Tratamentele din sosete, leacul bunicii care te vindeca de orice boala. Cine nu are batrani sa-si cumpere, spune o vorba. Iar cei care nu au fost ingrijiti in copilarie de bunica nu cunosc anumite trucuri prin care sunt vindecate bolile, fara sa fie necesare tratamente medicamentoase. Asadar, exista cateva retete de leacuri de la bunica, prin care racelile, durerile, umflaturile, inflamatiile, febra erau vindecate cu diferite legume sau alimente bagate in... sosete. Fie ca este vorva despre cartofi, lamai sau alte legume, batranelele iti faceau rapid bine nepotii cu aceste tratamente. Iata doua "retete" de la bunica! Taiati cartofii felii sau dati-i prin razatoare. Puneti feliile pe picioare, iar mai apoi incaltati o pereche de sosete calduroase, care sa tina lipit pe picioare. Pe langa cartofi, poti folosi si otetul de mere. Ce aveti de facut este sa treceti cartofii razuiti prin otet de mere, puneti amestecul in sosete, iar apoi incaltati-le. Infasurati-va apoi cu o patura si stati asa cateva ore. Veti vedea ca febra va trece fara sa fiti nevoite sa recurgeti la tratamente medicamentoase, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Papadia, un excelent remediu impotriva multor afectiuni. Pe plan mondial, papadia este considerata o planta cu proprietati multiple, un excelent detoxifiant pentru ficat, dar si un excelent tratament pentru diferite afectiuni. Nemtii si francezii au culturi intinse de papadie pentru consumul alimentar, dar si pentru scopuri medicinale. Cunoscuta in limbaj popular si sub denumirea de cicoare, aceasta planta pe care o vedem pe pajisti intregi in toata tara reprezinta un leac foarte valoros pentru persoanele care sufera de anumite boli. Tulpinile proaspete de papadie sunt de mare ajutor in hepatita cronica, atunci cand apar dureri acute sub omoplatul drept. Se consuma in jur de 5-6 pe zi, in stare cruda. Totodata, tulpinile sunt recomandate si diabeticilor care ar trebui sa manance cam 10 pe zi, in perioada in care papadia este inflorita. Gustul este usor amarui la inceput asemuindu-se cu cel al andivelor. Si persoanele bolnavicioase, care se simt mai tot timpul obosite, ar trebui sa faca cate o cura de 14 zile cu tulpini proaspete de papadie, anuntaLibertatea.

Cum depistezi simptomele cancerului in stadii incipiente. Detectarea cancerului in stadii incipiente este mai greu de realizat, cu atat mai mult cu cat anumite tipuri de cancer prezinta, din pacate, simptome specifice abia in ultimele stadii ale bolii, astfel ca un control medical anual este absolut necesar si recomandat, indiferent de varsta. Iata, asadar, cateva ,,semne tacute'' ale cancerului si cand ar trebui sa te ingrijoreze acestea! Pierderea inexplicabila in greutate intr-un interval de o luna poate fi unul dintre semnele ascunse ale cancerului. Astfel, slabitul brusc poate indica un cancer pancreatic, cancer de stomac, cancer esofagian sau cancer pulmonar. Orice persoana care sufera de cancer va face febra la un moment dat. Febra apare atunci cand maladia afecteaza sistemul imunitar sau ca urmare a tratamentului pentru cancer, informeazaClick.

Gustari care "topesc" grasimea. Ce sa mananci inainte de culcare ca sa slabesti. Cand vine vorba de gustari cu o ora sau doua inainte de ora de culcare, exista cateva lucruri demne de luat in considerare: In primul rand, cercetarile au asociat mancatul noaptea tarziu cu potentialul de crestere in greutate. Pe de alta parte, incercand sa ignorati sunetele infricosatoare ale stomacului dumneavoastra nu este, de asemenea, o idee buna. Solutia: Apelati la una dintre gustarile care induc somnul, fara a va da senzatia de imbuibare, sugereaza nutritionista Janet Brill. Alimente care va ajuta sa dormiti ca un copil... fara senzatia de balonare: Un bol de cerealecereale. Vorbim despre cereale integrale, un fel de carbohidrati complecsi ( fulgi de ovaz sau fulgi de porumb sau tarate), care sunt usor de digerat si au putine calorii pentru o portie, spune Brill. Se toarrna intr-un pic de lapte, pentru un supliment de triptofan si proteine, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce nu ar trebui sa consumi apa imbuteliata in plastic. Apa la sticla este principala sursa de hidratare in zilele noastre, de cand cea de la robinet a inceput sa provoace tot felul de probleme, minore, ce-i drept, de sanatate. Insa ne face mai bine si apa imbuteliata in sticle de plastic? Specialistii aduc cateva argumente contra acestui obicei de consum. Iata care sunt acestea! Chiar daca este purificata inainte de a fi imbuteliata, specialistii sustin ca apa nu este testata de atat de multe ori precum cea de la robinet. Apa minerala naturala este obtinuta din izvoare, unde, de cele multe ori se pot gasi si microorganisme incompatibile cu organismul uman si care au o perioada de viata indelungata. Asadar, apa imbuteliata nu este neaparat mai sanatoasa, compartiv cu cea de la robinet. Studiile arata ca recent au fost identificat campilobacterul in compozitia apei imbuteliate, demonstrand astfel faptul ca apa din sticla de plastic nu este mai putin periculoasa decat cea de la robinet, anuntaUnica.ro.