au conferit senzatia de satietate, fiind pline de fibre. Un alt studiu a mai descoperit ca prunele nu produc dezechilibre digestive, asa cum fac alte fructe, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remediile care-ti iau durerea din incheieturi. Daca ai dureri articulare, atunci bine ai venit in club. Aproximativ 100 de milioane de persoane din Europa prezinta cel putin o afectiune la nivelul articulatiilor, conform statisticilor OMS. Partea plina a paharului e ca nici metodele de tratament nu sunt tocmai putine. Medicamentele antiinflamtorii - eliberate cu sau fara reteta - pot ameliora suferinta, dar solutiile nu se termina aici. Exista numeroase solutii naturale care te pot ajuta sa te misti fara dureri, zi de zi. Glucozamina este o substanta prezenta in mod natural in corpul nostru, care, sub o forma sau alta, participa la formarea si regenerarea cartilajului. Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de glucozamina incepe sa scada, articulatiile pierzand astfel rezistenta si elasticitatea de odinioara, devenind sensibile. Situatia poate fi insa reparata daca refacem stocul de glucozamina, anuntaAdevarul.

Alimente care ne mentin in forma in zilele caniculare. In zilele caniculare, hrana ne poate ajuta sa ne racorim. Desigur, in acest caz nu ne gandim doar la acele alimente pastrate in frigider, spre care ne orientam cand ne este foarte cald. In zilele acestea, pentru hrana de zi cu zi, trebuie sa alegem alimente care au proprietatea sa scada temperatura corpului in timpul digestiei. In acest caz, cand termometrele inregistreaza temperaturi foarte ridicate, o hrana aleasa dupa anumite criterii, ne asigura confortul termic atat de necesar. " In timpul digestiei, ca efect al metabolismului, unele alimente ne incalzesc sau ne racoresc organismul. De aceea, vara este firesc sa ocolim hrana pe care o savuram in lunile reci ale anului: condimente ( scortisoara, ghimbir, piper), legume ( ceapa, usturoi, hrean, praz) sau fructe (gutui, castane comestibile) si sa alegem alimentele care ne racoresc corpul si ne revigoreaza. In sezonul estival, trebuie sa alegem fructele de padure, pepenele galben, rosiile, porumbul, castravetii, branza tofu, fructele de mare, branza de vaci, alimente care ne mentin in forma in zilele cu arsita, ne recomanda nutritionistii europeni, informeazaClick.

Greseala teribila pe care o fac 95% dintre oameni dupa ce ies de la toaleta. Un studiu publicat in Jurnalul de Mediu din SUA a scos la iveala faptul ca doar 5% dintre oameni se spala pe maini in mod corect dupa ce merg la toaleta. In plus, un alt studiu realizat la Universitatea Michigan a analizat modul in care desfasoara aceasta sarcina circa 4.000 de oameni. Au descoperit astfel ca 99% dintre utilizatorii toaletelor nu se spala pe maini in primele 15-20 de secunde, asa cum ar trebui pentru ca germenii sa fie distrusi in totalitate. Mai rau, o treime dintre oameni nu s-au obosit sa foloseasca sapun si 10% au renutat la a se mai spala pe maini. Observatia a mai aratat ca 15% dintre barbati nu s-au curatat pe maini comparativ cu 7% dintre femei care au facut acelasi lucru. Pe de alta parte, doar jumatate dintre barbati au folosit sapun, fata de 75% dintre femei, scrieDoctorulZilei.ro.

Ti se face foame seara? Cercetatorii au descoperit ce o provoaca. Utilizarea smartphone-urilor, a tabletelor si a altor dispozitive electronice seara ne poate ingrasa. Asta pentru ca expunerea la lumina albastra pe care o emit are un impact substantial asupra senzatiei de foame si a consumului de alimente la ore tarzii, releva un recent studiu american. Cercetatorii de la Universitatea Northwestern din Chicago au descoperit o noua tehnica de modificare a consumului de alimente si a metabolismului. Aceasta noua metoda include manipularea expunerii la lumina, mai ales la lumina albastra, noteaza Science World Report. Oamenii de stiinta au efectuat un studiu la care au participat 10 adulti sanatosi cu un program alimentar si de somn regulat. Pe parcursul desfasurarii studiului, aceste persoane au primit mese bogate in carbohidrati, similare din punct de vedere caloric. Apoi, timp de patru zile, acestia au fost nevoiti sa urmeze un protocol in conditii de lumina difuza. Mai exact, participantii erau expusi la mai putin de 20 de lucsi in timpul celor 16 ore in care erau treji si mai putin de 3 lucsi in timpul celor 8 ore de somn, anuntaAdevarul.