Trei lucruri importante despre slabit pe care nu ti le spune nimeni. Un studiu publicat in jurnalul PLOS One a scos la iveala ca pierderea in greutate nu iti influenteaza starea de spirit asa cum te astepti. Din cei 1,979 de obezii si supraponderalii care au participat la studiu, 14% au dat jos cel putin 5% din greutatea corporala. Insa cercertatorii au aflat ca mai mult de jumatate dintre cei care au slabit, erau mai predispusi la depresie, "Uneori, sunt alte lucruri care te fac nefericit, si daca te astepti sa se rezolve dupa ce slabesti, vei deveni mai nefericit" spune Gail Saltz, psiholog. Multe relatii se destrama cand unul dintre parteneri reuseste sa slabeasca substantial, sugereaza o noua cercetare. Cuplurile ajung, adesea, sa se desparta, deoarece partenerul care a reusit sa piarda din numarul kilogramelor in plus incepe sa-l sacaie pe celalalt sa faca acelasi lucru, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dificultate de concentrare. Remediile care pun mintea la treaba. De cate ori nu ti s-a intamplat sa-ti zboare mintea atunci cand aveai cea mai mare nevoie de ea: sa rezolvi o urgenta de serviciu, sa intelegi mesajul unei fraze laborioase, sa scrii o adresa sau chiar o banala felicitare, sa-ti amintesti o figura, un nume etc? Exista solutii naturale pentru asemenea probleme A fi distrat in adolescenta poate fi chiar "benefic", daca e sa asociem aceasta stare cu reveria indragostitilor. Cand insa ai de finalizat o lucrare sub presiunea termenului limita, iar mintea o ia razna, alergand dupa un gand, apoi dupa la altul, situatia nu mai este deloc amuzanta. De obicei, mentalul sare ca un balon, dar un antrenament adecvat il poate struni, dirijandu-l catre obiectivul care te intereseaza. Vorbim aici de concentrare. Aceasta este o forma a atentiei speciala, disciplinata, implicand o restrangere, care sa nu permita interventia stimulilor irelevanti, cand intreaga noastra constiinta devine directionata spre un singur aspect, devine, cu alte cuvinte, focalizata, anuntaAdevarul.

Care este legatura dintre chelie si cancerul de prostata. Oamenii de stiinta au gasit o legatura intre calvitie la barbati si cancerul la prostata. Vezi ce spun statisticile. Un studiu recent publicat in Jurnalul de Oncologie Clinica din Statele Unite arata ca felul in care un barbat cheleste poate determina riscul de a se imbolnavi de cancer de prostata la varsta a treia. Studiul a vizat barbati peste 55 de ani, care au inceput sa-si piarda podoaba capilara in jurul varstei de 45 de ani, informeazaUnica.ro.

Vitamina care topeste grasimea de pe talie si tine la distanta bolile de inima. In ce alimente se gaseste? Daca vrei sa scapi de grasimea de pe talie, sa iti mentii inima sanatoasa si sa reduci simptomele diabetului, vitamina C este solutia. Aceasta nu doar stimuleaza sistemul imunitar si reduce sresul si inflamatia, ci creste si sensibilitatea la insulina si scade concentratia de proteina C-reactiva (PCR), un factor de risc al bolilor de inima. Un studiu realizat la Universitatea din California (Berkeley), a scos la iveala ca persoanele care iau aproximativ 500 mg de vitamina C pe zi, si-au scazut cu 24% nivelul de PCR, dupa doar doua luni. "Proteina C reactiva este un marker al inflamatiei si este legata de cresterea riscului aparitiei bolilor de inima, a diabetului si chiar a bolii Alzheimer. Daca studiile noastre confirma abilitatea vitaminei C de a scadea nivelul de PCR, aceasta va deveni o importanta interventie de sanatate publica", a spus profesorul de epidemiologie Gladys Block, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum sa ramanem sanatosi toamna aceasta, fara pastile. Pe masura ce temperaturile scad, organismul incepe sa se resimta: racim, ne doare capul, ne dor articulatiile... Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie, a fost la Adevarul Live sa explice modificarile care au loc in corp odata cu trecerea la sezonul rece si sa ne recomande trucuri naturale care ne scapa de suferinte toamna asta. La meteo se-anunta ploi si temperaturi din ce in ce mai scazute, ceea ce inseamna ca si organismul nostru va trece printr-o noua etapa de readaptare. Acest tip de readaptare are loc mai rapid mai putin simtitor in cazul tinerilor, dar deja dupa varsta de 35 de ani, chiar si micile modificari ale vremii se pot solda cu neplaceri. Imunitatea scade, iar cei meteosensibili incep sa acuze dureri si alte manifestari care le dau peste cap activitatea, anuntaAdevarul.