Antrenamentul de 20 de minute care te scapa de 1000 de calorii. Intr-o lume in care timpul este cel mai valoros lucru pe care nu-l... avem, aspiram sa obtinem orice foarte rapid. Iar miscarea pare sa devina un lux in intreaga ecuatie. Cu totii vrem rezultate maxime intr-un timp minim, iar exercitiile Tabata ne permit sa ne tonifiem musculatura rapid. Exercitiile inventate de profesorul Izumi Tabata sunt folosite si in sportul de performanta si au dat rezultate uimitoare in randul atletilor. Carmen Bruma, una dintre practicantele acestui tip de exercitii, marturisea la un moment dat ca, daca nu ar fi descoperit antrenamentele lui Tabata, ar fi alergat si in ziua de azi pe banda, fara sa aiba rezultate uimitoare. Exercitiile Tabata implica perioade de atrenamente intense (HIIT - High Intensitiy Interval Training), urmate de perioade foarte scurte de pauza, intr-un interval destul de mic: 20-30 de minute. Iar efectul este uluitor! Dupa ce ti-ai lucrat muschii timp de 20 de minute, corpul tau continua sa arda calorii pentru inca 12 ore, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum te poate imbolnavi mancarea exagerat de sanatoasa. Alimentatia sanatoasa, transformata in obsesie duce la aparitia unei boli da numite ortorexia nervoasa. Teama de ingrasare a dezvoltat la numeroase persoane o preocupare exagerata fata de calitatea alimentelor ingerate. . Ortorexia poate declansa chiar depresie, ajungandu-se la izolare sau la desconsiderarea prietenilor. Ortorexia este o tulburare de alimentatie care se caracterizeaza prin obsesia patologica de a consuma numai alimente sanatoase. Cum poate dauna sanatatii preocuparea pentru mancarea pura (bio)? Prin faptul ca o preocupare inofensiva pentru alimentele pe care le consumam, se poate transforma intr-o obsesie patologica. In aceste situatii, calitatea hranei devine elementul central al vietii unei persoane, aceasta ajungand sa calculeze numarul de calorii al tuturor alimentelor pe care le consuma, sa isi planifice meniul cu o zi in avans si chiar sa cheltuiasca sume importante de bani pentru a achizitiona exclusiv produse bio sau organice. Treptat, gama de alimente permise ortorexicului se diminueaza ajungand, in final, sa mai cuprinda doar cateva produse. Acesta este inceputul malnutritiei, anuntaDoctorulZilei.ro.

Nu dormi suficient? Iata la ce risc neasteptat te supui. Oamenii care nu dorm suficient sunt expusi de patru ori mai mult riscului de a raci decat cei care beneficiaza un somn odihnitor, arata un studiu efectuat pe 164 de voluntari. Acesti voluntari au acceptat sa fie expusi unor virusuri ai racelii si carora le-au inregistrat obisnuintele de somn. Subiectii au fost supusi in prealabil unui control medical si au raspuns mai multor intrebari pentru ca oamenii de stiinta sa poata avea in vedere anumiti factori precum stresul, caracterul sau consumul de alcool si de tigari, relateaza Agerpres. Cercetatorii Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, San Francisco (UCSF), au tinut cont de varsta persoanelor, de nivelul lor de stres, de rasa, de educatie, de venituri, de faptul de a fi fumator sau nu. Cu toti acesti parametri avuti in vedere, cantitatea de somn era cel mai important factor care a influentat riscul de a raci, informeazaLibertatea.

Patru alimente considerate sanatoase, care sunt mai periculoase decat crezi. Pe masura ce societatea evolueaza si regulile alimentare se schimba, in detrimentul consumatorului. In ultimii 100 de ani, supravietuim mancand alimente despre care credem ca sunt sanatoase, dar care abunda de pesticide, ierbicide, conservanti sau hormoni. In virtutea globalizarii, alimentele sunt transportate la mii de kilometri distanta, expuse radiatiilor, conditii care afecteaza organismul uman. Cu toate acestea, daca intram intr-un magazin cu produse organice, de pe etichete aflam cat de bune sunt ele pentru sanatatea noastra. Tot mai multi adepti ai alimentatiei sanatoase au inceput sa inlocuiasca piinea alba cu cea din faina neagra de grau. Insa ceea ce nu stiu aceste persoane este faptul ca a doua varianta nu este cu nimic mai buna decat prima. Ba chiar este mai daunatoare in unele cazuri. Doua felii de paine integrala cresc glicemia mai mult decat doua linguri de zahar. Asa ca persoanele diabetice sau persoanele care au probleme legate de glicemie cumpara acest tip de aliment, crezand ca le face bine, cand, in realitate in el se ascunde un dusman al sanatatii, scrieUnica.ro.

De ce trebuie sa bei doar un singur pahar de vin pe zi. Se cunosc efectele beneficii ale vinului rosu asupra sanatatii generale, dar in special, a inimii, insa, te-ai intrebat vreodata de ce specialistii recomanda consumarea unui singur pahar de vin pe zi? Deoarece este o linie fina intre normal si abuz iti explicam in detaliu. Un pahar de vin pe zi reduce colesterolul LDL , dar doua pahare de vin cresc riscul de a dezvolta cancer de san. Un pahar de vin pe zi intareste oasele, insa doua pahare slabesc sistemul osos. Carenta in densitatea osoasa favorizeaza aparitia osteoporozei. Un pahar de vin pe zi te ajuta sa iti mentii silueta, blocand celulele grase, insa mai mult de doua pahare cresc numarul acestor celule din sangele tau. Daca bei un pahar de vin pe zi iti stimuleaza sistemul cognitiv, insa mai mult de doua pahare accelereaza formarea maladiei Alzheimer. Daca bei un pahar de zi pe zi iti descresti sansese de a avea un infarct miocardic, insa, daca bei mai mult de doua pahare poti creste acest risc, anuntaDoctorulZilei.ro.