Cea mai consumata bautura din lume previne cancerul si trateaza reumatismul. Ceaiul este, alaturi de apa, cea mai consumata bautura din lume si atat cel verde cat si cel negru pot inlocui cu succes cafeaua. In plus, contine antioxidanti despre care specialistii spun ca incetinesc imbatranirea. Ceaiul verde previne si trateaza reumatismul, reduce riscul de a face un atac cerebral, dar si pe cel de a avea probleme cu oasele. Cel negru, in schimb, favorizeaza eliminarea toxinelor. Daca sunt baute pentru perioade lungi de timp insa, toate ceaiurile pot avea efecte adverse, motiv pentru care trebuie alternate, sustin expertii in medicina naturista. "Ceaiul verde este, indiscutabil, numarul unu in privinta efectelor benefice datorita calitatilor sale terapeutice. Contine antioxidanti care contribuie atat la cresterea imunitatii, cat si la incetinirea imbatranirii. Reduce riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare si este un energizant natural, inlocuind cu succes cafeaua", spune Alice Popescu, medic primar medicina generala, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Zece sfaturi pentru reglarea programului de somn al elevilor. Mai e putin si incepe noul an scolar, ceea ce inseamna ca ceasul desteptator va suna mai devreme. Pentru a evita intarzierile, dar si oboseala de peste zi, specialistii recomanda imbunatatirea programului de somn. Ca sa inceapa scoala cu dreptul, eleveii n-au nevoie doar de rechizite, ghiozdane, uniforme si alte asemenea, ci si de un program de somn adecvat varstei lor. In vacanta multe lucruri au fost posibile, multe abateri si exagerari, dar perioada aceasta e pe cale sa se incheie. Pentru a face fata solicitantului program scolar, elevii au nevoie de un somn bun, odihnitor. Pentru a le veni in ajutor parintilor impovarati si cu aceasta misiune, "Huffington Post" a publicat un articol in care a prezentat o lista cu 10 indrumari in acest sens, anuntaAdevarul.

Scapa de burta! Uite cinci alimente care te ajuta. Un abdomen plat nu este doar un succes din punct de vedere estetic, ci si semnul unei sanatati infloritoare. Cheia pentru un abdomen plat nu sta in alimentele pe care trebuie sa le eviti, ci in alimentele pe care ar trebui sa incepi sa le consumi. Iata cele 5 alimente pe care trebuie sa le introduci in dieta ta, de cel putin de doua ori pe saptamana. Afinele sunt recunoscute pentru efectele anti-inflamatorii, insa mai au un efect extraordinar: te ajuta sa scapi de grasimea de pe abdomen. Un studiu realizat de catre Universitatea Michigan a scos la iveala faptul ca soarecii care timp de 3 luni au fost hraniti cu afine, au inregistrat o scadere semnificativa a grasimii de la nivelul burtii. Mai mult, nivelul trigliceridelor s-a redus foarte mult, iar sensibilitatea la insulina a crescut ceea ce inseamna ca afinele ajuta de asemenea la prevenirea bolilor de inima si a dezvoltarii diabetului de tip 2, informeazaLibertatea.

Efecte nebanuite. Ce se intampla daca mananci un pumn de fistic pe zi. Fisticul, bogat in grasimi sanatoase, contribuie la prevenirea instalarii diabetului, mai ales a celui de tipul 2, favorizat de obezitate, au constatat cercetatorii spanioli. Intr-un studiu efectuat de acestia, 54 de persoane cu prediabet, cunoscut si sub numele de diabet borderline, au urmat o dieta mediteraneana timp de opt luni. Participantii la studiu au consumat aceeasi cantitate de calorii pe perioada cercetarii, dar, timp de patru luni, au consumat si 57 de grame de fistic pe zi. Greutatea acestora nu s-a schimbat, insa rezultatele testelor de sange au aratat o shimbare inainte si dupa consumul de fistic. Cel mai important, nivelurile de zahar si de insulina au scazut - acesta fiind un indiciu ca organismul procesa mai usor zaharul din alimente, scrieDoctorulZilei.ro.

11 lucruri mai putin cunoscute despre contraceptive. Pilulele contraceptive sau dispozitivele intrauterine sunt declarate cele mai sigure si eficiente metode de prevenire a unei sarcini nedorite, iar folosirea lor este larg raspandita. Exista, totusi, anumite lucruri despre acestea pe care putina lume le stie. Expertii in sanatate sunt de acord ca diferitele metode de contraceptie, precum pilulele orale, dispozitive intrauterine (DIU) sau plasturii cu hormoni, reprezinta cel mai sigur si eficient mod de a reduce riscul aparitiei unei sarcini nedorite. In general, femeile sunt cele care trebuie sa le aplice si de aceea ele trebuie sa se informeze in detaliu inainte de a utiliza o anume metoda. Potrivit Medical Daily, exista o serie de lucruri depsre contraceptive, unele dintre ele surprinzatoare chiar, pe care nu le vom auzi in cabinetul medicului, anuntaAdevarul.