Utile: Consumul de cafea previne aparitia cancerului hepatic si de col uterin; Boala cardiovasculara mai periculoasa decat infarctul. Poate aparea la orice varsta; Cum ne influenteaza smartphone-urile vederea?
Cum ne influenteaza smartphone-urile vederea? De multe ori, consultul oftalmologic periodic este atat de sumar incat nu mai ai timp sa intrebi medicul prea multe despre sanatatea ochilor tai. Acest articol isi propune sa raspunda tocmai acelor intrebari nepuse. Dr. Valentina Minciuna e medicul specialist care ne va lamuri, printre altele, si daca daca smartphone-urile, tabletele si laptopurile ne afecteaza vederea. Care dintre bolile oculare se mostenesc? Multe! Printre ele, defectele de vedere, precum miopia, astigmatismul, anizometropia si hipermetropia. Este foarte important ca parintii care sufera de o astfel de afectiune sa mearga impreuna cu copiii lor la un control oftalmologic de rutina, pentru ca eventualele probleme sa poata fi depistate din timp. La varste de peste 40 de ani, poate aparea glaucomul, cataracta sau degenerescenta maculara, si acestea mostenite genetic, anunta Unica.ro.
Trei cazuri in care nu este bine sa-ti pui picaturi in ochi. Picaturile de ochi din farmacii ne scot de multe ori din incurcatura atunci cand avem ochii rosii sau cand ii simtim foarte uscati. Produsele care se vand fara prescriptie medicala sunt destinate ameliorarii simptomelor provocate de ochii foarte obositi, fie din cauza odihnei necorespunzatoare, fie din cauza statului indelungat la calculator. Ele se mai numesc si lacrimi artificiale si pot fi o adevarata binecuvantare, insa exista si situatii in care nu ar trebui sa apelezi la ele. Picaturile de ochi pot fi salvarea ta daca nu ai dormit o noapte si simti ca iti ard ochii din cauza oboselii. Totodata, ele sunt foarte bune si daca din cand in cand le folosesti dupa o zi lunga in fata calculatorului. Pentru ca sunt atat de bune in situatiile acestea, ajungem cu usurinta sa credem ca lacrimile artificiale pot fi folosite oricand avem ochii iritati, dar situatia nu este tocmai asa, informeaza Divahair.ro.
Boala cardiovasculara mai periculoasa decat infarctul. Poate aparea la orice varsta si jumatate dintre cei afectati mor in primele 24 de ore. Una din cele mai mari urgente ale medicinei cardiovasculare si nu numai sunt sindroamele aortice acute. Este asa numita disectie de aorta. Practic, intalnim in aceasta patologie o rupere a vasului principal al organismului, care pleaca pe toata lungimea lui si este urgenta medicala cea mai mare. In fiecare 24 de ore, 50% din pacienti vor deceda daca se intarzie diagnosticul si tratamentul. Este foarte bine de stiut ca disectia de aorta poate aparea la orice varsta, de la adolescent pana la 90 de ani. Din punctul de vedere al simptomatologiei, atat infarctul cat si disectia de aorta pot insela chiar si un medic specialist - datorita aparitiei acestei dureri toracice anterioare, cu un caracter intens si foarte asemanator in ambele cazuri. O durere intensa, acuta, sfasietoare, migratoare, cu debut brusc poate sugera diagnosticul de sindrom aortic acut, scrie DoctorulZilei.ro.
Caisele, ideale pentru inima si piele. Bogate in vitamine si minerale, caisele sunt un izvor de sanatate. Dulci si aromate, ele pot proteja organismul de numeroase boli si afectiuni, insa pot da un plus de frumusete si pielii. Fibrele sunt foarte importante, deoarece imbunatatesc digestia si previn constipatia, dar elimina si toxinele din organism. De asemenea, betacarotenul continut scade nivelul de colesterol si mentine sanatatea inimii. Vitamina A imbunatateste acuitatea vizuala, protejeaza tesuturile si celulele corpului de actiunea negativa a radicalilor liberi, iar potasiul scade tensiunea arteriala prin relaxarea arterelor si a vaselor de sange. Sucul natural de caise e recomandat persoanelor anemice, slabite. Aceste fructe contin si mult fier, care ajuta in producerea hemoglobinei, responsabila pentru oxigenarea creierului. Vitaminele si mineralele energizeaza organismul. Avand un efect revigorant, pot tine departe starile depresive, anunta Click.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial