Cum sa scapi de deochi. Analizat din toate perspectivele, de la ocultism la vampirism energetic, deochiul exista in traditia multor tari. Credem sau nu, cel putin o data in viata am rostit cuvinte sau am purtat amulete impotriva deochiului. Iti prezentam in continuare cateva metode, din traditia romaneasca, care te invata cum sa scapi de deochi. Ce este deochiul? Toata lumea este de acord ca deochiul porneste de la o privire intensa, apreciativa sau invidioasa, nu neaparat intentioanata, acre iti fura parca energia, dandu-ti tot felul de stari fizice negative: greata din senin, dureri de cap, tiuit in urechi, somnolenta, cascat continuu, voma, chiar febra mare. Cum te feresti de deochi? Cand vorbim despre metodele de prevenire ale deochiului, obiceiurile populare ne recomanda sa purtam aur (acesta neutralizand energiile negative), cercei sau lantior, o ata rosie la mana sau un obiect vestimentar pe dos, informeaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ce sa mananci ca sa traiesti mai mult. Incearca sa incluzi in meniul tau zilnic macar unul dintre alimentele care au efecte extraordinare asupra organismului. Daca vei tine cont de cateva sugestii, te vei simti energica, iar starea ta generala va fi una de invidiat. Prunele. Sunt bogate in magneziu, sodiu, fosfor, potasiu, fibre si fier. Consumate crude, in cure de 2-3 saptamani, prunele contribuie la eliminarea toxinelor, la purificarea ficatului si cresterea rezistentei organismului. Ajuta, de asemenea, la inlaturarea starii de oboseala si la pastrarea concentrarii. Este bine ca prunele sa fie mancate cu 30 de minute inainte de mesele principale. Poate fi consumat si sucul proaspat de prune, cate un pahar inainte de fiecare masa. Integral in Libertatea.ro.

Un analgezic banal poate prelungi viata cu pana la 10 ani. Ibuprofenul, un antiinflamator non-steroidian, ar putea contribui la pastrarea starii de sanatate si la prelungirea vietii, potrivit unor experimente realizate pe mai multe specii de animale. "Am folosit mai intai ibuprofen pe drojdia de bere, un model cunoscut utilizat in studiile despre imbatranire si am constatat o prelungire a vietii acestor microorganisme", a explicat Michael Polymenis, biochimist la Universitatea Texas A&M, coordonatorul acestui studiu, publicat joi in revista stiintifica americana Public Library of Science-Genetics. "Apoi, am facut acelasi experiment pe viermi si pe muste drosofile si am observat o prelungire a vietii acestor animale, ca si o mentinere mai indelungata a starii lor de sanatate", a adaugat acelasi cercetator, relateaza doctorulzilei.ro.

Gatesti acasa? Te poti imbolnavi de inima! Persoanele care gatesc acasa nu sunt mai sanatoase decat populatia generala, contrar opiniei traditionale, intrucat ele prezinta riscuri mai mari de a dezvolta maladii cardiace si de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit unui studiu american. Cu cat aceste persoane petrec mai mult timp in bucatarie, pregatind diverse feluri de mancare, cu atat se inrautateste starea lor de sanatate, afirma autorii studiului. Rezultatele cercetarii contrazic opinia generala potrivit careia preparatele gatite in casa sunt mai sanatoase, informeaza dailymail.co.uk. De asemenea, studiul sugereaza ca mancarurile nu devin "mai sanatoase" doar pentru simplul fapt ca sunt gatite in casa. Printre motivele invocate de cercetatori care ar putea sa explice aceste riscuri medicale se afla faptul ca persoanele care gatesc acasa sunt mai generoase in ceea ce priveste cantitatile de ingrediente nesanatoase, precum unt, zahar si sare, scrie Click.ro.

Greseli pe care le faci la toaleta. Avand in vedere ca mergi la toaleta de cateva ori pe zi, este posibil sa nu acorzi importanta acestui obicei. Vezi care sunt cele mai comune greseli pe care le faci acolo si cum le poti corecta. Stai pe toaleta prea mult! Daca iti ia mult timp sa ai scaun, ar trebui sa iei masuri, pentru ca te expui riscului de a face hemoroizi. Cand se intampla asta, este indicat sa te ridici, sa faci un pic de miscare si apoi sa te intorci in baie. O scurta plimbare stimuleaza intestinele si te ajuta sa te relaxezi, astfel ca nu va mai trebui sa te chinui, potrivit yahoohealth.com. Daca ti se intampla frecvent sa stai mult la toaleta, incearca sa faci unele schimbari alimentare. Include cel putin 20 - 30 de grame de fibre pe zi, fructe si legume si consuma mai multa apa. Daca exagerezi cu stersul, risti sa iriti zona perianala si sa te alegi cu inflamatii si mancarime. Nu sterge zona de mai mult de doua ori, iar daca, totusi, o faci, foloseste servetele umede, pentru ca sunt mai putin iritante. Integral in Unica.ro.