Ce trebuie sa stii daca iti apar puncte albe pe fata. Punctele albe sunt acumulari de sebum si celule moarte, ce astupa porii. Sunt deseori confundate cu cosurile, pentru ca au un aspect asemanator. Cauza exacta a formarii lor nu este cunoscuta, insa dermatologii le pun pe seama acumularii de sebum in pori. Astfel, porii se acopera, bacteriile raman in piele, incep sa se dezvolte si astfel apar punctele albe, in special pe fata, in jurul ochilor si pe obraji, dar uneori si pe piept, gat sau frunte. Adesea sunt insotite si de puncte negre, cosuri sau acnee. Daca va confruntati cu aceasta problema trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale despre prevenirea si mai ales indepartarea punctelor albe, relateaza Doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Trucuri pentru o mai buna stima de sine. Pentru a vorbi despre o stima de sine armonios dezvoltata, este necesar un echilibru intre cei trei piloni esentiali: conceptia de sine, iubirea de sine si increderea in sine. Atunci cand stima de sine este ridicata, ai o imagine pozitiva despre tine si actionezi in consecinta. La pol opus, cand stima de sine este scazuta, iti produci nenumarate suferinte, iar in felul acesta, viata cotidiana devine inconfortabila. O stima de sine dusa la extreme, prea scazuta sau prea ridicata, ascunde anumite probleme ale Sinelui, scrie psychologies.ro.

Alimente neasteptate care te scapa de burta. Daca mananci aceste alimente vei avea senzatia de satietate si, pe langa asta, ii oferi organismului tau si cantitatea necesara de nutrienti. De asemenea, te vor ajuta si sa scapi de grasimile de pe burta. Rolul unora dintre ele ti s-ar putea parea imposibil in lupta impotriva grasimilor, pentru ca duc si la balonare. Cu toate acestea, efectul acestor alimente este benefic si vizibil pe termen lung. Telina este o leguma cu putine calorii, dar cu fibre din belsug, care sporeste senzatia de satietate, ajutandu-te astfel sa-ti tii in frau poftele. Contine, de asemenea, calciu, un mineral care ajuta la detectarea si indepartarea grasimilor daunatoare care se depun pe burta - Citeste integral pe Unica.ro.

Cele mai bune alimente pentru creier. O dieta echilibrata ne poate feri de multe boli. Precum inima, plamanii sau muschii, si creierul are nevoie de anumite substante nutritive pentru a-si pastra buna functionare. Creierul nu poate functiona fara energie. Pentru a te putea concentra pe parcursul zilei, este necesar sa-ti stabilizezi nivelul de glucoza (zahar) din sange. Painea alba si dulciurile au un continut ridicat de glucoza, care-ti ofera un impuls de energie pe moment, pentru ca doar in cateva minute sa te simti brusc fara vlaga. Cerealele integrale, cum sunt fulgii de ovaz, painea intermediara sau pastele integrale elibereaza glucoza treptat in sange si astfel vei avea energie peste zi, anunta Click.

Cum sa scapati de durerile de spate doar cu cateva frunze de varza cruda. Durerile de spate pot aparea in urma unor eforturi prea mari, cum ar fi: ridicatul sau caratul obiectelor grele, practicarea unui sport, mentinerea prelungita a unei posturi gresite, precum si miscarile bruste sau fortate. Iata cateva remedii naturiste ce va pot ajuta. Fierbeti in putina apa patru frunze de varza, doua cepe tocate marunt si patru pumni cu tarate de ovaz. Filtrati si lasati sa se raceasca, apoi intindeti amestecul pe o bucata de panza. Aplicati compresa pe zona dureroasa si mentineti-o doua ore. O alta reteta este sa aplicati pe zona dureroasa doua foi de varza cruda. Pentru a intari efectul terapeutic al cataplasmei cu varza beti si o fiertura din frunze de varza, scrie DoctorulZilei.ro.