O teorie revolutionara. Lipsa micului dejun ne detoxifica. Desi se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa din zi, iar nutritionistii ne recomanda si nu sarim o zi in care sa nu mancam dimineata, exista cateva studii care arata contrariul. Cateva cercetari realizate la univeristati de prestigiu din lume indica faptul ca micul dejun nu ne ajuta sa slabim, dar nici nu ne influenteaza in vreun fel greutatea. Intr-un articol publicat in American Journal of Nutrition, cercetatorii de la Universitatea din Alabama au realizat un studiu pe 300 de volunari care incercau sa slabeasca. Acestia au fost impartiti in trei grupuri: care mancau mereu micul dejun, care nu mancau niciodata micul dejun si cei care fie mancau, fie nu mancau dimineata. Dupa 16 saptamani, s-a constatat ca nici unul dintre membrii acestor grupuri nu a slabit. O alta cercetare, realizata de expertii de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, a ajuns la aceeasi concluzie: consumul micului dejun nu influenteaza in nici un fel greutatea sau numarul de calorii pe care il aduna pe parcursul zilei. De asemenea, oamenii de stiinta au aratat ca informatiile care arata ca micul dejun influnteaza greutatea persoanelor care vor sa slabeasca sunt nefondate, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Alimentul banal care te poate scapa de raceala in doar trei ore. Ne aflam in plin sezon al racelilor si gripelor si nu de putine ori ne trezim ,,inconjurati'' de stranuturi, nasuri infundate si voci ragusite, asta in timp de Internetul abunda in remedii populare discutabile de tratare a acestor afectiuni sezoniere. Unul dintre tratamentele homeopate destul de raspandite si recomandate in raceli este cel cu usturoi zdrobit si miere. De altfel, un studiu clinic recent publicat in The Journal of Nutrition sugereaza ca acest remediu ar functiona in mai putin de...3 ore. In cadrul studiului, participantii au mancat o masa care continea 5 grame de usturoi maruntit - echivalentul a aproximativ doi catei de usturoi, dupa care li s-au colectat probe de sange. La doar trei ore dupa masa, participantii au inregistrat o activitate mai crescuta in ceea ce priveste productia de celule albe din sange, adica acele celule care stimuleaza sistemul imunitar si care ajuta in lupta de prevenire a cancerului, anuntaClick.

Ingredientul minune pentru dieta-fulger. Poti sa scapi de un kilogram pe zi. Datorita excelentelor sale proprietati, care ajuta la combaterea radicalilor liberi si la detoxifierea organismului, acest regim poate fi incadrat in categoria dietelor sanatoase. Totusi, din cauza faptului ca vorbim despre una dintre cele mai drastice diete, nutritionistii avertizeaza ca aceasta dieta sa nu fie tinuta mai mult de o saptamana, deoarece pot sa apara tot felul de carente nutritionale. Dieta se bazeaza pe o supa de varza, ce arde grasimile si contine un numar foarte redus de calorii. Cu cat cantitatea de supa mancata este mai mare, cu atat se ard mai multe calorii. Atentie insa, exista riscul malnutritiei, deoarece acest regim de slabire este hipocaloric. Aceasta dieta te poate scapa de aproximativ 1 kilogram pe zi, daca sunt indeplinite cateva conditii, infomeazaDoctorulZilei.ro.

Semne ca vei face pietre la rinichi in viitor. Studiile au aratat ca aproximativ una din 11 persoane vor avea pietre la rinichi la un moment dat in viata. Vezi daca te numeri printre acestea. O piatra la rinichi este o masa de minerale care s-a format in organism si blocheaza tractul urinar, potrivit positivemed.com. Pentru ca are o forma ascutita, este extrem de dureroasa, mai ales cand incepe sa se miste. Daca faci unele schimbari in stilul de viata, riscul sa ai o astfel de problema va scadea. Daca, insa, nu respecti anumite reguli, sunt mari sanse sa ai, la un moment dat, calculi renali. Analizeaza-ti stilul de viata si vezi daca este posibil sa ti se intample si tie. Oamenii cred ca daca pietrele sunt depozite de calciu si alte minerale, un consum ridicat al acestui nutrient poate duce la formarea lor. Adevarul este, insa, ca lipsa calciului din alimentatie poate duce la aparitia pietrelor la rinichi. Aceasta situatie apare deoarece oxalatii din organism, care se ataseaza, in mod normal, de calciu din tractul digestiv se lipeste de cel din tractul urinar si formeaza mase dure, scrieUnica.ro.

Vinul fiert alunga racelile. Una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice de pe planeta, vinul rosu, poate fi si benefic organismului. Trebuie doar consumat in cantitati moderate, pentru a ajuta sanatatii corporale. Mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, vinul fiert este una dintre bauturile preferate ale romanilor. In timp ce prea mult alcool poate dauna organismului, cercetatorii sugereaza ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi pot, de fapt, sa aduca benenficii. Imbunatateste somnul. Melatonina continuta de vinul rosu ajuta la reglarea ceasului biologic, dar este si un puternic antioxidant. Asadar, consumul unui pahar de vin rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn, conform www.sfatulmedicului.ro. Protejeaza impotriva racelilor. Cercetatorii europeni au descoperit ca persoanele care consuma mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifesta cu 44% mai putine raceli decat cei care se abtin de la consumul acestei bauturi, anuntaClick.