Unde se afla punctul longevitatii pe corpul tau. Japonezii par sa aiba secretul tineretii fara batranete. Afla unde se afla punctul longevitatii pe corpul tau. O legenda japoneza sustine ca un barbat a primit o lectie foarte importanta de la tatal sau: acesta i-a aratat care este "punctul longevitatii" care il mentine tanar si il fereste de boli. Urmandu-i sfatul, tanarul a masat acel punct in fiecare zi al vietii sale si a trait mai mult decat cunoscutii sai, potrivit worldhealthinfo.com. Masarea acestui punct este cea mai veche metoda de tratament din Est si este practicata de sute de ani. Corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane majore, iar tehnica acestei metode este bazata pe meridianele si canalele asociate fiecarui organ. In medicina chineza, de exemplu, corpul este vazut ca un sistem energetic, iar masajul ajuta la circulatia energiei si la functionarea optima a organelor, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Beneficiile cafelei - de la protectia contra Alzheimerului la remediu contra depresiei. O simpla ceasca de cafea poate avea numeroase beneficii pentru sanatate. Ca orice aliment, cafeaua trebuie consumata cu moderatie. Bautorii de cafea, atat cei ocazionali cat si cei traditionali, pot sa profite de beneficiile acesteia. Iata cum te poate ajuta cafeaua Pentru profesori, te ajuta sa corectezi mai bine. Daca esti profesor si ai de corectat un munte de lucrari, cofeina te poate ajuta sa observi greselile mult mai repede. Acest fapt a fost publicat intr-un studiu din revista The Journal of Experimental Psychology. Te ajuta contra depresiei. Conform unui studiu al doctorului Albert Ascherio, cofeina afecteaza creierul si ajuta la eliberarea hormonilor fericirii, care ne fac sa ne simtim bine. Daca bei 2 cesti de cafea pe zi riscul depresiei scade cu 15%, anuntaDoctorulZilei.ro.

Afla ce alimente de baza contin... cianura! Le consumi si tu zilnic! Samburii de mere, pere, caise si ai altor fructe contin acid prusic (cianura de hidrogen, diferita de cianura de potasiu, cunoscuta otrava). Specialistii avertizeaza ca toxicitatea e periculoasa cand sunt sparti si intra in contact cu apa, deci si in timpul mestecarii. Un sfert de gram de cianura este suficient pentru a provoca o moarte rapida si dureroasa, avertizeaza passionsate.be. Dozele din samburi sunt totusi atat de mici incat nu prezinta niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decat suficienta pentru a le face fata. In manualele de utilizare a unor aparate de centrifugare americane se recomanda scoaterea samburilor din fructe inainte de presare, nu atat pentru a proteja sanatatea consumatorilor, cat mai ales ca precautie a producatorilor fata de riscul unor procese. Samburii unor fructe pot prezenta totusi un risc, informeazaLibertatea.

Cum iti dai seama daca ai destul iod in organism. Iodul este esential pentru buna functionare a tiroidei si mentinerea unui echilibru hormonal. Vezi cum iti dai seama acasa daca ai suficient iod. Glanda tiroida are forma de fluture si este localizata in partea antero-laterala a gatului. Rolul ei este sa secrete hormonii care regleaza metabolismul, iar pentru o buna functionare, are nevoie de doua minerale - iod si mangan. Daca functiile tiroidei sunt intrerupte, devine hiperactiva sau lenta. Statisticile arata ca unul din 20 de oameni se confrunta cu o problema a tiroidei, iar femeile sunt mai expuse decat barbatii, potrivit healthyfoodteam.com. Pentru a te asigura ca tiroida functioneaza bine, este necesar sa mergi la medicul endocrinolog. Poti, insa, sa faca si acasa un test care iti spune daca ai suficient iod in organism pentru a mentine o productie hormonala normala, scrieUnica.ro.

Cum iti dai seama ca esti alergica la un produs de infrumusetare. Cateodata cele mai importante ingrediente: vitamina C, retinolul, acid hidroxid pot provoca inrosirea pielii si iritarea ei. Aceasta reactie nu este normala. Uite cum sa verifici daca esti alergica la un produs de infrumusetare si ce sa faci in caz ca ti se inroseste tenul. Testeaza produsul pe interiorul incheieturii. Daca te inrosesti sau te mananca pielea inseamna ca esti alergica la acel produs. Cel mai sigur mod in care poti aplica un produs pe fata este deasupra unei creme hidratante. Lasa crema sa actioneze si sa intre in piele si apoi, foloseste produsul. Daca tenul incepe sa ti se inroseasca si sa se umfle foloseste foarte putina crema cu hidrocortizol si ia un antiinflamator, anuntaDoctorulZilei.ro.