Utile: Fructul-minune care combate cancerul de prostata si bolile de inima; Cinci alimente care elimina toxinele din organism; 12 alimente care mentin senzatia de satietate
Poftele iti arata ce vitamine iti lipsesc. Daca te apuca, din senin, pofta de covrigei sarati sau de pufuleti cu ciocolata, e semn ca organismul iti "cere"anumite vitamine si minerale. Specialistii in nutritie spun ca pofta de dulce indica o lipsa de crom, de carbon si de fosfor. Nu e nevoie insa sa te ghiftuiesti cu bomboane si cu prajituri pline de crema. Incearca sa-ti astamperi pofta ci struguri, branza, fasole boabe, ficat de vitel - pentru a compensa lipsa de crom, cu fructe proaspete "pentru carbon, cu ficat, peste, oua, nuci, fulgi de cereale - pentru lipsa de fosfor. Daca poftesi la mancaruri sarate, s-ar putea ca organismul sa aiba un deficit de cloruri. Le mai poti gasi in peste. Pofta de rece/inghetat arata o lipsa de mangan si de fier, pe care le mai poti procura din arahide, ananas, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, anunta Adevarul.
12 alimente care mentin senzatia de satietate. Senzatia de foame in timpul curelor de slabire poate fi stapanita tot cu ajutorul alimentelor. Printre alimentele care mentin senzatia de satietate se numara merele, muraturile si ciocolata neagra, informeaza huffingtonpost.com. A consuma un mar cu aproximativ jumatate de ora inainte de masa este recomandat, intrucat fibrele si apa din acest fruct va oferi senzatia de satietate, astfel ca o persoana va manca mai putin la o masa. A consuma jumatate de avocado in timpul pranzului ar putea contribui la obtinerea senzatiei de satietate pentru restul dupa-amiezii, potrivit unui studiu publicat in Nutrition Journal. Femeile care au consumat avocado s-au simtit cu 22% mai satisfacute, iar dorinta de a consuma gustari trei ore mai tarziu a fost cu 24% mai mica decat daca nu ar fi mancat avocado, informeaza Romania Libera.
Fructul-minune care combate cancerul de prostata si bolile de inima. Bogat in fibre, minerale, vitamine si antioxidanti, fructul de kumuquat intareste imunitatea si tine cancerul la distanta. Kumquat este un copac des intalnit in China, Japonia, unele zone din America, Italia si, mai aproape de noi, in Grecia. Fructele kumquats sunt mici, portocalii si ovale, dulci-acrisoare, foarte aromate si suculente, iar coaja dulce si poate fi consumata impreuna cu fructul, mai ales pentru ca are uleiuri esentiale, antioxidanti si fibre. Kumquats sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant natural ce sintetizeaza colagenul si vindeca ranile, ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, artrita si diabet, eliminand radicalii oxidanti din organism. Totodata, vitamina C ajuta si la absorbtia fierului in organism, scrie DoctorulZilei.ro.
Ce medicamente fac rau rinichilor. Obisnuim adesea sa luam medicamente indiferent de afectiunea de care suferim. Dar oare stim ce pericole se ascund in spatele pastilelor? Multe dintre acestea pot afecta rinichii, fara sa ne dam seama. Printre medicamentele care dauneaza rinichilor se numara antiinflamatoarele nesteroidiene. Ibuprofenul, diclofenacul, piroxicamul sau naproxenul sunt deosebit de nocive pentru rinichi. "Acestea sunt folosite frecvent pentru tratamentul febrei si a durerilor musculo-scheletale. Alterarea fluxului sangvin renal sta la baza afectarii renale, din fericire nu atat de frecvent intalnita. O incidenta crescuta se observa totusi in anumite conditii, cum ar fi deshidratarile (de exemplu, din diareea acuta!) sau insuficienta cardiaca congestiva. Folosirea antiinflamatoarelor nesteroidiene in sarcina poate fi chiar implicata in afectarea ulterioara a rinichilor fatului", precizeaza medicul Ovidiu Constantin Limoncu, anunta Adevarul.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”