Care sunt valorile normale ale colesterolului. Colesterolul este o substanta care se gaseste in grasimile din sange. Afla care sunt valorile normale si cand ar trebui sa te ingrijorezi. Colesterolul nu este dusmanul tau de moarte, pentru ca organismul are nevoie de el, pentru a fi sanatos. Totusi, trebuie sa il mentii in limite scazute, pentru ca altfel devine periculos pentru sistemul cardiovascular, potrivit mayoclinic.org. Cand ai colesterol mare, poti dezvolta depozite de grasime pe vasele de sange, care ajung sa impiedice circulatia normala a sangelui prin artere. In aceste conditii, inima nu mai primeste sangele oxigenat de care are nevoie sa functioneze si creste riscul de infarct. O astfel de situatie este periculoasa si pentru creier, pentru ca atunci cand nu mai este oxigenat suficient, poate aparea atacul cerebral. De cele mai multe ori, colesterolul mare apare din cauza mostenirii genetice, insa un rol la fel de important il are si stilul de viata, noteaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ce le face berea femeilor la menopauza? Un studiu realizat de Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie arata ca berea poate fi un aliat de nadejde pentru femeile la menopauza. Consumata moderat, berea poate ameliora simptomele asociate perioadei post menopauza. Potrivit studiului, berea poate diminua bufeurile de caldura, daca este consumata zilnic, cu moderatie, timp de 12 saptamani. Rezultatele studiului au aratat totodata o imbunatatire semnificativa in ce priveste transpiratiile nocturne, dar si cele din timpul zilei. De asemenea, peste 65% din simptomele fizice sunt reduse de consumul moderat de bere. Printre aceste simptome se numara durerile musculare, senzatia de oboseala, dificultatile de somn, scaderea fortei musculare si a rezistentei fizice, lipsa energiei, pielea uscata, crampele sau durerile de picioare, informeaza doctorulzilei.ro.

5 plante toxice pe care nu e bine sa le tii in casa. Plantele sunt cea mai la indemana solutie, dar si cea mai ieftina de a infrumuseta locuinta. Insa, trebuie sa avem mai multa grija la ce alegere facem in acest sens, intrucat unele dintre ele pot fi toxice pentru copii sau animalele de companie, daca acestea sunt ingerate. De asemenea, unele dintre ele pot fi periculoase la atingere sau prin inhalare. In schimb, poti opta, de exemplu, pentru plante de apartament care curata aerul. Rodul pamantului (Dracunculus vulgaris). Planta este originara din zona mediteraneeana si are un aspect inedit, intrucat floarea seamana cu o limba de dragon, de culoare purpuriu spre negru. Insa, pe cat de spectaculoasa este aceasta planta, pe atat de toxica este. In plus, ea emana si un parfum neplacut, ca de hoit si atrage insectele ca un magnet. Integral in clickpentrufemei.ro.

Micul dejun care previne cancerul de colon. Cancerul de colon este tot mai raspandit, iar o alimentatie echilibrata si sanatoasa te ajuta sa previi aparitia bolii. Iti dam o reteta de mic dejun care te ajuta sa stai departe de aceasta afectiune nemiloasa. Daca vrei sa previi aparitia cancerului de colon, include in alimentatia ta fulgii de ovaz. Contin fibre care iti dau senzatia de satietate si te ajuta sa stai departe de tentatii pana la urmatoarea masa. In plus, ovazul stimuleaza digestia, astfel ca este ideal pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus, potrivit cuisineandhealth.com. Numeroase studii au aratat ca fulgii de ovaz te ajuta sa reduci colesterolul, datorita fibrelor sanatoase pe care le contin. Consumul lor regulat creste colesterolul bun, care curata arterele. O alta dovada ca fulgii de ovaz protejeaza sistemul cardiovascular este faptul ca regleaza tensiunea arteriala. Cercetatorii au aflat ca aceste cereale nu te ajuta sa previi doar cancerul de colon, ci si pe cel de sani, ovarian si de prostata, scrie Unica.ro.

Mentinerea relatiei de cuplu dupa ce devenim parinti. Aparitia copiilor este un motiv de bucurie, de implinire si de conturare a familiei la care am visat mereu. Totodata, responsabilitatile cresc, grijile de asemenea, iar partenerii fie se apropie, fie se distanteaza treptat. Iata patru ingrediente pentru o relatie de cuplu sanatoasa si dupa ce devenim parinti. Atentie si interes. Mai ales in primii ani de viata, copilul suprasolicita in special mamele, care deseori se simt indreptatite pentru propria oboseala si lipsa de energie. De multe ori, nu mai reusim sa avem timp nici pentru noi insene, cu atat mai putin pentru altii. Apare astfel o izolare, timpul, atentia si interesul fiind preponderent indreptate catre cel mic si nevoile lui. Pentru echilibru insa, avem nevoie de un program pe care sa il respectam in primul rand pentru noi. Programul inseamna timp personal si timp alocat partenerului. In momentul in care ne acordam acest ragaz in care sa revenim catre noi si nevoile noastre, vom acorda timp si interes si partenerului nostru, noteaza psychologies.ro.