Scapa de stres prin respiratie. Stresul este maladia acestui secol. Oamenii devin din ce in ce mai afectati de stres si acest lucru se reflecta asupra sanatatii mintale si fizice. Cea mai simpla si ieftina metoda antistres este respiratia. Exista exercitii de respiratie pe care le poti folosi acasa, zilnic pentru a ameliora efectele stresului asupra noastra. Stai in picioare, indoaie genunchii, inspira si apleaca-te putin. Revii la pozitia initiala de drepti, cu genunchii flexati expirand tot aerul din plamani. Respiratia prin stomac. Intinde-te pe spate, pe podea si pune o mana pe stomac, imediat sub coaste. Cealalta mana pune-o pe piept. Trage aer pe nas, apasand pe stomac cu mana. Expira printre buze ca si cum ai fluiera, impingand cu stomacul mana. Repeta de 3-10 ori. Respiratia 4-7-8. Din pozitia sezut, pune o mana pe stomac si una pe piept. Inspira adanc in timp ce numeri pana la 4, tine-ti respiratia 7 secunde si expira numarand pana la 8. Repeta de cateva ori, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Exersarea musculaturii prelungeste durata de viata si ne fereste de boli. Exersarea musculaturii de doua ori pe saptamana contribuie la reducerea aparitiei unor boli si poate duce la prelungirea duratei de viata, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii americani. Oamenii de stiinta au urmarit timp de 15 ani un grup de 30.000 de adulti trecuti de 65 de ani si au analizat certificate de deces pentru a determina cauza mortii. Potrivit observatiilor din acest studiu, persoanele care au facut exercitii pentru dezvoltarea musculaturii de doua ori pe saptamana au fost cu 41% mai putin expuse la atacuri cardiace fatale, cu 19% la cancere letale si cu 46% la boli mortale in sens mai larg, in comparatie cu persoanele care nu practica acest tip sport, anuntaLibertatea.

Ce trebuie sa stii despre paste ca sa nu te ingrasi. Spaghete, taitei, macaroane - exista foarte multe sortimente de paste, dar forma lor conteaza mai putin, important fiind daca te ingrasa sau nu. Cand ai pofta de o portie de paste, alege unele din grau integral. Au mai multe fibre si proteine decat celelalte sortimente. Le poti face si in casa, ceea ce ar scadea mult valoarea caloriilor pe suta de grame. In plus, te vei feri de aditivii alimentari pe care-i contin unele tipuri de paste din comert. Pentru preparare, respecta timpul de fierbere indicat pe pachet si scurge-le imediat dupa ce ai stins focul. Vei obtine asa-numitele paste al dente, mai sanatoase, pentru ca permit organismului sa asimileze treptat amidonul din compozitia lor. Astfel, vei capata mai multa energie, iar glucoza, rezultata in urma degradarii lui, se va elibera in sange ceva mai tarziu, informeazaClick.

Sexualitatea reprimata: cauze si remedii. Sexualitatea reprimata este un subiect sensibil, cu efecte importante si cauze multiple ce tin de cultura, educatie sau evenimente traumatizante. Daca am descoperit cauzele, iata ce avem de facut mai departe. Sexualitatea reprimata este un subiect sensibil, cu efecte importante si cauze multiple ce tin de cultura, educatie sau evenimente traumatizante. Daca am descoperit cauzele, iata ce avem de facut mai departe. De cele mai multe ori, daca ne uitam in spatele acestor motive, undeva, in adancurile sufletului, se ascunde o trauma, o prejudecata, o teama si, mai presus de toate, vina. Dar sexualitatea si nevoile sexuale ￯ hulite, repudiate, discreditate, eliberate prin revolutii, controversate si comentate peste tot incepand de la coltul blocului si pana pe micile si marile ecrane - stau la baza nevoilor umane esentiale, scriePsychologies.ro.

Ti se crapa colturile gurii? Afla de ce si cum le tratezi! Buzele noastre sunt supuse zilnic unor factori externi si interni ce le pot afecta sanatatea. Cea mai frecventa afectiune este cheilita. Aceasta include leziunile si inflamatiile de la nivelul buzelor cum ar fi ranile de la colturile gurii, acele crapaturi sau fisuri dureroase ce se vindeca cu greu. Aceste crapaturi mai sunt cunoscute ca zabaluta sau perles. Carentele de fier, zinc, vitamina B6, vitamina B12, riboflavina sau alergiile pot fi sursa aparitiei acestei afectiuni. Soarele, vantul, produsele cosmetice, alimente reci, calde sau picante pot contribui la inrautatirea cheilitei. Respiratul pe gura, deshidratarea, salivatul excesiv, ruperea pielitelor, muscarea buzelor sau umezirea lor cu saliva influenteaza si ele sanatatea buzelor, anuntaUnica.ro.