Iaurtul, alimentul care regenereaza tenul. Poate ca nu stiai, dar banalul iaurt de la micul dejun poate face minuni pentru tenul tau. Bogat in vitamine si minerale, precum vitamine din complexul B, calciu, acid lactic si zinc, iaurtul hraneste pielea, ii ofera luminozitate si este un aliat de nadejde in lupta cu acneea. Daca te-ai saturat de toate problemele tenului tau, oricare ar fi ele, incearca sa-ti cureti tenul cu iaurt si renunta, macar pentru o perioada, la produsele cosmetice. Pur si simplu aplica iaurt simplu pe o discheta demachianta, curata-ti fata cu el si, dupa 15-20 de minute, spala-te pe fata cu apa calduta. Proprietatile iaurtului te vor ajuta sa ai pielea hidratata, luminoasa si curata, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

"Salata mieilor" permite organismului sa digere si sa metabolizeze carnea cu grad ridicat de toxicitate. Frunzele proaspete de salatica se folosesc pe post de garnitura sub forma de salata, indeosebi la friptura de miel, traditionala de Pasti, de unde si denumirea de "salata mieilor". Acestea permit organismului sa digere si sa metabolizeze carnea cu grad ridicat de toxicitate. Salatica, numita si untisor sau grausor (Ranunculus ficaria), apartine familiei Ranunculaceae, fiind o planta ierboasa, perena, destul de marunta, care infloreste la inceputul primaverii, in martie-aprilie, potrivit site-ului bioterapi.ro. Frunzele sunt carnoase, lucitoare, cu marginile rotunjite, complet lipsite de perisori. Floarea este galbena. Este raspandita in Europa si in Asia Centrala. La noi in tara, untisorul se gaseste atat la campie, cat si la munte. Acolo unde gaseste conditii prielnice, se dezvolta in masa. Partile aeriene si subpamantene ale untisorului contin anemonina, protoanemonina, acid ficaric, ficarina, tanin, saruri minerale. Primavara devreme, inainte de inflorire, in frunze se acumuleaza cantitati apreciabile de vitamina C, precum si de vitamina E, calciu, potasiu si fibre, potrivit sursei citate, anuntaDoctorulZilei.ro.

Antibioticul natural care te scapa de infectia urinara. Infectiile urinare se numara printre cele mai frecvente probleme de sanatate. Vezi ce antibiotic natural te ajuta sa scapi de ele. Infectia urinara este foarte dureroasa, iar prezenta la medic in astfel de momente este esentiala. Pana cand ajungi acolo, insa, poti folosi un antibiotic natural, care actioneaza impotriva inflamatiei vezicii. Simptomele care ar trebui sa te trimita la doctor sunt durerile de spate, febra si frisoane, prezenta sangelui in urina, durere la urinare si nevoia de a merge des la toaleta. Bacteria Escherichia coli este una dintre principalele cauze ale acestei afectiuni, informeazaLibertatea.

Cum scapi de durerea de masea in 5 minute. Durerea de masea poate aparea in orice moment si nu este deloc placuta. In astfel de momente, este obligatoriu sa mergi la stomatolog, insa pana ajungi la el, poti incerca metode naturale, care te vor scapa de durere in 5 minute. Cuisoarele sunt condimente cu gust dulce si numeroase proprietati medicale. Contin eugenol, un antiseptic natural care opreste durerea si curata gura de bacterii, eliminand respiratia urat mirositoare. Daca ai o durere de masea, inainte sa dai fuga la farmacie, vezi daca nu ai in casa cuisoare. Daca ai cuisoare sub forma de praf, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti clatesti gura cu apa cu sare. Ia intre degete un praf de cuisoare si pune-l pe dintele care te doare. Asteapta cateva minute si vei scapa de durere, scrieUnica.ro.

Patru beneficii uimitoare ale samburilor de avocado. Fructul de avocado poate fi extrem de benefic pentru corp, insa este esential sa stii cum sa-l consumi. Spre deosebire de alte fructe si legume, avocadoul contine mai multe tipuri de antioxidanti. Miezul si pielita fructului contin doar 30% dintre antioxidanti, restul gasindu-se in samburi. Reduc colesterolul si inflamatiile. Ce efecte au acesti antioxidanti? Studii efectuate de-a lungul timpului arata ca antioxidantii care se gasesc in samburii de avocado scad colesterolul si reduc inflamatiile, prevenind astfel mai multe afectiuni, printre care si bolile cardiovasculare. Au proprietati anticancerigene. Compusii fenolici care se gasesc in samburii de avocado usureaza durerile stomacale cauzate de ulcerul gastric. Flavonoizii sunt un alt tip de antioxidanti care se gasesc in samburi si sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antincancerigene, anuntaDoctorulZilei.ro.