Iata ce poti face ziua ca sa dormi bine noaptea! Ciclul zi-noaptea sunt atat de interdependente incat tot ceea ce facem cat timp suntem treze ne poate afecta somnul de noapte. Iar tultburarile de somn si insomnia devin tot mai prezente in viata noastra de zi cu zi. Dar putem sa ne atenuam pentru, intr-un final, sa avem somnul acela odihnitor pe care il meritam cu adevarat! Profesorul doctor Chris Kline de la Universitatea Pittsburgh (SUA) cerceteaza misterele somnului si a descoperit ca unele lucruri efectuate in timpul zilei ne pot ajuta sa dormim mai bine. Sportul este unul dintre ele. 30 de minute de miscare de trei ori pe saptamana reduce problemele de somn. Pe langa faptul ca accelereaza ritmul metabolic, asadar si arderile, si ca atenueaza starile depresiva oferind un boost de buna dispozitie, exercitiile fizice ajuta si la sporirea calitatii somnului. Chiar daca facem miscare seara, pana in ora 20.00, tot vom avea un somn mai odihnitor decat daca petrecem 2-3 ore in fata televizorului sau a calculatorului, potrivit Lyla.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Pleci in vacanta cu avionul? Ce boli poti sa iei in timpul unui zbor de cateva ore. Aerul uscat din avion distruge mucoasele protectoare ale organismului, favorizand patrunderea sau inmultirea unor bacterii deja existente. Iradierea este, de asemenea, o problema, un zbor de trei-patru ore dus-intors echivaland cu radiatiile absorbite in timpul unei radiografii toracice. STOMAC SI SINUSURI. Umiditatea scazuta din avion va poate usca excesiv caile respiratorii. In lipsa mucoasei care actioneaza ca o bariera pentru germeni, organismul este expus infectiilor respiratorii, gastroenteritelor si nu numai, scrie abcnews.go.com. Ca o masura de protectie, evitati sa va duceti mainile la ochi sau la nas prea des, mancati alimente bogate in antioxidanti (in aeroporturi gasiti diverse sortimente de iaurturi cu musli) si spalati-va cat de des pe maini, informeaza Doctorul Zilei.

Tratament intensiv pentru pielea ta dupa soare!O vara intreaga te-ai bucurat de soare si te-ai relaxat pe nisipul fierbinte! Si, inca, probabil, te dai peste cap sa gasesti solutii pentru a mai fugi un pic la mare.Ai pielea aramie si totul arata mai bine acum pe tine: si o rochie alba, vaporoasa si fusta in tonuri puternice de roz. Iar pudra cu reflexii aurii iti pune pometii in evidenta! Ai zice ca soarele are numai efecte benefice, mai ales daca ne gandim la sintetizarea vitaminei D si fixarea calciului in oase.Exista, cum deja stii, si multe efecte secundare, potrivit CSID.ro.

Remedii care alunga stresul. Unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii, stresul favorizeaza aparitia unui lung sir de simptome neplacute. Ca sa previi aparitia lui sau sa linistesti durerile provocate de el, farmacia naturii iti poate fi cel mai de pret ajutor. Ceaiul de salvie calmeaza nervii. De fiecare data cand simti ca nu mai faci fata stresului si ca nu te mai poti concentra poti bea o cana cu ceai de salvie. Peste o lingura de planta maruntita, torni 250 ml de apa fierbinte si lasi la infuzat cateva minute. Indulcesti cu o lingura cu miere. Pentru mai multa savoare, poti adauga si o felie de lamaie.Este indicat sa nu bei mai mult de doua cani pe zi. Ceaiul nu este recomandat femeilor insarcinate si nici celor care alapteaza, scrie Click pentru Femei.

Cum sa te exprimi convingator. Unii incearca in toate felurile, fara a-si impune punctul de vedere. Altii reusesc usor sa domine. Care este diferenta? Este una de comunicare a ceea ce ai de spus. Simplitatea. O idee trebuie redusa la esenta ei pentru a fi memorabila. O idee trebuie "decojita" pana la esenta ei conceptuala, care trebuie apoi comunicata. Constructia mesajului este mai eficienta daca e sub forma piramidei inversate: cu ceea ce este mai important la baza, in prima pozitie. Exemplu: If you say 3 things, you don't say anything. In 1992, economia americana era in recesiune si Bill Clinton concura pentru postul de presedinte cu Ross Perot. James Carville, seful de campanie al lui Clinton, a schitat pe o tabla cateva idei pe care trebuia comunicat. Esenta a fost: It's the economy, stupid!. Mai multe informatii pe Psihologies.ro.

Lucruri neasteptate care iti prelungesc viata. Ca fiecare dintre noi vrea sa traiasca pe cat de mult posibil e un lucru de la sine inteles. Dar ce facem pentru a implini asta? Ei bine, putem incepe cu lucrurile - banale si atat de la indemana - de mai jos. Adopta un prieten cu blana Studiile arata clar: cei care au caini traiesc mai mult pentru ca sunt mai active si astfel scad riscul de a face boli de inim. Din simplul fapt ca, fiind obligati sa plimbe patrupedul zilnic, reusesc sa bifeze cel putin minimum de activitate fizica necesara saptamanala (150 de minute). Fa mai mult sex. Intareste sistemul imunitar, protejeaza inima, reduce nivelul de stress si chiar iti controleaza apetitul. Oamenii care fac sex sex in mod regulat racesc mult mai rar si, in mod evident, au o musculatura mai dezvoltata, scrie Unica.ro.